Naaldbossen en paddenstoelen: op zoek naar ecologische criteria voor waardering

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

Abstract

Najaar 2010 verscheen de fraai uitgevoerde NMV-brochure ‘Naaldbossen in Nederland. Bedreigde levensgemeenschappen’ (Chrispijn & Arnolds, 2010). Aanleiding voor deze uitgave is het streven van bosbeheerders naar een groter aandeel inheems loofbos ten koste van naaldbos. Deze maatregel wordt aangeduid met de term (bos)omvorming. De NMV is van mening dat naaldbossen ‘zomaar worden opgeofferd’ en dat ‘het anders moet, niet alleen ten behoeve van paddenstoelen, maar ook voor talrijke karakteristieke planten en dieren van naaldbossen en voor het behoud van biodiversiteit op landschapsschaal’.
Original languageDutch
Pages (from-to)9-15
JournalCoolia
Volume54
Issue number1
Publication statusPublished - 2011

Keywords

  • forest administration
  • coniferous forests
  • habitats
  • mushrooms
  • ecosystems
  • mycology

Cite this

@article{b498c5588a3e45d0ba67bb5361d2d7df,
title = "Naaldbossen en paddenstoelen: op zoek naar ecologische criteria voor waardering",
abstract = "Najaar 2010 verscheen de fraai uitgevoerde NMV-brochure ‘Naaldbossen in Nederland. Bedreigde levensgemeenschappen’ (Chrispijn & Arnolds, 2010). Aanleiding voor deze uitgave is het streven van bosbeheerders naar een groter aandeel inheems loofbos ten koste van naaldbos. Deze maatregel wordt aangeduid met de term (bos)omvorming. De NMV is van mening dat naaldbossen ‘zomaar worden opgeofferd’ en dat ‘het anders moet, niet alleen ten behoeve van paddenstoelen, maar ook voor talrijke karakteristieke planten en dieren van naaldbossen en voor het behoud van biodiversiteit op landschapsschaal’.",
keywords = "bosbeheer, naaldbossen, habitats, paddestoelen, ecosystemen, mycologie, forest administration, coniferous forests, habitats, mushrooms, ecosystems, mycology",
author = "R.J. Bijlsma",
year = "2011",
language = "Dutch",
volume = "54",
pages = "9--15",
journal = "Coolia",
issn = "0929-7839",
number = "1",

}

Naaldbossen en paddenstoelen: op zoek naar ecologische criteria voor waardering. / Bijlsma, R.J.

In: Coolia, Vol. 54, No. 1, 2011, p. 9-15.

Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

TY - JOUR

T1 - Naaldbossen en paddenstoelen: op zoek naar ecologische criteria voor waardering

AU - Bijlsma, R.J.

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Najaar 2010 verscheen de fraai uitgevoerde NMV-brochure ‘Naaldbossen in Nederland. Bedreigde levensgemeenschappen’ (Chrispijn & Arnolds, 2010). Aanleiding voor deze uitgave is het streven van bosbeheerders naar een groter aandeel inheems loofbos ten koste van naaldbos. Deze maatregel wordt aangeduid met de term (bos)omvorming. De NMV is van mening dat naaldbossen ‘zomaar worden opgeofferd’ en dat ‘het anders moet, niet alleen ten behoeve van paddenstoelen, maar ook voor talrijke karakteristieke planten en dieren van naaldbossen en voor het behoud van biodiversiteit op landschapsschaal’.

AB - Najaar 2010 verscheen de fraai uitgevoerde NMV-brochure ‘Naaldbossen in Nederland. Bedreigde levensgemeenschappen’ (Chrispijn & Arnolds, 2010). Aanleiding voor deze uitgave is het streven van bosbeheerders naar een groter aandeel inheems loofbos ten koste van naaldbos. Deze maatregel wordt aangeduid met de term (bos)omvorming. De NMV is van mening dat naaldbossen ‘zomaar worden opgeofferd’ en dat ‘het anders moet, niet alleen ten behoeve van paddenstoelen, maar ook voor talrijke karakteristieke planten en dieren van naaldbossen en voor het behoud van biodiversiteit op landschapsschaal’.

KW - bosbeheer

KW - naaldbossen

KW - habitats

KW - paddestoelen

KW - ecosystemen

KW - mycologie

KW - forest administration

KW - coniferous forests

KW - habitats

KW - mushrooms

KW - ecosystems

KW - mycology

M3 - Article

VL - 54

SP - 9

EP - 15

JO - Coolia

JF - Coolia

SN - 0929-7839

IS - 1

ER -