Methaanproductie bij witvleeskalveren

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

De methaanemissie uit (deels) met kunstmelk gevoerde Nederlandse witvleeskalveren is veel lager dan de door IPCC gehanteerde defaultwaarden aangeven. Aanbevolen wordt om de methaanconversiefactor, Ym (de fractie van de bruto energieopname met voer die emitteert als methaanenergie) meer dan te halveren. Tevens wordt aanbevolen om de jaarlijkse methaanemissie door witvleeskalveren vast te stellen met een aparte waarde van 0,003 voor de gevoerde kunstmelk en een waarde van 0,055 voor gevoerde ruw- en krachtvoeders, uitgaande van de jaarlijkse rantsoenberekeningen volgens gestandaardiseerde methode door het CBS.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherWageningen UR Livestock Research
Number of pages15
Publication statusPublished - 2014

Publication series

NameRapport
PublisherWageningen UR Livestock Research
No.813

Keywords

  • veal calves
  • methane
  • emission
  • filled milk
  • animal feeding
  • netherlands

Cite this

Gerrits, W. J. J., Dijkstra, J., & Bannink, A. (2014). Methaanproductie bij witvleeskalveren. (Rapport; No. 813). Wageningen: Wageningen UR Livestock Research.
Gerrits, W.J.J. ; Dijkstra, J. ; Bannink, A. / Methaanproductie bij witvleeskalveren. Wageningen : Wageningen UR Livestock Research, 2014. 15 p. (Rapport; 813).
@book{0e1bde5ff52349009a7c7a69f1763351,
title = "Methaanproductie bij witvleeskalveren",
abstract = "De methaanemissie uit (deels) met kunstmelk gevoerde Nederlandse witvleeskalveren is veel lager dan de door IPCC gehanteerde defaultwaarden aangeven. Aanbevolen wordt om de methaanconversiefactor, Ym (de fractie van de bruto energieopname met voer die emitteert als methaanenergie) meer dan te halveren. Tevens wordt aanbevolen om de jaarlijkse methaanemissie door witvleeskalveren vast te stellen met een aparte waarde van 0,003 voor de gevoerde kunstmelk en een waarde van 0,055 voor gevoerde ruw- en krachtvoeders, uitgaande van de jaarlijkse rantsoenberekeningen volgens gestandaardiseerde methode door het CBS.",
keywords = "vleeskalveren, methaan, emissie, kunstmelk, diervoedering, nederland, veal calves, methane, emission, filled milk, animal feeding, netherlands",
author = "W.J.J. Gerrits and J. Dijkstra and A. Bannink",
year = "2014",
language = "Dutch",
series = "Rapport",
publisher = "Wageningen UR Livestock Research",
number = "813",

}

Gerrits, WJJ, Dijkstra, J & Bannink, A 2014, Methaanproductie bij witvleeskalveren. Rapport, no. 813, Wageningen UR Livestock Research, Wageningen.

Methaanproductie bij witvleeskalveren. / Gerrits, W.J.J.; Dijkstra, J.; Bannink, A.

Wageningen : Wageningen UR Livestock Research, 2014. 15 p. (Rapport; No. 813).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Methaanproductie bij witvleeskalveren

AU - Gerrits, W.J.J.

AU - Dijkstra, J.

AU - Bannink, A.

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - De methaanemissie uit (deels) met kunstmelk gevoerde Nederlandse witvleeskalveren is veel lager dan de door IPCC gehanteerde defaultwaarden aangeven. Aanbevolen wordt om de methaanconversiefactor, Ym (de fractie van de bruto energieopname met voer die emitteert als methaanenergie) meer dan te halveren. Tevens wordt aanbevolen om de jaarlijkse methaanemissie door witvleeskalveren vast te stellen met een aparte waarde van 0,003 voor de gevoerde kunstmelk en een waarde van 0,055 voor gevoerde ruw- en krachtvoeders, uitgaande van de jaarlijkse rantsoenberekeningen volgens gestandaardiseerde methode door het CBS.

AB - De methaanemissie uit (deels) met kunstmelk gevoerde Nederlandse witvleeskalveren is veel lager dan de door IPCC gehanteerde defaultwaarden aangeven. Aanbevolen wordt om de methaanconversiefactor, Ym (de fractie van de bruto energieopname met voer die emitteert als methaanenergie) meer dan te halveren. Tevens wordt aanbevolen om de jaarlijkse methaanemissie door witvleeskalveren vast te stellen met een aparte waarde van 0,003 voor de gevoerde kunstmelk en een waarde van 0,055 voor gevoerde ruw- en krachtvoeders, uitgaande van de jaarlijkse rantsoenberekeningen volgens gestandaardiseerde methode door het CBS.

KW - vleeskalveren

KW - methaan

KW - emissie

KW - kunstmelk

KW - diervoedering

KW - nederland

KW - veal calves

KW - methane

KW - emission

KW - filled milk

KW - animal feeding

KW - netherlands

M3 - Report

T3 - Rapport

BT - Methaanproductie bij witvleeskalveren

PB - Wageningen UR Livestock Research

CY - Wageningen

ER -

Gerrits WJJ, Dijkstra J, Bannink A. Methaanproductie bij witvleeskalveren. Wageningen: Wageningen UR Livestock Research, 2014. 15 p. (Rapport; 813).