Minder fosfor in varkensvoer; Macro-effecten, kansen en drempels

H.J.M. Kortstee, A.M. Bikker, A. van den Ham, M.M. van Krimpen

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Dit rapport gaat in op de mogelijkheden van verlaging van de hoeveelheid onverteerbaar fosfor in varkensvoer. Er is nagegaan wat dit betekent voor de prijs en de samenstelling van het voer, voor het nationaal fosfaatoverschot, voor de bedrijfsoverschotten van fosfaat, voor de mestafzetprijs en voor de hoeveelheid te verwerken mest en de kosten daarvan. Ook wordt ingegaan op de drempels en routines bij varkenshouders die ertoe leiden dat de verlaging van fosfor in het voer bij hen nog geen aandacht heeft.
Original languageDutch
Place of PublicationDen Haag
PublisherLEI, onderdeel van Wageningen UR
Number of pages67
ISBN (Print)9789086154944
Publication statusPublished - 2011

Publication series

NameRapport / LEI : Onderzoeksveld Sector & ondernemerschap
PublisherLEI, onderdeel van Wageningen UR

Keywords

  • pig farming
  • pig feeding
  • feed formulation
  • phosphorus

Cite this

Kortstee, H. J. M., Bikker, A. M., van den Ham, A., & van Krimpen, M. M. (2011). Minder fosfor in varkensvoer; Macro-effecten, kansen en drempels. (Rapport / LEI : Onderzoeksveld Sector & ondernemerschap). Den Haag: LEI, onderdeel van Wageningen UR.
Kortstee, H.J.M. ; Bikker, A.M. ; van den Ham, A. ; van Krimpen, M.M. / Minder fosfor in varkensvoer; Macro-effecten, kansen en drempels. Den Haag : LEI, onderdeel van Wageningen UR, 2011. 67 p. (Rapport / LEI : Onderzoeksveld Sector & ondernemerschap).
@book{cc050cc7bf834872b3fe41d0537daeee,
title = "Minder fosfor in varkensvoer; Macro-effecten, kansen en drempels",
abstract = "Dit rapport gaat in op de mogelijkheden van verlaging van de hoeveelheid onverteerbaar fosfor in varkensvoer. Er is nagegaan wat dit betekent voor de prijs en de samenstelling van het voer, voor het nationaal fosfaatoverschot, voor de bedrijfsoverschotten van fosfaat, voor de mestafzetprijs en voor de hoeveelheid te verwerken mest en de kosten daarvan. Ook wordt ingegaan op de drempels en routines bij varkenshouders die ertoe leiden dat de verlaging van fosfor in het voer bij hen nog geen aandacht heeft.",
keywords = "varkenshouderij, varkensvoeding, voersamenstelling, fosfor, pig farming, pig feeding, feed formulation, phosphorus",
author = "H.J.M. Kortstee and A.M. Bikker and {van den Ham}, A. and {van Krimpen}, M.M.",
year = "2011",
language = "Dutch",
isbn = "9789086154944",
series = "Rapport / LEI : Onderzoeksveld Sector & ondernemerschap",
publisher = "LEI, onderdeel van Wageningen UR",

}

Kortstee, HJM, Bikker, AM, van den Ham, A & van Krimpen, MM 2011, Minder fosfor in varkensvoer; Macro-effecten, kansen en drempels. Rapport / LEI : Onderzoeksveld Sector & ondernemerschap, LEI, onderdeel van Wageningen UR, Den Haag.

Minder fosfor in varkensvoer; Macro-effecten, kansen en drempels. / Kortstee, H.J.M.; Bikker, A.M.; van den Ham, A.; van Krimpen, M.M.

Den Haag : LEI, onderdeel van Wageningen UR, 2011. 67 p. (Rapport / LEI : Onderzoeksveld Sector & ondernemerschap).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Minder fosfor in varkensvoer; Macro-effecten, kansen en drempels

AU - Kortstee, H.J.M.

AU - Bikker, A.M.

AU - van den Ham, A.

AU - van Krimpen, M.M.

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Dit rapport gaat in op de mogelijkheden van verlaging van de hoeveelheid onverteerbaar fosfor in varkensvoer. Er is nagegaan wat dit betekent voor de prijs en de samenstelling van het voer, voor het nationaal fosfaatoverschot, voor de bedrijfsoverschotten van fosfaat, voor de mestafzetprijs en voor de hoeveelheid te verwerken mest en de kosten daarvan. Ook wordt ingegaan op de drempels en routines bij varkenshouders die ertoe leiden dat de verlaging van fosfor in het voer bij hen nog geen aandacht heeft.

AB - Dit rapport gaat in op de mogelijkheden van verlaging van de hoeveelheid onverteerbaar fosfor in varkensvoer. Er is nagegaan wat dit betekent voor de prijs en de samenstelling van het voer, voor het nationaal fosfaatoverschot, voor de bedrijfsoverschotten van fosfaat, voor de mestafzetprijs en voor de hoeveelheid te verwerken mest en de kosten daarvan. Ook wordt ingegaan op de drempels en routines bij varkenshouders die ertoe leiden dat de verlaging van fosfor in het voer bij hen nog geen aandacht heeft.

KW - varkenshouderij

KW - varkensvoeding

KW - voersamenstelling

KW - fosfor

KW - pig farming

KW - pig feeding

KW - feed formulation

KW - phosphorus

M3 - Report

SN - 9789086154944

T3 - Rapport / LEI : Onderzoeksveld Sector & ondernemerschap

BT - Minder fosfor in varkensvoer; Macro-effecten, kansen en drempels

PB - LEI, onderdeel van Wageningen UR

CY - Den Haag

ER -

Kortstee HJM, Bikker AM, van den Ham A, van Krimpen MM. Minder fosfor in varkensvoer; Macro-effecten, kansen en drempels. Den Haag: LEI, onderdeel van Wageningen UR, 2011. 67 p. (Rapport / LEI : Onderzoeksveld Sector & ondernemerschap).