Naar waarde besteed : over de implementatie van de Houtskoolschets

P. Berkhout, A.M. van Doorn, C.J.A.M. de Bont, C.M.L. Hermans, H.S.D. Naeff, M.J.W. Smits

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

De langetermijnvisie van Nederland op het gemeenschappelijk landbouwbeleid is neergelegd in de houtskoolschets europees landbouwbeleid 2020. Volgens deze schets zal er op de lange termijn geen sprake meer zijn van generieke steun aan de landbouw, maar uitsluitend nog van gerichte betalingen voor stimulering van concurrentiekracht, duurzaamheid en maatschappelijk gewenste prestaties. Dit onderzoek geeft aan hoe de implementatie van de houtskoolschets, de beloning van agrarische activiteiten in maatschappelijk waardevolle gebieden zou kunnen geschieden en welke vragen er nog zijn.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherLEI Wageningen UR
Number of pages108
ISBN (Print)9789086154142
Publication statusPublished - 2010

Publication series

NameRapport / LEI Wageningen UR
PublisherLEI Wageningen UR
No.2010-008

Keywords

  • cap
  • agricultural sector
  • subsidies
  • regional planning
  • financing

Cite this

Berkhout, P., van Doorn, A. M., de Bont, C. J. A. M., Hermans, C. M. L., Naeff, H. S. D., & Smits, M. J. W. (2010). Naar waarde besteed : over de implementatie van de Houtskoolschets. (Rapport / LEI Wageningen UR; No. 2010-008). Wageningen: LEI Wageningen UR.
Berkhout, P. ; van Doorn, A.M. ; de Bont, C.J.A.M. ; Hermans, C.M.L. ; Naeff, H.S.D. ; Smits, M.J.W. / Naar waarde besteed : over de implementatie van de Houtskoolschets. Wageningen : LEI Wageningen UR, 2010. 108 p. (Rapport / LEI Wageningen UR; 2010-008).
@book{6ac6cb96ef0f4416bc12d2f5b4c895bc,
title = "Naar waarde besteed : over de implementatie van de Houtskoolschets",
abstract = "De langetermijnvisie van Nederland op het gemeenschappelijk landbouwbeleid is neergelegd in de houtskoolschets europees landbouwbeleid 2020. Volgens deze schets zal er op de lange termijn geen sprake meer zijn van generieke steun aan de landbouw, maar uitsluitend nog van gerichte betalingen voor stimulering van concurrentiekracht, duurzaamheid en maatschappelijk gewenste prestaties. Dit onderzoek geeft aan hoe de implementatie van de houtskoolschets, de beloning van agrarische activiteiten in maatschappelijk waardevolle gebieden zou kunnen geschieden en welke vragen er nog zijn.",
keywords = "gemeenschappelijk landbouwbeleid, landbouwsector, subsidies, regionale planning, financieren, cap, agricultural sector, subsidies, regional planning, financing",
author = "P. Berkhout and {van Doorn}, A.M. and {de Bont}, C.J.A.M. and C.M.L. Hermans and H.S.D. Naeff and M.J.W. Smits",
year = "2010",
language = "Dutch",
isbn = "9789086154142",
series = "Rapport / LEI Wageningen UR",
publisher = "LEI Wageningen UR",
number = "2010-008",

}

Berkhout, P, van Doorn, AM, de Bont, CJAM, Hermans, CML, Naeff, HSD & Smits, MJW 2010, Naar waarde besteed : over de implementatie van de Houtskoolschets. Rapport / LEI Wageningen UR, no. 2010-008, LEI Wageningen UR, Wageningen.

Naar waarde besteed : over de implementatie van de Houtskoolschets. / Berkhout, P.; van Doorn, A.M.; de Bont, C.J.A.M.; Hermans, C.M.L.; Naeff, H.S.D.; Smits, M.J.W.

Wageningen : LEI Wageningen UR, 2010. 108 p. (Rapport / LEI Wageningen UR; No. 2010-008).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Naar waarde besteed : over de implementatie van de Houtskoolschets

AU - Berkhout, P.

AU - van Doorn, A.M.

AU - de Bont, C.J.A.M.

AU - Hermans, C.M.L.

AU - Naeff, H.S.D.

AU - Smits, M.J.W.

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - De langetermijnvisie van Nederland op het gemeenschappelijk landbouwbeleid is neergelegd in de houtskoolschets europees landbouwbeleid 2020. Volgens deze schets zal er op de lange termijn geen sprake meer zijn van generieke steun aan de landbouw, maar uitsluitend nog van gerichte betalingen voor stimulering van concurrentiekracht, duurzaamheid en maatschappelijk gewenste prestaties. Dit onderzoek geeft aan hoe de implementatie van de houtskoolschets, de beloning van agrarische activiteiten in maatschappelijk waardevolle gebieden zou kunnen geschieden en welke vragen er nog zijn.

AB - De langetermijnvisie van Nederland op het gemeenschappelijk landbouwbeleid is neergelegd in de houtskoolschets europees landbouwbeleid 2020. Volgens deze schets zal er op de lange termijn geen sprake meer zijn van generieke steun aan de landbouw, maar uitsluitend nog van gerichte betalingen voor stimulering van concurrentiekracht, duurzaamheid en maatschappelijk gewenste prestaties. Dit onderzoek geeft aan hoe de implementatie van de houtskoolschets, de beloning van agrarische activiteiten in maatschappelijk waardevolle gebieden zou kunnen geschieden en welke vragen er nog zijn.

KW - gemeenschappelijk landbouwbeleid

KW - landbouwsector

KW - subsidies

KW - regionale planning

KW - financieren

KW - cap

KW - agricultural sector

KW - subsidies

KW - regional planning

KW - financing

M3 - Report

SN - 9789086154142

T3 - Rapport / LEI Wageningen UR

BT - Naar waarde besteed : over de implementatie van de Houtskoolschets

PB - LEI Wageningen UR

CY - Wageningen

ER -

Berkhout P, van Doorn AM, de Bont CJAM, Hermans CML, Naeff HSD, Smits MJW. Naar waarde besteed : over de implementatie van de Houtskoolschets. Wageningen: LEI Wageningen UR, 2010. 108 p. (Rapport / LEI Wageningen UR; 2010-008).