Natuurbeleid en gedragseconomie. Een verkenning

H. Dagevos, E.H.L. van den Broek, E. de Bakker, J. Vader

Research output: Other contributionPamphlet

Abstract

Een karakteristiek van de beleidsvernieuwing in de Rijksnatuurvisie "Natuurlijk verder" is dat nadrukkelijk wordt gerekend op de energieke inzet en coöperatieve initiatieven van de zijde van burgers en bedrijven bij de uitvoering van het beleid. Effectief en efficient natuurbeleid is hiermee medeafhankelijk van het gedrag van deze actoren. Dit maakt de beleidsrelevantie van menselijk gedrag direct duidelijk. In het onderstaande zoeken we verkennenderwijs naar mogelijke relevante inzichten in de gedrags-economie die toepasbaar kunnen zijn voor een effectief en doelmatig natuurbeleid.
Original languageDutch
PublisherLEI Wageningen UR
Place of PublicationDen Haag
Publication statusPublished - 2015

Keywords

  • nature conservation policy
  • behavioural economics
  • public support
  • regional surveys
  • economic analysis

Cite this

Dagevos, H., van den Broek, E. H. L., de Bakker, E., & Vader, J. (2015). Natuurbeleid en gedragseconomie. Een verkenning. Den Haag: LEI Wageningen UR.
Dagevos, H. ; van den Broek, E.H.L. ; de Bakker, E. ; Vader, J. / Natuurbeleid en gedragseconomie. Een verkenning. 2015. Den Haag : LEI Wageningen UR.
@misc{1b023ec75e8b4ab395347b3d841ce91a,
title = "Natuurbeleid en gedragseconomie. Een verkenning",
abstract = "Een karakteristiek van de beleidsvernieuwing in de Rijksnatuurvisie {"}Natuurlijk verder{"} is dat nadrukkelijk wordt gerekend op de energieke inzet en co{\"o}peratieve initiatieven van de zijde van burgers en bedrijven bij de uitvoering van het beleid. Effectief en efficient natuurbeleid is hiermee medeafhankelijk van het gedrag van deze actoren. Dit maakt de beleidsrelevantie van menselijk gedrag direct duidelijk. In het onderstaande zoeken we verkennenderwijs naar mogelijke relevante inzichten in de gedrags-economie die toepasbaar kunnen zijn voor een effectief en doelmatig natuurbeleid.",
keywords = "natuurbeleid, gedragseconomie, maatschappelijk draagvlak, regionale verkenningen, economische analyse, nature conservation policy, behavioural economics, public support, regional surveys, economic analysis",
author = "H. Dagevos and {van den Broek}, E.H.L. and {de Bakker}, E. and J. Vader",
note = "Essay",
year = "2015",
language = "Dutch",
publisher = "LEI Wageningen UR",
type = "Other",

}

Dagevos, H, van den Broek, EHL, de Bakker, E & Vader, J 2015, Natuurbeleid en gedragseconomie. Een verkenning. LEI Wageningen UR, Den Haag.

Natuurbeleid en gedragseconomie. Een verkenning. / Dagevos, H.; van den Broek, E.H.L.; de Bakker, E.; Vader, J.

Den Haag : LEI Wageningen UR. 2015, .

Research output: Other contributionPamphlet

TY - GEN

T1 - Natuurbeleid en gedragseconomie. Een verkenning

AU - Dagevos, H.

AU - van den Broek, E.H.L.

AU - de Bakker, E.

AU - Vader, J.

N1 - Essay

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Een karakteristiek van de beleidsvernieuwing in de Rijksnatuurvisie "Natuurlijk verder" is dat nadrukkelijk wordt gerekend op de energieke inzet en coöperatieve initiatieven van de zijde van burgers en bedrijven bij de uitvoering van het beleid. Effectief en efficient natuurbeleid is hiermee medeafhankelijk van het gedrag van deze actoren. Dit maakt de beleidsrelevantie van menselijk gedrag direct duidelijk. In het onderstaande zoeken we verkennenderwijs naar mogelijke relevante inzichten in de gedrags-economie die toepasbaar kunnen zijn voor een effectief en doelmatig natuurbeleid.

AB - Een karakteristiek van de beleidsvernieuwing in de Rijksnatuurvisie "Natuurlijk verder" is dat nadrukkelijk wordt gerekend op de energieke inzet en coöperatieve initiatieven van de zijde van burgers en bedrijven bij de uitvoering van het beleid. Effectief en efficient natuurbeleid is hiermee medeafhankelijk van het gedrag van deze actoren. Dit maakt de beleidsrelevantie van menselijk gedrag direct duidelijk. In het onderstaande zoeken we verkennenderwijs naar mogelijke relevante inzichten in de gedrags-economie die toepasbaar kunnen zijn voor een effectief en doelmatig natuurbeleid.

KW - natuurbeleid

KW - gedragseconomie

KW - maatschappelijk draagvlak

KW - regionale verkenningen

KW - economische analyse

KW - nature conservation policy

KW - behavioural economics

KW - public support

KW - regional surveys

KW - economic analysis

M3 - Pamphlet

PB - LEI Wageningen UR

CY - Den Haag

ER -

Dagevos H, van den Broek EHL, de Bakker E, Vader J. Natuurbeleid en gedragseconomie. Een verkenning. 2015.