Nederlandse handelsbalans appels

Research output: Other contributionPamphlet

Abstract

De afgelopen jaren was de waarde van de export van Nederlandse appels minder dan de waarde van door Nederland geïmporteerde appels. De handelsbalans stond ongeveer € 50 mln. in het rood in 2014. De export vond voornamelijk plaats binnen Europa en dan met name naar Duitsland. Importappels kwamen zowel van andere EU-lidstaten als van buiten de EU. Italië is de grootste appelleverancier van Duitsland (ongeveer € 200 mln.) gevolgd door Nederland. Een daling van de exportwaarde van appels wordt in 2015 verwacht.
Original languageDutch
PublisherLEI Wageningen UR
Number of pages2
Publication statusPublished - Jan 2016

Publication series

NameFactsheet / LEI Wageningen UR
No.2016-012g

Keywords

  • balance of trade
  • exports
  • apples
  • netherlands

Cite this

van der Meer, R.W. ; Jukema, G.D. / Nederlandse handelsbalans appels. 2016. LEI Wageningen UR. 2 p. (Factsheet / LEI Wageningen UR; 2016-012g).
@misc{039e125c7d084438bdb48d844c7fb575,
title = "Nederlandse handelsbalans appels",
abstract = "De afgelopen jaren was de waarde van de export van Nederlandse appels minder dan de waarde van door Nederland ge{\"i}mporteerde appels. De handelsbalans stond ongeveer € 50 mln. in het rood in 2014. De export vond voornamelijk plaats binnen Europa en dan met name naar Duitsland. Importappels kwamen zowel van andere EU-lidstaten als van buiten de EU. Itali{\"e} is de grootste appelleverancier van Duitsland (ongeveer € 200 mln.) gevolgd door Nederland. Een daling van de exportwaarde van appels wordt in 2015 verwacht.",
keywords = "handelsbalans, export, appels, nederland, balance of trade, exports, apples, netherlands",
author = "{van der Meer}, R.W. and G.D. Jukema",
year = "2016",
month = "1",
language = "Dutch",
series = "Factsheet / LEI Wageningen UR",
publisher = "LEI Wageningen UR",
number = "2016-012g",
type = "Other",

}

Nederlandse handelsbalans appels. / van der Meer, R.W.; Jukema, G.D.

2 p. LEI Wageningen UR. 2016, . (Factsheet / LEI Wageningen UR; No. 2016-012g).

Research output: Other contributionPamphlet

TY - GEN

T1 - Nederlandse handelsbalans appels

AU - van der Meer, R.W.

AU - Jukema, G.D.

PY - 2016/1

Y1 - 2016/1

N2 - De afgelopen jaren was de waarde van de export van Nederlandse appels minder dan de waarde van door Nederland geïmporteerde appels. De handelsbalans stond ongeveer € 50 mln. in het rood in 2014. De export vond voornamelijk plaats binnen Europa en dan met name naar Duitsland. Importappels kwamen zowel van andere EU-lidstaten als van buiten de EU. Italië is de grootste appelleverancier van Duitsland (ongeveer € 200 mln.) gevolgd door Nederland. Een daling van de exportwaarde van appels wordt in 2015 verwacht.

AB - De afgelopen jaren was de waarde van de export van Nederlandse appels minder dan de waarde van door Nederland geïmporteerde appels. De handelsbalans stond ongeveer € 50 mln. in het rood in 2014. De export vond voornamelijk plaats binnen Europa en dan met name naar Duitsland. Importappels kwamen zowel van andere EU-lidstaten als van buiten de EU. Italië is de grootste appelleverancier van Duitsland (ongeveer € 200 mln.) gevolgd door Nederland. Een daling van de exportwaarde van appels wordt in 2015 verwacht.

KW - handelsbalans

KW - export

KW - appels

KW - nederland

KW - balance of trade

KW - exports

KW - apples

KW - netherlands

M3 - Pamphlet

T3 - Factsheet / LEI Wageningen UR

PB - LEI Wageningen UR

ER -