Naar een beter substraatgebruik in de champignonteelt via rassen : een genetische analyse

J.J.P. Baars, A.S.M. Sonnenberg

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

In 2014 is een nieuwe stap gezet in het project om tot een efficienter substraatgebruik te komen in de champignonteelt. Deze stap heeft twee doelen: • Het bepalen van de breeding value (hoe gedragen de stammen zich in kruisingen en welke waarde hebben ze dus in de veredeling) • Welke lijnen zijn geschikt om segregerende populaties te maken. Deze populaties zullen gebruikt worden om genomische gebieden/genen te vinden die de verschillen in efficientie in substraat gebruik kunnen verklaren. De kennis kan gebruikt worden voor zowel veredelen op substraatgebruik als het vinden van alternatieve grondstoffen voor het maken van substraat.
Original languageEnglish
Place of PublicationWageningen
PublisherPlant Research International
Number of pages20
Publication statusPublished - 2015

Publication series

NameRapport / Plant Research International
PublisherPlant Research International
No.2015-2

Keywords

  • edible fungi
  • agaricus bisporus
  • breeding
  • crosses
  • strains
  • genetic resources
  • segregation
  • biobased materials
  • substrates

Cite this

Baars, J. J. P., & Sonnenberg, A. S. M. (2015). Naar een beter substraatgebruik in de champignonteelt via rassen : een genetische analyse. (Rapport / Plant Research International; No. 2015-2). Wageningen: Plant Research International.
Baars, J.J.P. ; Sonnenberg, A.S.M. / Naar een beter substraatgebruik in de champignonteelt via rassen : een genetische analyse. Wageningen : Plant Research International, 2015. 20 p. (Rapport / Plant Research International; 2015-2).
@book{965710ca4ff84a17a410ee86dde77dad,
title = "Naar een beter substraatgebruik in de champignonteelt via rassen : een genetische analyse",
abstract = "In 2014 is een nieuwe stap gezet in het project om tot een efficienter substraatgebruik te komen in de champignonteelt. Deze stap heeft twee doelen: • Het bepalen van de breeding value (hoe gedragen de stammen zich in kruisingen en welke waarde hebben ze dus in de veredeling) • Welke lijnen zijn geschikt om segregerende populaties te maken. Deze populaties zullen gebruikt worden om genomische gebieden/genen te vinden die de verschillen in efficientie in substraat gebruik kunnen verklaren. De kennis kan gebruikt worden voor zowel veredelen op substraatgebruik als het vinden van alternatieve grondstoffen voor het maken van substraat.",
keywords = "eetbare paddestoelen, agaricus bisporus, veredelen, kruisingen, stammen (biologisch), genetische bronnen, segregatie, materialen uit biologische grondstoffen, substraten, edible fungi, agaricus bisporus, breeding, crosses, strains, genetic resources, segregation, biobased materials, substrates",
author = "J.J.P. Baars and A.S.M. Sonnenberg",
year = "2015",
language = "English",
series = "Rapport / Plant Research International",
publisher = "Plant Research International",
number = "2015-2",

}

Baars, JJP & Sonnenberg, ASM 2015, Naar een beter substraatgebruik in de champignonteelt via rassen : een genetische analyse. Rapport / Plant Research International, no. 2015-2, Plant Research International, Wageningen.

Naar een beter substraatgebruik in de champignonteelt via rassen : een genetische analyse. / Baars, J.J.P.; Sonnenberg, A.S.M.

Wageningen : Plant Research International, 2015. 20 p. (Rapport / Plant Research International; No. 2015-2).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Naar een beter substraatgebruik in de champignonteelt via rassen : een genetische analyse

AU - Baars, J.J.P.

AU - Sonnenberg, A.S.M.

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - In 2014 is een nieuwe stap gezet in het project om tot een efficienter substraatgebruik te komen in de champignonteelt. Deze stap heeft twee doelen: • Het bepalen van de breeding value (hoe gedragen de stammen zich in kruisingen en welke waarde hebben ze dus in de veredeling) • Welke lijnen zijn geschikt om segregerende populaties te maken. Deze populaties zullen gebruikt worden om genomische gebieden/genen te vinden die de verschillen in efficientie in substraat gebruik kunnen verklaren. De kennis kan gebruikt worden voor zowel veredelen op substraatgebruik als het vinden van alternatieve grondstoffen voor het maken van substraat.

AB - In 2014 is een nieuwe stap gezet in het project om tot een efficienter substraatgebruik te komen in de champignonteelt. Deze stap heeft twee doelen: • Het bepalen van de breeding value (hoe gedragen de stammen zich in kruisingen en welke waarde hebben ze dus in de veredeling) • Welke lijnen zijn geschikt om segregerende populaties te maken. Deze populaties zullen gebruikt worden om genomische gebieden/genen te vinden die de verschillen in efficientie in substraat gebruik kunnen verklaren. De kennis kan gebruikt worden voor zowel veredelen op substraatgebruik als het vinden van alternatieve grondstoffen voor het maken van substraat.

KW - eetbare paddestoelen

KW - agaricus bisporus

KW - veredelen

KW - kruisingen

KW - stammen (biologisch)

KW - genetische bronnen

KW - segregatie

KW - materialen uit biologische grondstoffen

KW - substraten

KW - edible fungi

KW - agaricus bisporus

KW - breeding

KW - crosses

KW - strains

KW - genetic resources

KW - segregation

KW - biobased materials

KW - substrates

M3 - Report

T3 - Rapport / Plant Research International

BT - Naar een beter substraatgebruik in de champignonteelt via rassen : een genetische analyse

PB - Plant Research International

CY - Wageningen

ER -

Baars JJP, Sonnenberg ASM. Naar een beter substraatgebruik in de champignonteelt via rassen : een genetische analyse. Wageningen: Plant Research International, 2015. 20 p. (Rapport / Plant Research International; 2015-2).