Methylbromide begassing van snijbloemen

C.J.M. van der Lans, J.A. Verschoor

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  Chinese en Nederlandse bloementelers en handelaren krijgen te maken met uitfasering van Methylbromide voor de begassing van bloemen. In vele landen is het middel verboden op basis van het Montreal protocol, waarbij een uitzondering is gemaakt voor quarantaine organismen en voor agrarische gebruikers met gebrek aan technische of economische haalbare alternatieven. In de EU is het gebruik van Methylbromide sinds 18 maart jl. zelfs totaal verboden. Behalve een negatief milieueffect heeft gebruik van Methylbromide ook een negatief effect op de houdbaarheid en kwaliteit van bloemen. Nederlandse bloementelers en - handelaren in China die naar zerotolerance landen als Japan willen exporteren, zoeken aldus antwoord op twee belangrijke vragen: 1. Wat is het beleid in belangrijke bloemen importerende landen aangaande begassing met Methylbromide? Wat zijn de uitfaseringsschema’s en wat zijn de uitzonderingen? 2. Wat is de stand van zaken in alternatieve quarantaine behandelingen, wat zijn de mogelijkheden voor snijbloemen plus voor- en nadelen? Het antwoord op deze vragen is ook van belang voor exporterende producenten in Nederland vanwege de overlap in exportbestemmingen voor hun bloemen met de in China geteelde bloemen.
  Original languageDutch
  Place of PublicationWageningen
  PublisherWageningen UR - Food & Biobased Research
  Number of pages73
  ISBN (Print)9789085857525
  Publication statusPublished - 2010

  Publication series

  NameReport / Wageningen UR Food & Biobased Research
  PublisherWageningen UR Food & Biobased Research
  No.1164

  Keywords

  • methyl bromide
  • plant protection
  • chemical control
  • floriculture
  • export refunds
  • legislation
  • quarantine organisms
  • Netherlands

  Cite this

  van der Lans, C. J. M., & Verschoor, J. A. (2010). Methylbromide begassing van snijbloemen. (Report / Wageningen UR Food & Biobased Research; No. 1164). Wageningen: Wageningen UR - Food & Biobased Research.
  van der Lans, C.J.M. ; Verschoor, J.A. / Methylbromide begassing van snijbloemen. Wageningen : Wageningen UR - Food & Biobased Research, 2010. 73 p. (Report / Wageningen UR Food & Biobased Research; 1164).
  @book{64d301b08173400e855aa5f709b7dd12,
  title = "Methylbromide begassing van snijbloemen",
  abstract = "Chinese en Nederlandse bloementelers en handelaren krijgen te maken met uitfasering van Methylbromide voor de begassing van bloemen. In vele landen is het middel verboden op basis van het Montreal protocol, waarbij een uitzondering is gemaakt voor quarantaine organismen en voor agrarische gebruikers met gebrek aan technische of economische haalbare alternatieven. In de EU is het gebruik van Methylbromide sinds 18 maart jl. zelfs totaal verboden. Behalve een negatief milieueffect heeft gebruik van Methylbromide ook een negatief effect op de houdbaarheid en kwaliteit van bloemen. Nederlandse bloementelers en - handelaren in China die naar zerotolerance landen als Japan willen exporteren, zoeken aldus antwoord op twee belangrijke vragen: 1. Wat is het beleid in belangrijke bloemen importerende landen aangaande begassing met Methylbromide? Wat zijn de uitfaseringsschema’s en wat zijn de uitzonderingen? 2. Wat is de stand van zaken in alternatieve quarantaine behandelingen, wat zijn de mogelijkheden voor snijbloemen plus voor- en nadelen? Het antwoord op deze vragen is ook van belang voor exporterende producenten in Nederland vanwege de overlap in exportbestemmingen voor hun bloemen met de in China geteelde bloemen.",
  keywords = "methylbromide, gewasbescherming, chemische bestrijding, bloementeelt, exportrestituties, wetgeving, quarantaine organismen, Nederland, methyl bromide, plant protection, chemical control, floriculture, export refunds, legislation, quarantine organisms, Netherlands",
  author = "{van der Lans}, C.J.M. and J.A. Verschoor",
  year = "2010",
  language = "Dutch",
  isbn = "9789085857525",
  series = "Report / Wageningen UR Food & Biobased Research",
  publisher = "Wageningen UR - Food & Biobased Research",
  number = "1164",

  }

  van der Lans, CJM & Verschoor, JA 2010, Methylbromide begassing van snijbloemen. Report / Wageningen UR Food & Biobased Research, no. 1164, Wageningen UR - Food & Biobased Research, Wageningen.

