Natuurkalender schoolbiologen

Research output: Non-textual formDigital or Visual ProductsOther research output

Abstract

Schoolbiologen zijn scholieren die onderzoeken hoe dieren en planten reageren op veranderingen in het klimaat. Hiervoor bepalen ze op verschillende momenten in het jaar de stand van de natuur. Ze volgen nauwlettend het wisselen van de seizoenen in de natuur. Ze kijken in de omgeving van hun eigen school of en hoe ver bomen, struiken en kruidachtige planten in bloei staan, wanneer bomen hun bladeren ontplooien, de bladeren verkleuren en weer van de boom vallen. Ze kijken ook of vlinders, libellen, amfibieën en vogels wel of niet gezien worden in hun eigen omgeving. Schoolbiologen maken letterlijk een momentopname van de natuur. De waarnemingen van de Schoolbiologen worden door biologen aan de Wageningen Universiteit gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek.
Original languageDutch
Place of Publication[S.l.]
PublisherYouTube
Media of outputOnline
Publication statusPublished - 2011

Keywords

  • climatic change
  • weather patterns
  • climatic factors
  • flora
  • fauna
  • adaptation
  • adaptability
  • field work
  • biology
  • meteorological observations

Cite this

@misc{82a81531cddd45f3948daf859f1ace2e,
title = "Natuurkalender schoolbiologen",
abstract = "Schoolbiologen zijn scholieren die onderzoeken hoe dieren en planten reageren op veranderingen in het klimaat. Hiervoor bepalen ze op verschillende momenten in het jaar de stand van de natuur. Ze volgen nauwlettend het wisselen van de seizoenen in de natuur. Ze kijken in de omgeving van hun eigen school of en hoe ver bomen, struiken en kruidachtige planten in bloei staan, wanneer bomen hun bladeren ontplooien, de bladeren verkleuren en weer van de boom vallen. Ze kijken ook of vlinders, libellen, amfibie{\"e}n en vogels wel of niet gezien worden in hun eigen omgeving. Schoolbiologen maken letterlijk een momentopname van de natuur. De waarnemingen van de Schoolbiologen worden door biologen aan de Wageningen Universiteit gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek.",
keywords = "klimaatverandering, weerpatronen, klimaatfactoren, flora, fauna, adaptatie, aanpassingsvermogen, veldwerk, biologie, meteorologische waarnemingen, climatic change, weather patterns, climatic factors, flora, fauna, adaptation, adaptability, field work, biology, meteorological observations",
author = "{van Vliet}, A.J.H.",
year = "2011",
language = "Dutch",
publisher = "YouTube",

}

van Vliet, AJH, Natuurkalender schoolbiologen, 2011, Digital or Visual Products, YouTube, [S.l.].
Natuurkalender schoolbiologen. van Vliet, A.J.H. (Author). 2011. [S.l.] : YouTube.

Research output: Non-textual formDigital or Visual ProductsOther research output

TY - ADVS

T1 - Natuurkalender schoolbiologen

AU - van Vliet, A.J.H.

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Schoolbiologen zijn scholieren die onderzoeken hoe dieren en planten reageren op veranderingen in het klimaat. Hiervoor bepalen ze op verschillende momenten in het jaar de stand van de natuur. Ze volgen nauwlettend het wisselen van de seizoenen in de natuur. Ze kijken in de omgeving van hun eigen school of en hoe ver bomen, struiken en kruidachtige planten in bloei staan, wanneer bomen hun bladeren ontplooien, de bladeren verkleuren en weer van de boom vallen. Ze kijken ook of vlinders, libellen, amfibieën en vogels wel of niet gezien worden in hun eigen omgeving. Schoolbiologen maken letterlijk een momentopname van de natuur. De waarnemingen van de Schoolbiologen worden door biologen aan de Wageningen Universiteit gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek.

AB - Schoolbiologen zijn scholieren die onderzoeken hoe dieren en planten reageren op veranderingen in het klimaat. Hiervoor bepalen ze op verschillende momenten in het jaar de stand van de natuur. Ze volgen nauwlettend het wisselen van de seizoenen in de natuur. Ze kijken in de omgeving van hun eigen school of en hoe ver bomen, struiken en kruidachtige planten in bloei staan, wanneer bomen hun bladeren ontplooien, de bladeren verkleuren en weer van de boom vallen. Ze kijken ook of vlinders, libellen, amfibieën en vogels wel of niet gezien worden in hun eigen omgeving. Schoolbiologen maken letterlijk een momentopname van de natuur. De waarnemingen van de Schoolbiologen worden door biologen aan de Wageningen Universiteit gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek.

KW - klimaatverandering

KW - weerpatronen

KW - klimaatfactoren

KW - flora

KW - fauna

KW - adaptatie

KW - aanpassingsvermogen

KW - veldwerk

KW - biologie

KW - meteorologische waarnemingen

KW - climatic change

KW - weather patterns

KW - climatic factors

KW - flora

KW - fauna

KW - adaptation

KW - adaptability

KW - field work

KW - biology

KW - meteorological observations

M3 - Digital or Visual Products

PB - YouTube

CY - [S.l.]

ER -