Mogelijkheden voor de teelt van zeekraal in de vollegrond

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Aan de commerciële teelt is nog veel te verbeteren voordat een succesvolle opschaling kan plaatsvinden. In het kader van het project Zeeuwse Tong zijn gedurende 3 jaren proeven uitgevoerd op een perceel van het proefbedrijf van de Koninklijke Maatschap de Wilhelminapolder om te zoeken naar oplossingen voor de knelpunten in de teelt. In deze veldproeven zijn zo veel mogelijk de natuurlijke omstandigheden nagebootst waaronder zeekraal in het wild groeit. Dat heeft inzichten opgeleverd ten aanzien van de groei en ontwikkeling van zeekraal in de volle grond. Dit boekje kan helpen een nieuwe teelt op te zetten of verbeteringen aan te brengen in reeds bestaande teelten.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherPlant Research International, Business Unit Agrosysteemkunde
Number of pages22
Publication statusPublished - 2013

Publication series

NameRapport / Plant Research International
PublisherPlant Research International, Business Unit Agrosysteemkunde
No.511

Keywords

  • salicornia
  • saline agriculture
  • vegetable growing
  • field vegetables
  • outdoor cropping
  • cultivation manuals

Cite this

Blom, M., & de Visser, W. (2013). Mogelijkheden voor de teelt van zeekraal in de vollegrond. (Rapport / Plant Research International; No. 511). Wageningen: Plant Research International, Business Unit Agrosysteemkunde.
Blom, M. ; de Visser, W. / Mogelijkheden voor de teelt van zeekraal in de vollegrond. Wageningen : Plant Research International, Business Unit Agrosysteemkunde, 2013. 22 p. (Rapport / Plant Research International; 511).
@book{116ecd3f6ce141b091c5befb23f119d9,
title = "Mogelijkheden voor de teelt van zeekraal in de vollegrond",
abstract = "Aan de commerci{\"e}le teelt is nog veel te verbeteren voordat een succesvolle opschaling kan plaatsvinden. In het kader van het project Zeeuwse Tong zijn gedurende 3 jaren proeven uitgevoerd op een perceel van het proefbedrijf van de Koninklijke Maatschap de Wilhelminapolder om te zoeken naar oplossingen voor de knelpunten in de teelt. In deze veldproeven zijn zo veel mogelijk de natuurlijke omstandigheden nagebootst waaronder zeekraal in het wild groeit. Dat heeft inzichten opgeleverd ten aanzien van de groei en ontwikkeling van zeekraal in de volle grond. Dit boekje kan helpen een nieuwe teelt op te zetten of verbeteringen aan te brengen in reeds bestaande teelten.",
keywords = "salicornia, zoutwaterlandbouw, groenteteelt, vollegrondsgroenten, vollegrondsteelt, teelthandleidingen, salicornia, saline agriculture, vegetable growing, field vegetables, outdoor cropping, cultivation manuals",
author = "M. Blom and {de Visser}, W.",
year = "2013",
language = "Dutch",
series = "Rapport / Plant Research International",
publisher = "Plant Research International, Business Unit Agrosysteemkunde",
number = "511",

}

Blom, M & de Visser, W 2013, Mogelijkheden voor de teelt van zeekraal in de vollegrond. Rapport / Plant Research International, no. 511, Plant Research International, Business Unit Agrosysteemkunde, Wageningen.

Mogelijkheden voor de teelt van zeekraal in de vollegrond. / Blom, M.; de Visser, W.

Wageningen : Plant Research International, Business Unit Agrosysteemkunde, 2013. 22 p. (Rapport / Plant Research International; No. 511).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Mogelijkheden voor de teelt van zeekraal in de vollegrond

AU - Blom, M.

AU - de Visser, W.

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Aan de commerciële teelt is nog veel te verbeteren voordat een succesvolle opschaling kan plaatsvinden. In het kader van het project Zeeuwse Tong zijn gedurende 3 jaren proeven uitgevoerd op een perceel van het proefbedrijf van de Koninklijke Maatschap de Wilhelminapolder om te zoeken naar oplossingen voor de knelpunten in de teelt. In deze veldproeven zijn zo veel mogelijk de natuurlijke omstandigheden nagebootst waaronder zeekraal in het wild groeit. Dat heeft inzichten opgeleverd ten aanzien van de groei en ontwikkeling van zeekraal in de volle grond. Dit boekje kan helpen een nieuwe teelt op te zetten of verbeteringen aan te brengen in reeds bestaande teelten.

AB - Aan de commerciële teelt is nog veel te verbeteren voordat een succesvolle opschaling kan plaatsvinden. In het kader van het project Zeeuwse Tong zijn gedurende 3 jaren proeven uitgevoerd op een perceel van het proefbedrijf van de Koninklijke Maatschap de Wilhelminapolder om te zoeken naar oplossingen voor de knelpunten in de teelt. In deze veldproeven zijn zo veel mogelijk de natuurlijke omstandigheden nagebootst waaronder zeekraal in het wild groeit. Dat heeft inzichten opgeleverd ten aanzien van de groei en ontwikkeling van zeekraal in de volle grond. Dit boekje kan helpen een nieuwe teelt op te zetten of verbeteringen aan te brengen in reeds bestaande teelten.

KW - salicornia

KW - zoutwaterlandbouw

KW - groenteteelt

KW - vollegrondsgroenten

KW - vollegrondsteelt

KW - teelthandleidingen

KW - salicornia

KW - saline agriculture

KW - vegetable growing

KW - field vegetables

KW - outdoor cropping

KW - cultivation manuals

M3 - Report

T3 - Rapport / Plant Research International

BT - Mogelijkheden voor de teelt van zeekraal in de vollegrond

PB - Plant Research International, Business Unit Agrosysteemkunde

CY - Wageningen

ER -

Blom M, de Visser W. Mogelijkheden voor de teelt van zeekraal in de vollegrond. Wageningen: Plant Research International, Business Unit Agrosysteemkunde, 2013. 22 p. (Rapport / Plant Research International; 511).