Naar een bodemadviessysteem voor weidevogelreservaten

E.B. Oosterveld, N.J.M. van Eekeren, H. Keidel

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

In het weidevogelbeheer speelt de kwaliteit van de bodem een sleutelrol. Wat de goede bodemcondities en wat de geëigende maatregelen zijn om die condities te bereiken, is inmiddels wel ongeveer bekend. In de praktijk mist nog de verbindende schakel tussen de twee: een handzaam hulpmiddel waarmee op een eenvoudige manier lokale bodemcondities kunnen worden gemeten en op basis waarvan kan worden aangegeven welke maatregelen moeten worden genomen om die condities te optimaliseren. In dit rapport wordt verslag gedaan van de zoektocht naar zo'n bodemadviessysteem.
Original languageDutch
Place of PublicationFeanwâlden
PublisherAltenburg & Wymenga
Number of pages29
Publication statusPublished - 2010

Publication series

NameA&W-rapport
PublisherAltenburg & Wymenga
No.1507

Keywords

  • soil management
  • soil biology
  • soil chemistry
  • natural areas
  • biodiversity
  • grassland management
  • indicators
  • grassland birds
  • groningen
  • friesland

Cite this

Oosterveld, E. B., van Eekeren, N. J. M., & Keidel, H. (2010). Naar een bodemadviessysteem voor weidevogelreservaten. (A&W-rapport; No. 1507). Feanwâlden: Altenburg & Wymenga.
Oosterveld, E.B. ; van Eekeren, N.J.M. ; Keidel, H. / Naar een bodemadviessysteem voor weidevogelreservaten. Feanwâlden : Altenburg & Wymenga, 2010. 29 p. (A&W-rapport; 1507).
@book{c74ce2a070d2438885465b24be4fa5bd,
title = "Naar een bodemadviessysteem voor weidevogelreservaten",
abstract = "In het weidevogelbeheer speelt de kwaliteit van de bodem een sleutelrol. Wat de goede bodemcondities en wat de ge{\"e}igende maatregelen zijn om die condities te bereiken, is inmiddels wel ongeveer bekend. In de praktijk mist nog de verbindende schakel tussen de twee: een handzaam hulpmiddel waarmee op een eenvoudige manier lokale bodemcondities kunnen worden gemeten en op basis waarvan kan worden aangegeven welke maatregelen moeten worden genomen om die condities te optimaliseren. In dit rapport wordt verslag gedaan van de zoektocht naar zo'n bodemadviessysteem.",
keywords = "bodembeheer, bodembiologie, bodemchemie, natuurgebieden, biodiversiteit, graslandbeheer, indicatoren, weidevogels, groningen, friesland, soil management, soil biology, soil chemistry, natural areas, biodiversity, grassland management, indicators, grassland birds, groningen, friesland",
author = "E.B. Oosterveld and {van Eekeren}, N.J.M. and H. Keidel",
year = "2010",
language = "Dutch",
series = "A&W-rapport",
publisher = "Altenburg & Wymenga",
number = "1507",

}

Oosterveld, EB, van Eekeren, NJM & Keidel, H 2010, Naar een bodemadviessysteem voor weidevogelreservaten. A&W-rapport, no. 1507, Altenburg & Wymenga, Feanwâlden.

Naar een bodemadviessysteem voor weidevogelreservaten. / Oosterveld, E.B.; van Eekeren, N.J.M.; Keidel, H.

Feanwâlden : Altenburg & Wymenga, 2010. 29 p. (A&W-rapport; No. 1507).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Naar een bodemadviessysteem voor weidevogelreservaten

AU - Oosterveld, E.B.

AU - van Eekeren, N.J.M.

AU - Keidel, H.

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - In het weidevogelbeheer speelt de kwaliteit van de bodem een sleutelrol. Wat de goede bodemcondities en wat de geëigende maatregelen zijn om die condities te bereiken, is inmiddels wel ongeveer bekend. In de praktijk mist nog de verbindende schakel tussen de twee: een handzaam hulpmiddel waarmee op een eenvoudige manier lokale bodemcondities kunnen worden gemeten en op basis waarvan kan worden aangegeven welke maatregelen moeten worden genomen om die condities te optimaliseren. In dit rapport wordt verslag gedaan van de zoektocht naar zo'n bodemadviessysteem.

AB - In het weidevogelbeheer speelt de kwaliteit van de bodem een sleutelrol. Wat de goede bodemcondities en wat de geëigende maatregelen zijn om die condities te bereiken, is inmiddels wel ongeveer bekend. In de praktijk mist nog de verbindende schakel tussen de twee: een handzaam hulpmiddel waarmee op een eenvoudige manier lokale bodemcondities kunnen worden gemeten en op basis waarvan kan worden aangegeven welke maatregelen moeten worden genomen om die condities te optimaliseren. In dit rapport wordt verslag gedaan van de zoektocht naar zo'n bodemadviessysteem.

KW - bodembeheer

KW - bodembiologie

KW - bodemchemie

KW - natuurgebieden

KW - biodiversiteit

KW - graslandbeheer

KW - indicatoren

KW - weidevogels

KW - groningen

KW - friesland

KW - soil management

KW - soil biology

KW - soil chemistry

KW - natural areas

KW - biodiversity

KW - grassland management

KW - indicators

KW - grassland birds

KW - groningen

KW - friesland

M3 - Report

T3 - A&W-rapport

BT - Naar een bodemadviessysteem voor weidevogelreservaten

PB - Altenburg & Wymenga

CY - Feanwâlden

ER -

Oosterveld EB, van Eekeren NJM, Keidel H. Naar een bodemadviessysteem voor weidevogelreservaten. Feanwâlden: Altenburg & Wymenga, 2010. 29 p. (A&W-rapport; 1507).