Natuur in Nederland

Research output: Book/ReportBookPopular

Abstract

Dit boek presenteert in één uitgave alles wat je wilt weten over de Nederlandse natuur: planten, dieren en landschappen, samenhang en ontstaansgeschiedenis, landgebruik en wandelmogelijkheden. De auteur schreef dit boek in de traditie van de klassieker Wilde Planten. Ook hij behandelt de natuur per landschapstype. Maar hij richt zich zowel op planten als op vogels, vlinders en paddenstoelen. Er wordt een beschrijving gegeven van tien Nederlandse landschappen, van de Drentse hoogvenen tot de duinen, van de Gelderse beekdalen tot de polders en van het rivierenland tot de Limburgse heuvels. Ook de steden passeren de revue.
Original languageDutch
Place of PublicationZeist
PublisherKNNV
Number of pages304
ISBN (Print)9789050113762
Publication statusPublished - 2011

Keywords

  • nature
  • landscape
  • plants
  • animals
  • brook valleys
  • peatlands
  • polders
  • coastal areas
  • towns
  • netherlands

Cite this

Berendse, F. (2011). Natuur in Nederland. Zeist: KNNV.
Berendse, F. / Natuur in Nederland. Zeist : KNNV, 2011. 304 p.
@book{e046677422a04b64b7af09d013093b9b,
title = "Natuur in Nederland",
abstract = "Dit boek presenteert in {\'e}{\'e}n uitgave alles wat je wilt weten over de Nederlandse natuur: planten, dieren en landschappen, samenhang en ontstaansgeschiedenis, landgebruik en wandelmogelijkheden. De auteur schreef dit boek in de traditie van de klassieker Wilde Planten. Ook hij behandelt de natuur per landschapstype. Maar hij richt zich zowel op planten als op vogels, vlinders en paddenstoelen. Er wordt een beschrijving gegeven van tien Nederlandse landschappen, van de Drentse hoogvenen tot de duinen, van de Gelderse beekdalen tot de polders en van het rivierenland tot de Limburgse heuvels. Ook de steden passeren de revue.",
keywords = "natuur, landschap, planten, dieren, beekdalen, veengebieden, polders, kustgebieden, steden, nederland, nature, landscape, plants, animals, brook valleys, peatlands, polders, coastal areas, towns, netherlands",
author = "F. Berendse",
year = "2011",
language = "Dutch",
isbn = "9789050113762",
publisher = "KNNV",

}

Berendse, F 2011, Natuur in Nederland. KNNV, Zeist.

Natuur in Nederland. / Berendse, F.

Zeist : KNNV, 2011. 304 p.

Research output: Book/ReportBookPopular

TY - BOOK

T1 - Natuur in Nederland

AU - Berendse, F.

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Dit boek presenteert in één uitgave alles wat je wilt weten over de Nederlandse natuur: planten, dieren en landschappen, samenhang en ontstaansgeschiedenis, landgebruik en wandelmogelijkheden. De auteur schreef dit boek in de traditie van de klassieker Wilde Planten. Ook hij behandelt de natuur per landschapstype. Maar hij richt zich zowel op planten als op vogels, vlinders en paddenstoelen. Er wordt een beschrijving gegeven van tien Nederlandse landschappen, van de Drentse hoogvenen tot de duinen, van de Gelderse beekdalen tot de polders en van het rivierenland tot de Limburgse heuvels. Ook de steden passeren de revue.

AB - Dit boek presenteert in één uitgave alles wat je wilt weten over de Nederlandse natuur: planten, dieren en landschappen, samenhang en ontstaansgeschiedenis, landgebruik en wandelmogelijkheden. De auteur schreef dit boek in de traditie van de klassieker Wilde Planten. Ook hij behandelt de natuur per landschapstype. Maar hij richt zich zowel op planten als op vogels, vlinders en paddenstoelen. Er wordt een beschrijving gegeven van tien Nederlandse landschappen, van de Drentse hoogvenen tot de duinen, van de Gelderse beekdalen tot de polders en van het rivierenland tot de Limburgse heuvels. Ook de steden passeren de revue.

KW - natuur

KW - landschap

KW - planten

KW - dieren

KW - beekdalen

KW - veengebieden

KW - polders

KW - kustgebieden

KW - steden

KW - nederland

KW - nature

KW - landscape

KW - plants

KW - animals

KW - brook valleys

KW - peatlands

KW - polders

KW - coastal areas

KW - towns

KW - netherlands

M3 - Book

SN - 9789050113762

BT - Natuur in Nederland

PB - KNNV

CY - Zeist

ER -

Berendse F. Natuur in Nederland. Zeist: KNNV, 2011. 304 p.