Abstract

Nationale Referentie Laboratoria (NRL’s) vormen een onderdeel van het stelsel voor controle en handhaving van EU wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid van voedsel en diervoeders. RIKILT is aangewezen als NRL voor twaalf onderzoekdomeinen. Taken van een NRL zijn afhankelijk van het onderzoekdomein. In dit rapport wordt een overzicht gegeven van de activiteiten in 2014 van alle NRL’s van RIKILT. Dit zijn de NRL’s voor dioxines en PCB’s, pesticiden in dierlijke producten, mycotoxinen, zware metalen, polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK’s), mariene biotoxinen, stoffen en producten gerelateerd aan Richtlijn 96/23/EG, genetisch gemodificeerde organismen in voedsel en voeders, dierlijke eiwitten, diervoederadditieven, melk- en melkproducten en watergehalte pluimveevlees.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherRIKILT Wageningen UR
Number of pages48
Publication statusPublished - 2015

Publication series

NameRIKILT-rapport
PublisherRikilt Wageningen UR
No.2015-012

Keywords

  • food legislation
  • food safety
  • feed safety
  • noxious substances
  • genetically engineered organisms
  • laboratory tests
  • european union

Cite this

@book{029c06d3890a4e2093d6d302714e2dcb,
title = "Nationale referentie laboratoria : RIKILT jaarrapport 2014",
abstract = "Nationale Referentie Laboratoria (NRL’s) vormen een onderdeel van het stelsel voor controle en handhaving van EU wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid van voedsel en diervoeders. RIKILT is aangewezen als NRL voor twaalf onderzoekdomeinen. Taken van een NRL zijn afhankelijk van het onderzoekdomein. In dit rapport wordt een overzicht gegeven van de activiteiten in 2014 van alle NRL’s van RIKILT. Dit zijn de NRL’s voor dioxines en PCB’s, pesticiden in dierlijke producten, mycotoxinen, zware metalen, polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK’s), mariene biotoxinen, stoffen en producten gerelateerd aan Richtlijn 96/23/EG, genetisch gemodificeerde organismen in voedsel en voeders, dierlijke eiwitten, diervoederadditieven, melk- en melkproducten en watergehalte pluimveevlees.",
keywords = "voedingsmiddelenwetgeving, voedselveiligheid, voederveiligheid, schadelijke stoffen, genetisch gemanipuleerde organismen, laboratoriumproeven, europese unie, food legislation, food safety, feed safety, noxious substances, genetically engineered organisms, laboratory tests, european union",
author = "J.G.J. Mol and {van der Lee}, M.K. and A. Gerssen and {van Leeuwen}, S.P.J. and A.A.M. Stolker and S.S. Sterk and {van Raamsdonk}, L.W.D. and {de Jong}, J. and I.M.J. Scholtens-Toma and A. Alewijn and Y.J.A. Weesepoel and {van Ginkel}, L.A. and M.Y. Noordam",
year = "2015",
language = "Dutch",
series = "RIKILT-rapport",
publisher = "RIKILT Wageningen UR",
number = "2015-012",

}

Nationale referentie laboratoria : RIKILT jaarrapport 2014. / Mol, J.G.J.; van der Lee, M.K.; Gerssen, A.; van Leeuwen, S.P.J.; Stolker, A.A.M.; Sterk, S.S.; van Raamsdonk, L.W.D.; de Jong, J.; Scholtens-Toma, I.M.J.; Alewijn, A.; Weesepoel, Y.J.A.; van Ginkel, L.A.; Noordam, M.Y.

Wageningen : RIKILT Wageningen UR, 2015. 48 p. (RIKILT-rapport; No. 2015-012).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Nationale referentie laboratoria : RIKILT jaarrapport 2014

AU - Mol, J.G.J.

AU - van der Lee, M.K.

AU - Gerssen, A.

AU - van Leeuwen, S.P.J.

AU - Stolker, A.A.M.

AU - Sterk, S.S.

AU - van Raamsdonk, L.W.D.

AU - de Jong, J.

AU - Scholtens-Toma, I.M.J.

AU - Alewijn, A.

AU - Weesepoel, Y.J.A.

AU - van Ginkel, L.A.

AU - Noordam, M.Y.

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Nationale Referentie Laboratoria (NRL’s) vormen een onderdeel van het stelsel voor controle en handhaving van EU wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid van voedsel en diervoeders. RIKILT is aangewezen als NRL voor twaalf onderzoekdomeinen. Taken van een NRL zijn afhankelijk van het onderzoekdomein. In dit rapport wordt een overzicht gegeven van de activiteiten in 2014 van alle NRL’s van RIKILT. Dit zijn de NRL’s voor dioxines en PCB’s, pesticiden in dierlijke producten, mycotoxinen, zware metalen, polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK’s), mariene biotoxinen, stoffen en producten gerelateerd aan Richtlijn 96/23/EG, genetisch gemodificeerde organismen in voedsel en voeders, dierlijke eiwitten, diervoederadditieven, melk- en melkproducten en watergehalte pluimveevlees.

AB - Nationale Referentie Laboratoria (NRL’s) vormen een onderdeel van het stelsel voor controle en handhaving van EU wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid van voedsel en diervoeders. RIKILT is aangewezen als NRL voor twaalf onderzoekdomeinen. Taken van een NRL zijn afhankelijk van het onderzoekdomein. In dit rapport wordt een overzicht gegeven van de activiteiten in 2014 van alle NRL’s van RIKILT. Dit zijn de NRL’s voor dioxines en PCB’s, pesticiden in dierlijke producten, mycotoxinen, zware metalen, polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK’s), mariene biotoxinen, stoffen en producten gerelateerd aan Richtlijn 96/23/EG, genetisch gemodificeerde organismen in voedsel en voeders, dierlijke eiwitten, diervoederadditieven, melk- en melkproducten en watergehalte pluimveevlees.

KW - voedingsmiddelenwetgeving

KW - voedselveiligheid

KW - voederveiligheid

KW - schadelijke stoffen

KW - genetisch gemanipuleerde organismen

KW - laboratoriumproeven

KW - europese unie

KW - food legislation

KW - food safety

KW - feed safety

KW - noxious substances

KW - genetically engineered organisms

KW - laboratory tests

KW - european union

M3 - Report

T3 - RIKILT-rapport

BT - Nationale referentie laboratoria : RIKILT jaarrapport 2014

PB - RIKILT Wageningen UR

CY - Wageningen

ER -

Mol JGJ, van der Lee MK, Gerssen A, van Leeuwen SPJ, Stolker AAM, Sterk SS et al. Nationale referentie laboratoria : RIKILT jaarrapport 2014. Wageningen: RIKILT Wageningen UR, 2015. 48 p. (RIKILT-rapport; 2015-012).