Natuur in handen van burgers? : kansen voor beleefbare en benutbare natuur

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Het huidige Nederlandse natuurbeleid ondergaat momenteel een forse herijking. Dit geldt voor zowel de inhoud van het beleid, het wettelijk en financiële kader, als de rol van Rijk en provincies. Om een bijdrage te leveren aan de discussie over deze herijking heeft het Planbureau voor de Leefomgeving in de Natuurverkenning 2010-2040 vier kijkrichtingen op de natuur uitgewerkt (zie kader). Voor de herijking van het beleid zijn de kijkrichtingen Beleefbare natuur en Inpasbare natuur extra interessant omdat ze verder af staan van het huidige beleid dan de andere twee. Daarom staan deze kijkrichtingen centraal in onze paper.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherWettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu
Number of pages12
Publication statusPublished - 2014

Publication series

NameWOt-paper
PublisherWettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu
No.28
ISSN (Print)1879-4688

Keywords

  • natural areas
  • landscape experience
  • perception

Cite this

de Haas, W., & Aalbers, C. B. E. M. (2014). Natuur in handen van burgers? : kansen voor beleefbare en benutbare natuur. (WOt-paper; No. 28). Wageningen: Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu.
de Haas, W. ; Aalbers, C.B.E.M. / Natuur in handen van burgers? : kansen voor beleefbare en benutbare natuur. Wageningen : Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, 2014. 12 p. (WOt-paper; 28).
@book{e85d50e86d6a442fa1bb1ec18e041424,
title = "Natuur in handen van burgers? : kansen voor beleefbare en benutbare natuur",
abstract = "Het huidige Nederlandse natuurbeleid ondergaat momenteel een forse herijking. Dit geldt voor zowel de inhoud van het beleid, het wettelijk en financi{\"e}le kader, als de rol van Rijk en provincies. Om een bijdrage te leveren aan de discussie over deze herijking heeft het Planbureau voor de Leefomgeving in de Natuurverkenning 2010-2040 vier kijkrichtingen op de natuur uitgewerkt (zie kader). Voor de herijking van het beleid zijn de kijkrichtingen Beleefbare natuur en Inpasbare natuur extra interessant omdat ze verder af staan van het huidige beleid dan de andere twee. Daarom staan deze kijkrichtingen centraal in onze paper.",
keywords = "natuurgebieden, landschapsbeleving, perceptie, natural areas, landscape experience, perception",
author = "{de Haas}, W. and C.B.E.M. Aalbers",
year = "2014",
language = "Dutch",
series = "WOt-paper",
publisher = "Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu",
number = "28",

}

de Haas, W & Aalbers, CBEM 2014, Natuur in handen van burgers? : kansen voor beleefbare en benutbare natuur. WOt-paper, no. 28, Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, Wageningen.

Natuur in handen van burgers? : kansen voor beleefbare en benutbare natuur. / de Haas, W.; Aalbers, C.B.E.M.

Wageningen : Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, 2014. 12 p. (WOt-paper; No. 28).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Natuur in handen van burgers? : kansen voor beleefbare en benutbare natuur

AU - de Haas, W.

AU - Aalbers, C.B.E.M.

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Het huidige Nederlandse natuurbeleid ondergaat momenteel een forse herijking. Dit geldt voor zowel de inhoud van het beleid, het wettelijk en financiële kader, als de rol van Rijk en provincies. Om een bijdrage te leveren aan de discussie over deze herijking heeft het Planbureau voor de Leefomgeving in de Natuurverkenning 2010-2040 vier kijkrichtingen op de natuur uitgewerkt (zie kader). Voor de herijking van het beleid zijn de kijkrichtingen Beleefbare natuur en Inpasbare natuur extra interessant omdat ze verder af staan van het huidige beleid dan de andere twee. Daarom staan deze kijkrichtingen centraal in onze paper.

AB - Het huidige Nederlandse natuurbeleid ondergaat momenteel een forse herijking. Dit geldt voor zowel de inhoud van het beleid, het wettelijk en financiële kader, als de rol van Rijk en provincies. Om een bijdrage te leveren aan de discussie over deze herijking heeft het Planbureau voor de Leefomgeving in de Natuurverkenning 2010-2040 vier kijkrichtingen op de natuur uitgewerkt (zie kader). Voor de herijking van het beleid zijn de kijkrichtingen Beleefbare natuur en Inpasbare natuur extra interessant omdat ze verder af staan van het huidige beleid dan de andere twee. Daarom staan deze kijkrichtingen centraal in onze paper.

KW - natuurgebieden

KW - landschapsbeleving

KW - perceptie

KW - natural areas

KW - landscape experience

KW - perception

M3 - Report

T3 - WOt-paper

BT - Natuur in handen van burgers? : kansen voor beleefbare en benutbare natuur

PB - Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu

CY - Wageningen

ER -

de Haas W, Aalbers CBEM. Natuur in handen van burgers? : kansen voor beleefbare en benutbare natuur. Wageningen: Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, 2014. 12 p. (WOt-paper; 28).