Monitoring van groene burgerinitiatieven: analyse van de resultaten van een pilot en nulmeting in vier gemeenten

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

To inform the evaluation of the Nature Pact (Natuurpact) and the Assessment of the Dutch Human Environment (Balans van de Leefomgeving), PBL Netherlands Environmental Assessment Agency needs a quantitative measure of the size and scope of green citizens’ initiatives and their impact. The need for this information reflects the ambition of many government authorities to bring the wider community, including individuals, into closer contact with nature and involve them more in nature policy. This report describes the results of a baseline assessment and pilot study to test the newly developed methodology for monitoring green citizens’ initiatives. Besides the results, the report includes several analyses based on the data and presents the main findings.
LanguageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherWettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu
Number of pages78
DOIs
Publication statusPublished - 2018

Publication series

NameWOt-technical report
No.123
ISSN (Print)2352-2739

Cite this

@book{c825214a45614cd2bbdb8944970346d7,
title = "Monitoring van groene burgerinitiatieven: analyse van de resultaten van een pilot en nulmeting in vier gemeenten",
abstract = "Vanuit de betrokkenheid bij de evaluatie van het Natuurpact en de Balans van de Leefomgeving is het voor het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) van belang om een kwantitatief beeld te krijgen van het geheel van groene burgerinitiatieven en hun impact. Deze behoefte vindt plaats tegen de achtergrond van de wens van veel overheden om de samenleving, waaronder burgers, meer te betrekken bij natuur en natuurbeleid. Dit rapport beschrijft de resultaten van een pilot en de nulmeting met de nieuw ontwikkelde methodiek voor het monitoren van groene burgerinitiatieven. Naast de resultaten, is er ook een aantal analyses gedaan op basis van de data en worden de belangrijkste bevindingen gedeeld.",
author = "L.A.E. Vullings and A.E. Buijs and J.L.M. Donders and D.A. Kamphorst and H. Kramer and {de Vries}, S.",
note = "Project WOT-04-010-034.48",
year = "2018",
doi = "10.18174/460755",
language = "Dutch",
series = "WOt-technical report",
publisher = "Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu",
number = "123",

}

Monitoring van groene burgerinitiatieven : analyse van de resultaten van een pilot en nulmeting in vier gemeenten. / Vullings, L.A.E.; Buijs, A.E.; Donders, J.L.M.; Kamphorst, D.A.; Kramer, H.; de Vries, S.

Wageningen : Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, 2018. 78 p. (WOt-technical report; No. 123).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Monitoring van groene burgerinitiatieven

T2 - analyse van de resultaten van een pilot en nulmeting in vier gemeenten

AU - Vullings, L.A.E.

AU - Buijs, A.E.

AU - Donders, J.L.M.

AU - Kamphorst, D.A.

AU - Kramer, H.

AU - de Vries, S.

N1 - Project WOT-04-010-034.48

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Vanuit de betrokkenheid bij de evaluatie van het Natuurpact en de Balans van de Leefomgeving is het voor het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) van belang om een kwantitatief beeld te krijgen van het geheel van groene burgerinitiatieven en hun impact. Deze behoefte vindt plaats tegen de achtergrond van de wens van veel overheden om de samenleving, waaronder burgers, meer te betrekken bij natuur en natuurbeleid. Dit rapport beschrijft de resultaten van een pilot en de nulmeting met de nieuw ontwikkelde methodiek voor het monitoren van groene burgerinitiatieven. Naast de resultaten, is er ook een aantal analyses gedaan op basis van de data en worden de belangrijkste bevindingen gedeeld.

AB - Vanuit de betrokkenheid bij de evaluatie van het Natuurpact en de Balans van de Leefomgeving is het voor het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) van belang om een kwantitatief beeld te krijgen van het geheel van groene burgerinitiatieven en hun impact. Deze behoefte vindt plaats tegen de achtergrond van de wens van veel overheden om de samenleving, waaronder burgers, meer te betrekken bij natuur en natuurbeleid. Dit rapport beschrijft de resultaten van een pilot en de nulmeting met de nieuw ontwikkelde methodiek voor het monitoren van groene burgerinitiatieven. Naast de resultaten, is er ook een aantal analyses gedaan op basis van de data en worden de belangrijkste bevindingen gedeeld.

U2 - 10.18174/460755

DO - 10.18174/460755

M3 - Report

T3 - WOt-technical report

BT - Monitoring van groene burgerinitiatieven

PB - Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu

CY - Wageningen

ER -