  Methylbromide begassing van snijbloemen. / van der Lans, C.J.M.; Verschoor, J.A.

  Wageningen : Wageningen UR - Food & Biobased Research, 2010. 73 p. (Report / Wageningen UR Food & Biobased Research; No. 1164).

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Methylbromide begassing van snijbloemen

  AU - van der Lans, C.J.M.

  AU - Verschoor, J.A.

  PY - 2010

  Y1 - 2010

  N2 - Chinese en Nederlandse bloementelers en handelaren krijgen te maken met uitfasering van Methylbromide voor de begassing van bloemen. In vele landen is het middel verboden op basis van het Montreal protocol, waarbij een uitzondering is gemaakt voor quarantaine organismen en voor agrarische gebruikers met gebrek aan technische of economische haalbare alternatieven. In de EU is het gebruik van Methylbromide sinds 18 maart jl. zelfs totaal verboden. Behalve een negatief milieueffect heeft gebruik van Methylbromide ook een negatief effect op de houdbaarheid en kwaliteit van bloemen. Nederlandse bloementelers en - handelaren in China die naar zerotolerance landen als Japan willen exporteren, zoeken aldus antwoord op twee belangrijke vragen: 1. Wat is het beleid in belangrijke bloemen importerende landen aangaande begassing met Methylbromide? Wat zijn de uitfaseringsschema’s en wat zijn de uitzonderingen? 2. Wat is de stand van zaken in alternatieve quarantaine behandelingen, wat zijn de mogelijkheden voor snijbloemen plus voor- en nadelen? Het antwoord op deze vragen is ook van belang voor exporterende producenten in Nederland vanwege de overlap in exportbestemmingen voor hun bloemen met de in China geteelde bloemen.

  AB - Chinese en Nederlandse bloementelers en handelaren krijgen te maken met uitfasering van Methylbromide voor de begassing van bloemen. In vele landen is het middel verboden op basis van het Montreal protocol, waarbij een uitzondering is gemaakt voor quarantaine organismen en voor agrarische gebruikers met gebrek aan technische of economische haalbare alternatieven. In de EU is het gebruik van Methylbromide sinds 18 maart jl. zelfs totaal verboden. Behalve een negatief milieueffect heeft gebruik van Methylbromide ook een negatief effect op de houdbaarheid en kwaliteit van bloemen. Nederlandse bloementelers en - handelaren in China die naar zerotolerance landen als Japan willen exporteren, zoeken aldus antwoord op twee belangrijke vragen: 1. Wat is het beleid in belangrijke bloemen importerende landen aangaande begassing met Methylbromide? Wat zijn de uitfaseringsschema’s en wat zijn de uitzonderingen? 2. Wat is de stand van zaken in alternatieve quarantaine behandelingen, wat zijn de mogelijkheden voor snijbloemen plus voor- en nadelen? Het antwoord op deze vragen is ook van belang voor exporterende producenten in Nederland vanwege de overlap in exportbestemmingen voor hun bloemen met de in China geteelde bloemen.

  KW - methylbromide

  KW - gewasbescherming

  KW - chemische bestrijding

  KW - bloementeelt

  KW - exportrestituties

  KW - wetgeving

  KW - quarantaine organismen

  KW - Nederland

  KW - methyl bromide

  KW - plant protection

  KW - chemical control

  KW - floriculture

  KW - export refunds

  KW - legislation

  KW - quarantine organisms

  KW - Netherlands

  M3 - Report

  SN - 9789085857525

  T3 - Report / Wageningen UR Food & Biobased Research

  BT - Methylbromide begassing van snijbloemen

  PB - Wageningen UR - Food & Biobased Research

  CY - Wageningen

  ER -

  van der Lans CJM, Verschoor JA. Methylbromide begassing van snijbloemen. Wageningen: Wageningen UR - Food & Biobased Research, 2010. 73 p. (Report / Wageningen UR Food & Biobased Research; 1164).