Nieuwe DVE-normen voor melkvee

A. Subnel, R. Meijer

  Research output: Book/ReportBookProfessional

  Abstract

  Het PR heeft 8 proeven gedaan om de DVE-nor-men voor melkvee te toetsen. Er zijn 5 proeven uitgevoerd met nieuwmelkte koeien en 3 proeven met oudmelkte koeien. Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat naast de verhouding tussen eiwit en energie in het rantsoen ook het lactatiestadium en productieniveau van invloed zijn op de efficiëntie waarmee DVE wordt omgezet in melkeiwit en dus op de DVE-behoefte.
  Original languageDutch
  Place of PublicationLelystad
  PublisherProefstation voor de Rundveehouderij, Schapenhouderij enPaardenhouderij
  Number of pages22
  Publication statusPublished - 1993

  Publication series

  NamePublikatie / Proefstation voor de Rundveehouderij, Schapenhouderij en Paardenhouderij
  No.78
  ISSN (Print)0169-2291

  Keywords

  • animal products
  • dairy cattle
  • dairy farming
  • feeding standards
  • feeds
  • milk quality
  • milk yield
  • protein content
  • proteins
  • young animals

  Cite this

  Subnel, A., & Meijer, R. (1993). Nieuwe DVE-normen voor melkvee. (Publikatie / Proefstation voor de Rundveehouderij, Schapenhouderij en Paardenhouderij; No. 78). Lelystad: Proefstation voor de Rundveehouderij, Schapenhouderij enPaardenhouderij.
  Subnel, A. ; Meijer, R. / Nieuwe DVE-normen voor melkvee. Lelystad : Proefstation voor de Rundveehouderij, Schapenhouderij enPaardenhouderij, 1993. 22 p. (Publikatie / Proefstation voor de Rundveehouderij, Schapenhouderij en Paardenhouderij; 78).
  @book{bd19c47c6eb947a7956b933b2d193c8c,
  title = "Nieuwe DVE-normen voor melkvee",
  abstract = "Het PR heeft 8 proeven gedaan om de DVE-nor-men voor melkvee te toetsen. Er zijn 5 proeven uitgevoerd met nieuwmelkte koeien en 3 proeven met oudmelkte koeien. Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat naast de verhouding tussen eiwit en energie in het rantsoen ook het lactatiestadium en productieniveau van invloed zijn op de effici{\"e}ntie waarmee DVE wordt omgezet in melkeiwit en dus op de DVE-behoefte.",
  keywords = "dierlijke producten, melkvee, melkveehouderij, voedingsnormen, voer, melkkwaliteit, melkopbrengst, eiwitgehalte, eiwitten, jonge dieren, animal products, dairy cattle, dairy farming, feeding standards, feeds, milk quality, milk yield, protein content, proteins, young animals",
  author = "A. Subnel and R. Meijer",
  year = "1993",
  language = "Dutch",
  series = "Publikatie / Proefstation voor de Rundveehouderij, Schapenhouderij en Paardenhouderij",
  publisher = "Proefstation voor de Rundveehouderij, Schapenhouderij enPaardenhouderij",
  number = "78",

  }

  Subnel, A & Meijer, R 1993, Nieuwe DVE-normen voor melkvee. Publikatie / Proefstation voor de Rundveehouderij, Schapenhouderij en Paardenhouderij, no. 78, Proefstation voor de Rundveehouderij, Schapenhouderij enPaardenhouderij, Lelystad.

  Nieuwe DVE-normen voor melkvee. / Subnel, A.; Meijer, R.

  Lelystad : Proefstation voor de Rundveehouderij, Schapenhouderij enPaardenhouderij, 1993. 22 p. (Publikatie / Proefstation voor de Rundveehouderij, Schapenhouderij en Paardenhouderij; No. 78).

  Research output: Book/ReportBookProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Nieuwe DVE-normen voor melkvee

  AU - Subnel, A.

  AU - Meijer, R.

  PY - 1993

  Y1 - 1993

  N2 - Het PR heeft 8 proeven gedaan om de DVE-nor-men voor melkvee te toetsen. Er zijn 5 proeven uitgevoerd met nieuwmelkte koeien en 3 proeven met oudmelkte koeien. Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat naast de verhouding tussen eiwit en energie in het rantsoen ook het lactatiestadium en productieniveau van invloed zijn op de efficiëntie waarmee DVE wordt omgezet in melkeiwit en dus op de DVE-behoefte.

  AB - Het PR heeft 8 proeven gedaan om de DVE-nor-men voor melkvee te toetsen. Er zijn 5 proeven uitgevoerd met nieuwmelkte koeien en 3 proeven met oudmelkte koeien. Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat naast de verhouding tussen eiwit en energie in het rantsoen ook het lactatiestadium en productieniveau van invloed zijn op de efficiëntie waarmee DVE wordt omgezet in melkeiwit en dus op de DVE-behoefte.

  KW - dierlijke producten

  KW - melkvee

  KW - melkveehouderij

  KW - voedingsnormen

  KW - voer

  KW - melkkwaliteit

  KW - melkopbrengst

  KW - eiwitgehalte

  KW - eiwitten

  KW - jonge dieren

  KW - animal products

  KW - dairy cattle

  KW - dairy farming

  KW - feeding standards

  KW - feeds

  KW - milk quality

  KW - milk yield

  KW - protein content

  KW - proteins

  KW - young animals

  M3 - Book

  T3 - Publikatie / Proefstation voor de Rundveehouderij, Schapenhouderij en Paardenhouderij

  BT - Nieuwe DVE-normen voor melkvee

  PB - Proefstation voor de Rundveehouderij, Schapenhouderij enPaardenhouderij

  CY - Lelystad

  ER -

  Subnel A, Meijer R. Nieuwe DVE-normen voor melkvee. Lelystad: Proefstation voor de Rundveehouderij, Schapenhouderij enPaardenhouderij, 1993. 22 p. (Publikatie / Proefstation voor de Rundveehouderij, Schapenhouderij en Paardenhouderij; 78).