Naar nieuwe verdienmodellen op een landgoed met pachters

M.P. Vijn, M.H. Borgstein, F.A.N. van Alebeek, G. Migchels

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

De financiering door overheden van het behoud en beheer van natuur en landschap staat onder druk. Dat dwingt landgoedeigenaren om op zoek te gaan naar extra inkomensbronnen om de kwaliteiten van natuur en landschap op hun landgoed op niveau te kunnen houden. Landgoederen hebben behoefte aan nieuwe verdienmodellen die aansluiten bij de specifieke kenmerken van hun landgoed. Voor het beheer van hun gronden zijn landgoederen mede afhankelijk van hun pachters. De gewenste ontwikkelingsrichting kan dan zijn ‘intensivering via extensivering’ waarbij ‘intensivering’ staat voor een hogere efficiëntie.
Original languageDutch
Place of PublicationLelystad
PublisherPPO AGV
Publication statusPublished - 2015

Publication series

NamePPO
PublisherPPO - AGV
No.630

Keywords

  • estates
  • agricultural adjustment
  • sustainable agriculture
  • landscape management
  • agri-environment schemes
  • farm management
  • farm leases
  • economic development

Cite this

Vijn, M. P., Borgstein, M. H., van Alebeek, F. A. N., & Migchels, G. (2015). Naar nieuwe verdienmodellen op een landgoed met pachters. (PPO; No. 630). Lelystad: PPO AGV.
Vijn, M.P. ; Borgstein, M.H. ; van Alebeek, F.A.N. ; Migchels, G. / Naar nieuwe verdienmodellen op een landgoed met pachters. Lelystad : PPO AGV, 2015. (PPO; 630).
@book{21ab71970c8b44f38f5ac8326b24ce5d,
title = "Naar nieuwe verdienmodellen op een landgoed met pachters",
abstract = "De financiering door overheden van het behoud en beheer van natuur en landschap staat onder druk. Dat dwingt landgoedeigenaren om op zoek te gaan naar extra inkomensbronnen om de kwaliteiten van natuur en landschap op hun landgoed op niveau te kunnen houden. Landgoederen hebben behoefte aan nieuwe verdienmodellen die aansluiten bij de specifieke kenmerken van hun landgoed. Voor het beheer van hun gronden zijn landgoederen mede afhankelijk van hun pachters. De gewenste ontwikkelingsrichting kan dan zijn ‘intensivering via extensivering’ waarbij ‘intensivering’ staat voor een hogere effici{\"e}ntie.",
keywords = "landgoederen, agrarische aanpassing, duurzame landbouw, landschapsbeheer, agrarisch natuurbeheer, agrarische bedrijfsvoering, pachtovereenkomsten, economische ontwikkeling, estates, agricultural adjustment, sustainable agriculture, landscape management, agri-environment schemes, farm management, farm leases, economic development",
author = "M.P. Vijn and M.H. Borgstein and {van Alebeek}, F.A.N. and G. Migchels",
year = "2015",
language = "Dutch",
series = "PPO",
publisher = "PPO AGV",
number = "630",

}

Vijn, MP, Borgstein, MH, van Alebeek, FAN & Migchels, G 2015, Naar nieuwe verdienmodellen op een landgoed met pachters. PPO, no. 630, PPO AGV, Lelystad.

Naar nieuwe verdienmodellen op een landgoed met pachters. / Vijn, M.P.; Borgstein, M.H.; van Alebeek, F.A.N.; Migchels, G.

Lelystad : PPO AGV, 2015. (PPO; No. 630).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Naar nieuwe verdienmodellen op een landgoed met pachters

AU - Vijn, M.P.

AU - Borgstein, M.H.

AU - van Alebeek, F.A.N.

AU - Migchels, G.

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - De financiering door overheden van het behoud en beheer van natuur en landschap staat onder druk. Dat dwingt landgoedeigenaren om op zoek te gaan naar extra inkomensbronnen om de kwaliteiten van natuur en landschap op hun landgoed op niveau te kunnen houden. Landgoederen hebben behoefte aan nieuwe verdienmodellen die aansluiten bij de specifieke kenmerken van hun landgoed. Voor het beheer van hun gronden zijn landgoederen mede afhankelijk van hun pachters. De gewenste ontwikkelingsrichting kan dan zijn ‘intensivering via extensivering’ waarbij ‘intensivering’ staat voor een hogere efficiëntie.

AB - De financiering door overheden van het behoud en beheer van natuur en landschap staat onder druk. Dat dwingt landgoedeigenaren om op zoek te gaan naar extra inkomensbronnen om de kwaliteiten van natuur en landschap op hun landgoed op niveau te kunnen houden. Landgoederen hebben behoefte aan nieuwe verdienmodellen die aansluiten bij de specifieke kenmerken van hun landgoed. Voor het beheer van hun gronden zijn landgoederen mede afhankelijk van hun pachters. De gewenste ontwikkelingsrichting kan dan zijn ‘intensivering via extensivering’ waarbij ‘intensivering’ staat voor een hogere efficiëntie.

KW - landgoederen

KW - agrarische aanpassing

KW - duurzame landbouw

KW - landschapsbeheer

KW - agrarisch natuurbeheer

KW - agrarische bedrijfsvoering

KW - pachtovereenkomsten

KW - economische ontwikkeling

KW - estates

KW - agricultural adjustment

KW - sustainable agriculture

KW - landscape management

KW - agri-environment schemes

KW - farm management

KW - farm leases

KW - economic development

M3 - Report

T3 - PPO

BT - Naar nieuwe verdienmodellen op een landgoed met pachters

PB - PPO AGV

CY - Lelystad

ER -

Vijn MP, Borgstein MH, van Alebeek FAN, Migchels G. Naar nieuwe verdienmodellen op een landgoed met pachters. Lelystad: PPO AGV, 2015. (PPO; 630).