Middellange termijn effecten van chopperen en drukbegrazing als alternatieven voor plaggen op natte heide

M.F. Wallis de Vries, Roland Bobbink, Emiel Brouwer, Roos Loeb, J. Vogels

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Herstel van de habitatkwaliteit van natte heide is zowel op nationaal als op Europees niveau een belangrijke opgave. Dit vergt behalve hydrologisch herstel ook een zorgvuldige afweging tussen verschillende maatregelen voor vegetatiebeheer en herstel van buffercapaciteit (Wallis de Vries et al., 2016). Vanwege de ingrijpende invloed van plaggen op bodem, vegetatie en fauna zijn in dit onderzoek chopperen en drukbegrazing, al of niet in combinatie met bekalking, als mogelijke alternatieven onderzocht.
Original languageDutch
Pages (from-to)172-178
JournalDe Levende Natuur
Volume120
Issue number5
Publication statusPublished - Oct 2019

Cite this

Wallis de Vries, M.F. ; Bobbink, Roland ; Brouwer, Emiel ; Loeb, Roos ; Vogels, J. / Middellange termijn effecten van chopperen en drukbegrazing als alternatieven voor plaggen op natte heide. In: De Levende Natuur. 2019 ; Vol. 120, No. 5. pp. 172-178.
@article{b70b90b733804b1990ce9edd1fdc99f5,
title = "Middellange termijn effecten van chopperen en drukbegrazing als alternatieven voor plaggen op natte heide",
abstract = "Herstel van de habitatkwaliteit van natte heide is zowel op nationaal als op Europees niveau een belangrijke opgave. Dit vergt behalve hydrologisch herstel ook een zorgvuldige afweging tussen verschillende maatregelen voor vegetatiebeheer en herstel van buffercapaciteit (Wallis de Vries et al., 2016). Vanwege de ingrijpende invloed van plaggen op bodem, vegetatie en fauna zijn in dit onderzoek chopperen en drukbegrazing, al of niet in combinatie met bekalking, als mogelijke alternatieven onderzocht.",
author = "{Wallis de Vries}, M.F. and Roland Bobbink and Emiel Brouwer and Roos Loeb and J. Vogels",
year = "2019",
month = "10",
language = "Dutch",
volume = "120",
pages = "172--178",
journal = "De Levende Natuur",
issn = "0024-1520",
number = "5",

}

Middellange termijn effecten van chopperen en drukbegrazing als alternatieven voor plaggen op natte heide. / Wallis de Vries, M.F.; Bobbink, Roland; Brouwer, Emiel; Loeb, Roos; Vogels, J.

In: De Levende Natuur, Vol. 120, No. 5, 10.2019, p. 172-178.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Middellange termijn effecten van chopperen en drukbegrazing als alternatieven voor plaggen op natte heide

AU - Wallis de Vries, M.F.

AU - Bobbink, Roland

AU - Brouwer, Emiel

AU - Loeb, Roos

AU - Vogels, J.

PY - 2019/10

Y1 - 2019/10

N2 - Herstel van de habitatkwaliteit van natte heide is zowel op nationaal als op Europees niveau een belangrijke opgave. Dit vergt behalve hydrologisch herstel ook een zorgvuldige afweging tussen verschillende maatregelen voor vegetatiebeheer en herstel van buffercapaciteit (Wallis de Vries et al., 2016). Vanwege de ingrijpende invloed van plaggen op bodem, vegetatie en fauna zijn in dit onderzoek chopperen en drukbegrazing, al of niet in combinatie met bekalking, als mogelijke alternatieven onderzocht.

AB - Herstel van de habitatkwaliteit van natte heide is zowel op nationaal als op Europees niveau een belangrijke opgave. Dit vergt behalve hydrologisch herstel ook een zorgvuldige afweging tussen verschillende maatregelen voor vegetatiebeheer en herstel van buffercapaciteit (Wallis de Vries et al., 2016). Vanwege de ingrijpende invloed van plaggen op bodem, vegetatie en fauna zijn in dit onderzoek chopperen en drukbegrazing, al of niet in combinatie met bekalking, als mogelijke alternatieven onderzocht.

M3 - Article

VL - 120

SP - 172

EP - 178

JO - De Levende Natuur

JF - De Levende Natuur

SN - 0024-1520

IS - 5

ER -