Natuurinclusief voor een goede toekomst

wat valt te leren van Hoeve Stein als voorbeeld van zelfrealisatie van natuur?

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

The dairy farm Hoeve Stein was converted from a conventional into an organic nature-oriented farm. This was the result of a close collaboration between the farming family, the province, the municipality and the State Forest Service. Important building blocks were the buy-off of the devaluation of the land, solid advisory reports on the business model and the ecology, and experimentation with nature management. This report reviews the development of the farm and its ecological values. In addition, it investigates whether farmers in the neighbourhood consider Hoeve Stein as good example that is worth following, as was the intention of the project.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherWageningen Environmental Research
Number of pages89
DOIs
Publication statusPublished - 2019

Publication series

NameWageningen Environmental Research rapport
No.2948
ISSN (Print)1566-7197

Cite this

Westerink, Judith ; Melman, Dick ; Schrijver, Raymond ; Schotman, Alex ; Visser, Tim. / Natuurinclusief voor een goede toekomst : wat valt te leren van Hoeve Stein als voorbeeld van zelfrealisatie van natuur?. Wageningen : Wageningen Environmental Research, 2019. 89 p. (Wageningen Environmental Research rapport; 2948).
@book{0c8bfd07d827467bb690aa9ada343564,
title = "Natuurinclusief voor een goede toekomst: wat valt te leren van Hoeve Stein als voorbeeld van zelfrealisatie van natuur?",
abstract = "Hoeve Stein in de provincie Zuid-Holland is omgevormd van een gangbare melkveehouderij tot een biologische natuurboerderij. Het betrof een samenwerking tussen de boer, de provincie, de gemeente en Staatsbosbeheer. Afwaardering van de grond, gedegen adviesrapporten ten aanzien van het bedrijfsmodel en de ecologie en experimenteren met beheer waren belangrijke bouwstenen in het proces. Dit rapport kijkt naar de ontwikkeling van de ecologie en het bedrijf en onderzoekt tevens of boeren in de omgeving het bedrijf als een nastrevenswaardig voorbeeld zien, zoals de bedoeling was.",
author = "Judith Westerink and Dick Melman and Raymond Schrijver and Alex Schotman and Tim Visser",
year = "2019",
doi = "10.18174/476604",
language = "Dutch",
series = "Wageningen Environmental Research rapport",
publisher = "Wageningen Environmental Research",
number = "2948",

}

Natuurinclusief voor een goede toekomst : wat valt te leren van Hoeve Stein als voorbeeld van zelfrealisatie van natuur? / Westerink, Judith; Melman, Dick; Schrijver, Raymond; Schotman, Alex; Visser, Tim.

Wageningen : Wageningen Environmental Research, 2019. 89 p. (Wageningen Environmental Research rapport; No. 2948).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Natuurinclusief voor een goede toekomst

T2 - wat valt te leren van Hoeve Stein als voorbeeld van zelfrealisatie van natuur?

AU - Westerink, Judith

AU - Melman, Dick

AU - Schrijver, Raymond

AU - Schotman, Alex

AU - Visser, Tim

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Hoeve Stein in de provincie Zuid-Holland is omgevormd van een gangbare melkveehouderij tot een biologische natuurboerderij. Het betrof een samenwerking tussen de boer, de provincie, de gemeente en Staatsbosbeheer. Afwaardering van de grond, gedegen adviesrapporten ten aanzien van het bedrijfsmodel en de ecologie en experimenteren met beheer waren belangrijke bouwstenen in het proces. Dit rapport kijkt naar de ontwikkeling van de ecologie en het bedrijf en onderzoekt tevens of boeren in de omgeving het bedrijf als een nastrevenswaardig voorbeeld zien, zoals de bedoeling was.

AB - Hoeve Stein in de provincie Zuid-Holland is omgevormd van een gangbare melkveehouderij tot een biologische natuurboerderij. Het betrof een samenwerking tussen de boer, de provincie, de gemeente en Staatsbosbeheer. Afwaardering van de grond, gedegen adviesrapporten ten aanzien van het bedrijfsmodel en de ecologie en experimenteren met beheer waren belangrijke bouwstenen in het proces. Dit rapport kijkt naar de ontwikkeling van de ecologie en het bedrijf en onderzoekt tevens of boeren in de omgeving het bedrijf als een nastrevenswaardig voorbeeld zien, zoals de bedoeling was.

U2 - 10.18174/476604

DO - 10.18174/476604

M3 - Report

T3 - Wageningen Environmental Research rapport

BT - Natuurinclusief voor een goede toekomst

PB - Wageningen Environmental Research

CY - Wageningen

ER -