Minder zoete broodjes bakken lastig, maar oplosbaar

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Suiker bepaalt mede de textuur van een bakkerijproduct. Aan de ene kant zorgt het voor de hardheid in bijvoorbeeld een cracker of de zachtheid in bijvoorbeeld een cake. Aan de andere kant zorgt het voor de vochtigheid van die cake. Een suikervervanger moet beide textuurfuncties kunnen opvangen. Dat is best lastig. Toch is het mogelijk een alternatieve formulering te vinden, blijkt uit onderzoek van Wageningen Food & Biobased Research. Dit artikel is verschenen in VMT 6, 2019.
Original languageDutch
JournalVoedingsmiddelentechnologie
Issue number6
Publication statusPublished - 2 Jul 2019
EventWorkshop Food Reformulation - Hotel De Wageningsche Berg, Wageningen, Netherlands
Duration: 4 Apr 20194 Apr 2019

Cite this

@article{99610833c05d4c3992abe928c8955b7a,
title = "Minder zoete broodjes bakken lastig, maar oplosbaar",
abstract = "Suiker bepaalt mede de textuur van een bakkerijproduct. Aan de ene kant zorgt het voor de hardheid in bijvoorbeeld een cracker of de zachtheid in bijvoorbeeld een cake. Aan de andere kant zorgt het voor de vochtigheid van die cake. Een suikervervanger moet beide textuurfuncties kunnen opvangen. Dat is best lastig. Toch is het mogelijk een alternatieve formulering te vinden, blijkt uit onderzoek van Wageningen Food & Biobased Research. Dit artikel is verschenen in VMT 6, 2019.",
author = "{van der Sman}, R.G.M. and A.M. Janssen and Joost Blankestijn and S. Renzetti",
year = "2019",
month = "7",
day = "2",
language = "Dutch",
journal = "Voedingsmiddelentechnologie",
issn = "0042-7934",
number = "6",

}

Minder zoete broodjes bakken lastig, maar oplosbaar. / van der Sman, R.G.M.; Janssen, A.M.; Blankestijn, Joost; Renzetti, S.

In: Voedingsmiddelentechnologie, No. 6, 02.07.2019.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Minder zoete broodjes bakken lastig, maar oplosbaar

AU - van der Sman, R.G.M.

AU - Janssen, A.M.

AU - Blankestijn, Joost

AU - Renzetti, S.

PY - 2019/7/2

Y1 - 2019/7/2

N2 - Suiker bepaalt mede de textuur van een bakkerijproduct. Aan de ene kant zorgt het voor de hardheid in bijvoorbeeld een cracker of de zachtheid in bijvoorbeeld een cake. Aan de andere kant zorgt het voor de vochtigheid van die cake. Een suikervervanger moet beide textuurfuncties kunnen opvangen. Dat is best lastig. Toch is het mogelijk een alternatieve formulering te vinden, blijkt uit onderzoek van Wageningen Food & Biobased Research. Dit artikel is verschenen in VMT 6, 2019.

AB - Suiker bepaalt mede de textuur van een bakkerijproduct. Aan de ene kant zorgt het voor de hardheid in bijvoorbeeld een cracker of de zachtheid in bijvoorbeeld een cake. Aan de andere kant zorgt het voor de vochtigheid van die cake. Een suikervervanger moet beide textuurfuncties kunnen opvangen. Dat is best lastig. Toch is het mogelijk een alternatieve formulering te vinden, blijkt uit onderzoek van Wageningen Food & Biobased Research. Dit artikel is verschenen in VMT 6, 2019.

M3 - Article

JO - Voedingsmiddelentechnologie

JF - Voedingsmiddelentechnologie

SN - 0042-7934

IS - 6

ER -