Modelstudie waterhuishouding Fochteloërveen; systeemverkenning en resultaten meetprogramma

K.E. Wit, J.M.P.M. Peerboom, H.T.L. Massop, J.W.J. van der Gaast

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  Als voorbereiding op de hydrologische modellering van het hoogveenreservaat Fochteloërveen met SIMGRO zijn een systeemverkenning en een uitgebreid meetprogramma in en rond het reservaat uitgevoerd. De waterhuishoudkundige situatie van het gebied en degeohydrologische opbouw zijn geanalyseerd. De resultaten zijn vastgelegd op kaarten van het ontwateringssysteem, de verbreiding en geohydrologische eigenschappen van watervoerende en waterscheidende lagen en isohypsenkaarten. In 1992 en 1993 is een uitgebreid veldmeetprogramma uitgevoerd waarin de af- en aanvoer van deelgebieden is vastgesteld. Met de resultaten is een aantal waterbalansen voor het gebied opgesteld.
  Original languageDutch
  Place of PublicationWageningen
  PublisherSC-DLO
  Number of pages99
  Publication statusPublished - 1995

  Publication series

  Name
  No.347

  Keywords

  • hydrology
  • water balance
  • water table
  • soil water balance
  • moorlands
  • peat soils
  • nature conservation
  • policy
  • management
  • models
  • research
  • netherlands
  • hydrological cycle
  • friesland
  • drenthe

  Cite this

  Wit, K. E., Peerboom, J. M. P. M., Massop, H. T. L., & van der Gaast, J. W. J. (1995). Modelstudie waterhuishouding Fochteloërveen; systeemverkenning en resultaten meetprogramma. Wageningen: SC-DLO.
  Wit, K.E. ; Peerboom, J.M.P.M. ; Massop, H.T.L. ; van der Gaast, J.W.J. / Modelstudie waterhuishouding Fochteloërveen; systeemverkenning en resultaten meetprogramma. Wageningen : SC-DLO, 1995. 99 p.
  @book{e1fd1b747e6140d493ebaee4253d4594,
  title = "Modelstudie waterhuishouding Fochtelo{\"e}rveen; systeemverkenning en resultaten meetprogramma",
  abstract = "Als voorbereiding op de hydrologische modellering van het hoogveenreservaat Fochtelo{\"e}rveen met SIMGRO zijn een systeemverkenning en een uitgebreid meetprogramma in en rond het reservaat uitgevoerd. De waterhuishoudkundige situatie van het gebied en degeohydrologische opbouw zijn geanalyseerd. De resultaten zijn vastgelegd op kaarten van het ontwateringssysteem, de verbreiding en geohydrologische eigenschappen van watervoerende en waterscheidende lagen en isohypsenkaarten. In 1992 en 1993 is een uitgebreid veldmeetprogramma uitgevoerd waarin de af- en aanvoer van deelgebieden is vastgesteld. Met de resultaten is een aantal waterbalansen voor het gebied opgesteld.",
  keywords = "hydrologie, waterbalans, grondwaterspiegel, bodemwaterbalans, hoogveengebieden, veengronden, natuurbescherming, beleid, bedrijfsvoering, modellen, onderzoek, nederland, hydrologische cyclus, friesland, drenthe, hydrology, water balance, water table, soil water balance, moorlands, peat soils, nature conservation, policy, management, models, research, netherlands, hydrological cycle, friesland, drenthe",
  author = "K.E. Wit and J.M.P.M. Peerboom and H.T.L. Massop and {van der Gaast}, J.W.J.",
  year = "1995",
  language = "Dutch",
  publisher = "SC-DLO",
  number = "347",

  }

  Wit, KE, Peerboom, JMPM, Massop, HTL & van der Gaast, JWJ 1995, Modelstudie waterhuishouding Fochteloërveen; systeemverkenning en resultaten meetprogramma. SC-DLO, Wageningen.

  Modelstudie waterhuishouding Fochteloërveen; systeemverkenning en resultaten meetprogramma. / Wit, K.E.; Peerboom, J.M.P.M.; Massop, H.T.L.; van der Gaast, J.W.J.

  Wageningen : SC-DLO, 1995. 99 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Modelstudie waterhuishouding Fochteloërveen; systeemverkenning en resultaten meetprogramma

  AU - Wit, K.E.

  AU - Peerboom, J.M.P.M.

  AU - Massop, H.T.L.

  AU - van der Gaast, J.W.J.

  PY - 1995

  Y1 - 1995

  N2 - Als voorbereiding op de hydrologische modellering van het hoogveenreservaat Fochteloërveen met SIMGRO zijn een systeemverkenning en een uitgebreid meetprogramma in en rond het reservaat uitgevoerd. De waterhuishoudkundige situatie van het gebied en degeohydrologische opbouw zijn geanalyseerd. De resultaten zijn vastgelegd op kaarten van het ontwateringssysteem, de verbreiding en geohydrologische eigenschappen van watervoerende en waterscheidende lagen en isohypsenkaarten. In 1992 en 1993 is een uitgebreid veldmeetprogramma uitgevoerd waarin de af- en aanvoer van deelgebieden is vastgesteld. Met de resultaten is een aantal waterbalansen voor het gebied opgesteld.

  AB - Als voorbereiding op de hydrologische modellering van het hoogveenreservaat Fochteloërveen met SIMGRO zijn een systeemverkenning en een uitgebreid meetprogramma in en rond het reservaat uitgevoerd. De waterhuishoudkundige situatie van het gebied en degeohydrologische opbouw zijn geanalyseerd. De resultaten zijn vastgelegd op kaarten van het ontwateringssysteem, de verbreiding en geohydrologische eigenschappen van watervoerende en waterscheidende lagen en isohypsenkaarten. In 1992 en 1993 is een uitgebreid veldmeetprogramma uitgevoerd waarin de af- en aanvoer van deelgebieden is vastgesteld. Met de resultaten is een aantal waterbalansen voor het gebied opgesteld.

  KW - hydrologie

  KW - waterbalans

  KW - grondwaterspiegel

  KW - bodemwaterbalans

  KW - hoogveengebieden

  KW - veengronden

  KW - natuurbescherming

  KW - beleid

  KW - bedrijfsvoering

  KW - modellen

  KW - onderzoek

  KW - nederland

  KW - hydrologische cyclus

  KW - friesland

  KW - drenthe

  KW - hydrology

  KW - water balance

  KW - water table

  KW - soil water balance

  KW - moorlands

  KW - peat soils

  KW - nature conservation

  KW - policy

  KW - management

  KW - models

  KW - research

  KW - netherlands

  KW - hydrological cycle

  KW - friesland

  KW - drenthe

  M3 - Report

  BT - Modelstudie waterhuishouding Fochteloërveen; systeemverkenning en resultaten meetprogramma

  PB - SC-DLO

  CY - Wageningen

  ER -

  Wit KE, Peerboom JMPM, Massop HTL, van der Gaast JWJ. Modelstudie waterhuishouding Fochteloërveen; systeemverkenning en resultaten meetprogramma. Wageningen: SC-DLO, 1995. 99 p.