Multifunctioneel ondernemerschap in het concept van Farm & Fun : een aanzet tot een visie

M.A.E. van Leeuwen, P.L. de Wolf

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  De functie van agrarische bedrijven is niet beperkt tot het produceren van voedsel en groene grondstoffen. Multifunctionele bedrijven spelen in op maatschappelijke vragen en versterken de verbinding met de samenleving. Ondernemerschap is daarbij een belangrijk thema: enerzijds omdat ondernemerschap bij zou kunnen dragen aan het verbreden van agrarische bedrijven, anderzijds omdat ondernemerschap ook nodig is om deze bedrijven verder te professionaliseren. Een interessante vraag die voortdurend terugkomt is: Is multifunctioneel ondernemerschap anders dan ‘gewoon’ ondernemerschap? Stelt multifunctionele landbouw andere eisen aan het ondernemerschap dan productielandbouw? Deze vraag werd in 2009 aan Wageningen UR gesteld door Farm & Fun, een initiatief om het aanbod van recreatieve activiteiten van multifunctionele agrarische bedrijven in de Betuwe te bundelen en te vermarkten. Een van de vragen daarbij was: Past het ondernemerschap van Betuwse ondernemers bij dit concept?
  Original languageDutch
  Place of PublicationLelystad
  PublisherPraktijkonderzoek Plant & Omgeving, Akkerbouw, Groene Ruimte en Vollegrondsgroenten
  Number of pages14
  Publication statusPublished - 2009

  Keywords

  • rural development
  • rural recreation
  • farm management
  • entrepreneurship
  • ancillary enterprises
  • diversification
  • rural urban relations
  • multifunctional agriculture
  • betuwe

  Cite this

  van Leeuwen, M. A. E., & de Wolf, P. L. (2009). Multifunctioneel ondernemerschap in het concept van Farm & Fun : een aanzet tot een visie. Lelystad: Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Akkerbouw, Groene Ruimte en Vollegrondsgroenten.
  van Leeuwen, M.A.E. ; de Wolf, P.L. / Multifunctioneel ondernemerschap in het concept van Farm & Fun : een aanzet tot een visie. Lelystad : Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Akkerbouw, Groene Ruimte en Vollegrondsgroenten, 2009. 14 p.
  @book{95e263938b254fc4909b09ea87500296,
  title = "Multifunctioneel ondernemerschap in het concept van Farm & Fun : een aanzet tot een visie",
  abstract = "De functie van agrarische bedrijven is niet beperkt tot het produceren van voedsel en groene grondstoffen. Multifunctionele bedrijven spelen in op maatschappelijke vragen en versterken de verbinding met de samenleving. Ondernemerschap is daarbij een belangrijk thema: enerzijds omdat ondernemerschap bij zou kunnen dragen aan het verbreden van agrarische bedrijven, anderzijds omdat ondernemerschap ook nodig is om deze bedrijven verder te professionaliseren. Een interessante vraag die voortdurend terugkomt is: Is multifunctioneel ondernemerschap anders dan ‘gewoon’ ondernemerschap? Stelt multifunctionele landbouw andere eisen aan het ondernemerschap dan productielandbouw? Deze vraag werd in 2009 aan Wageningen UR gesteld door Farm & Fun, een initiatief om het aanbod van recreatieve activiteiten van multifunctionele agrarische bedrijven in de Betuwe te bundelen en te vermarkten. Een van de vragen daarbij was: Past het ondernemerschap van Betuwse ondernemers bij dit concept?",
  keywords = "plattelandsontwikkeling, recreatie op het platteland, agrarische bedrijfsvoering, ondernemerschap, nevenactiviteiten, diversificatie, relaties tussen stad en platteland, multifunctionele landbouw, betuwe, rural development, rural recreation, farm management, entrepreneurship, ancillary enterprises, diversification, rural urban relations, multifunctional agriculture, betuwe",
  author = "{van Leeuwen}, M.A.E. and {de Wolf}, P.L.",
  year = "2009",
  language = "Dutch",
  publisher = "Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Akkerbouw, Groene Ruimte en Vollegrondsgroenten",

  }

  van Leeuwen, MAE & de Wolf, PL 2009, Multifunctioneel ondernemerschap in het concept van Farm & Fun : een aanzet tot een visie. Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Akkerbouw, Groene Ruimte en Vollegrondsgroenten, Lelystad.

