Natuur en veiligheid, gaan ze nog samen?

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

"Natuur en veiligheid gaan duurzaam samen in het winterbed van de rivieren", zo stelde Han Sluiter in het Vakblad NBL van september 2011. Het was een reactie op een recent onderzoek van Alterra en Duurzame Rivierkunde, waarin wordt geconcludeerd dat de huidige rivierkundige maatregelen onvoldoende ruimte bieden voor grootschalige natuurontwikkeling langs de IJssel. De auteurs van deze publicatie geven een samenvatting van dit onderzoek en bespreken vervolgens de reactie van Han Sluiter.
Original languageDutch
Pages (from-to)28-31
JournalVakblad Natuur Bos Landschap
Volume9
Issue number2
Publication statusPublished - 2012

Keywords

  • vegetation management
  • river forelands
  • rivers
  • nature development
  • hydrodynamics
  • overijssel

Cite this

@article{0e9d28fb7f9e4eb58f56bd160e87baea,
title = "Natuur en veiligheid, gaan ze nog samen?",
abstract = "{"}Natuur en veiligheid gaan duurzaam samen in het winterbed van de rivieren{"}, zo stelde Han Sluiter in het Vakblad NBL van september 2011. Het was een reactie op een recent onderzoek van Alterra en Duurzame Rivierkunde, waarin wordt geconcludeerd dat de huidige rivierkundige maatregelen onvoldoende ruimte bieden voor grootschalige natuurontwikkeling langs de IJssel. De auteurs van deze publicatie geven een samenvatting van dit onderzoek en bespreken vervolgens de reactie van Han Sluiter.",
keywords = "vegetatiebeheer, uiterwaarden, rivieren, natuurontwikkeling, hydrodynamica, overijssel, vegetation management, river forelands, rivers, nature development, hydrodynamics, overijssel",
author = "B. Makaske and G.J. Maas",
year = "2012",
language = "Dutch",
volume = "9",
pages = "28--31",
journal = "Vakblad Natuur Bos Landschap",
issn = "1572-7610",
number = "2",

}

Natuur en veiligheid, gaan ze nog samen? / Makaske, B.; Maas, G.J.

In: Vakblad Natuur Bos Landschap, Vol. 9, No. 2, 2012, p. 28-31.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Natuur en veiligheid, gaan ze nog samen?

AU - Makaske, B.

AU - Maas, G.J.

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - "Natuur en veiligheid gaan duurzaam samen in het winterbed van de rivieren", zo stelde Han Sluiter in het Vakblad NBL van september 2011. Het was een reactie op een recent onderzoek van Alterra en Duurzame Rivierkunde, waarin wordt geconcludeerd dat de huidige rivierkundige maatregelen onvoldoende ruimte bieden voor grootschalige natuurontwikkeling langs de IJssel. De auteurs van deze publicatie geven een samenvatting van dit onderzoek en bespreken vervolgens de reactie van Han Sluiter.

AB - "Natuur en veiligheid gaan duurzaam samen in het winterbed van de rivieren", zo stelde Han Sluiter in het Vakblad NBL van september 2011. Het was een reactie op een recent onderzoek van Alterra en Duurzame Rivierkunde, waarin wordt geconcludeerd dat de huidige rivierkundige maatregelen onvoldoende ruimte bieden voor grootschalige natuurontwikkeling langs de IJssel. De auteurs van deze publicatie geven een samenvatting van dit onderzoek en bespreken vervolgens de reactie van Han Sluiter.

KW - vegetatiebeheer

KW - uiterwaarden

KW - rivieren

KW - natuurontwikkeling

KW - hydrodynamica

KW - overijssel

KW - vegetation management

KW - river forelands

KW - rivers

KW - nature development

KW - hydrodynamics

KW - overijssel

M3 - Article

VL - 9

SP - 28

EP - 31

JO - Vakblad Natuur Bos Landschap

JF - Vakblad Natuur Bos Landschap

SN - 1572-7610

IS - 2

ER -