Naar een groene planologie: planologie in Wageningen

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

In Wageningen heeft de planologie van meet af aan haar plaats tussen de technische wetenschappen moeten vinden en hervinden. Naast aansprekende resultaten, zoals de lagenbenadering die in Wageningen is ontwikkeld, heeft dat geleid tot permanent theoretiseren van de complexe wederzijdse inwerking tussen menselijk handelen en bodem, water en klimaat. Groene planologie en het landschap als centraal onderzoeksobject bepalen de huidige positie en theorievorming van de planologie.
Original languageDutch
Pages (from-to)62-69
JournalRooilijn
Volume48
Issue number1
Publication statusPublished - 2015

Keywords

  • landscape
  • land use planning
  • decision making
  • regional planning
  • climatic change
  • hydrology
  • rural areas

Cite this

@article{88ad906a2f2044f8890976e4555ff708,
title = "Naar een groene planologie: planologie in Wageningen",
abstract = "In Wageningen heeft de planologie van meet af aan haar plaats tussen de technische wetenschappen moeten vinden en hervinden. Naast aansprekende resultaten, zoals de lagenbenadering die in Wageningen is ontwikkeld, heeft dat geleid tot permanent theoretiseren van de complexe wederzijdse inwerking tussen menselijk handelen en bodem, water en klimaat. Groene planologie en het landschap als centraal onderzoeksobject bepalen de huidige positie en theorievorming van de planologie.",
keywords = "landschap, landgebruiksplanning, besluitvorming, regionale planning, klimaatverandering, hydrologie, platteland, landscape, land use planning, decision making, regional planning, climatic change, hydrology, rural areas",
author = "{van der Valk}, A.J.J.",
year = "2015",
language = "Dutch",
volume = "48",
pages = "62--69",
journal = "Rooilijn",
issn = "1380-2860",
number = "1",

}

Naar een groene planologie: planologie in Wageningen. / van der Valk, A.J.J.

In: Rooilijn, Vol. 48, No. 1, 2015, p. 62-69.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Naar een groene planologie: planologie in Wageningen

AU - van der Valk, A.J.J.

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - In Wageningen heeft de planologie van meet af aan haar plaats tussen de technische wetenschappen moeten vinden en hervinden. Naast aansprekende resultaten, zoals de lagenbenadering die in Wageningen is ontwikkeld, heeft dat geleid tot permanent theoretiseren van de complexe wederzijdse inwerking tussen menselijk handelen en bodem, water en klimaat. Groene planologie en het landschap als centraal onderzoeksobject bepalen de huidige positie en theorievorming van de planologie.

AB - In Wageningen heeft de planologie van meet af aan haar plaats tussen de technische wetenschappen moeten vinden en hervinden. Naast aansprekende resultaten, zoals de lagenbenadering die in Wageningen is ontwikkeld, heeft dat geleid tot permanent theoretiseren van de complexe wederzijdse inwerking tussen menselijk handelen en bodem, water en klimaat. Groene planologie en het landschap als centraal onderzoeksobject bepalen de huidige positie en theorievorming van de planologie.

KW - landschap

KW - landgebruiksplanning

KW - besluitvorming

KW - regionale planning

KW - klimaatverandering

KW - hydrologie

KW - platteland

KW - landscape

KW - land use planning

KW - decision making

KW - regional planning

KW - climatic change

KW - hydrology

KW - rural areas

M3 - Article

VL - 48

SP - 62

EP - 69

JO - Rooilijn

JF - Rooilijn

SN - 1380-2860

IS - 1

ER -