  Multifunctioneel ondernemerschap in het concept van Farm & Fun : een aanzet tot een visie. / van Leeuwen, M.A.E.; de Wolf, P.L.

  Lelystad : Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Akkerbouw, Groene Ruimte en Vollegrondsgroenten, 2009. 14 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Multifunctioneel ondernemerschap in het concept van Farm & Fun : een aanzet tot een visie

  AU - van Leeuwen, M.A.E.

  AU - de Wolf, P.L.

  PY - 2009

  Y1 - 2009

  N2 - De functie van agrarische bedrijven is niet beperkt tot het produceren van voedsel en groene grondstoffen. Multifunctionele bedrijven spelen in op maatschappelijke vragen en versterken de verbinding met de samenleving. Ondernemerschap is daarbij een belangrijk thema: enerzijds omdat ondernemerschap bij zou kunnen dragen aan het verbreden van agrarische bedrijven, anderzijds omdat ondernemerschap ook nodig is om deze bedrijven verder te professionaliseren. Een interessante vraag die voortdurend terugkomt is: Is multifunctioneel ondernemerschap anders dan ‘gewoon’ ondernemerschap? Stelt multifunctionele landbouw andere eisen aan het ondernemerschap dan productielandbouw? Deze vraag werd in 2009 aan Wageningen UR gesteld door Farm & Fun, een initiatief om het aanbod van recreatieve activiteiten van multifunctionele agrarische bedrijven in de Betuwe te bundelen en te vermarkten. Een van de vragen daarbij was: Past het ondernemerschap van Betuwse ondernemers bij dit concept?

  AB - De functie van agrarische bedrijven is niet beperkt tot het produceren van voedsel en groene grondstoffen. Multifunctionele bedrijven spelen in op maatschappelijke vragen en versterken de verbinding met de samenleving. Ondernemerschap is daarbij een belangrijk thema: enerzijds omdat ondernemerschap bij zou kunnen dragen aan het verbreden van agrarische bedrijven, anderzijds omdat ondernemerschap ook nodig is om deze bedrijven verder te professionaliseren. Een interessante vraag die voortdurend terugkomt is: Is multifunctioneel ondernemerschap anders dan ‘gewoon’ ondernemerschap? Stelt multifunctionele landbouw andere eisen aan het ondernemerschap dan productielandbouw? Deze vraag werd in 2009 aan Wageningen UR gesteld door Farm & Fun, een initiatief om het aanbod van recreatieve activiteiten van multifunctionele agrarische bedrijven in de Betuwe te bundelen en te vermarkten. Een van de vragen daarbij was: Past het ondernemerschap van Betuwse ondernemers bij dit concept?

  KW - plattelandsontwikkeling

  KW - recreatie op het platteland

  KW - agrarische bedrijfsvoering

  KW - ondernemerschap

  KW - nevenactiviteiten

  KW - diversificatie

  KW - relaties tussen stad en platteland

  KW - multifunctionele landbouw

  KW - betuwe

  KW - rural development

  KW - rural recreation

  KW - farm management

  KW - entrepreneurship

  KW - ancillary enterprises

  KW - diversification

  KW - rural urban relations

  KW - multifunctional agriculture

  KW - betuwe

  M3 - Report

  BT - Multifunctioneel ondernemerschap in het concept van Farm & Fun : een aanzet tot een visie

  PB - Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Akkerbouw, Groene Ruimte en Vollegrondsgroenten

  CY - Lelystad

  ER -

  van Leeuwen MAE, de Wolf PL. Multifunctioneel ondernemerschap in het concept van Farm & Fun : een aanzet tot een visie. Lelystad: Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Akkerbouw, Groene Ruimte en Vollegrondsgroenten, 2009. 14 p.