Mestraffinage - Voorkoeling - Warmteterugwinning - Verlichting

H.H. Ellen, J.A.M. Verstappen-Boerekamp, H. Wemmenhove

Research output: Other contributionPamphlet

Abstract

Het bedrijf van familie Hilhorst is sinds 1987 gevestigd in Noord-Sleen (Drenthe). In 2009 is een nieuwe ligboxenstal gebouwd, waarin plaats is voor de 170 aanwezige melkkoeien. Daarnaast houdt men 120 stuks jongvee. Hilhorst vindt het belangrijk dat de veehouderij duurzamer wordt. De afzet van mest is daarin een belangrijk issue. Hij wil de benutting van mineralen beter, waardoor minder vervuiling van het grondwater optreedt. Hij richt zich op het bewust omgaan met energie en ziet mogelijkheden om in de toekomst energie te produceren. Dit betekent extra inkomsten voor het bedrijf.
Original languageDutch
PublisherWageningen UR Livestock Research
Publication statusPublished - 2010

Keywords

 • cattle husbandry
 • sustainable animal husbandry
 • manure treatment
 • manures
 • refining
 • chilling
 • heat recovery
 • lighting
 • dairy cows
 • milking
 • milking machines

Cite this

Ellen, H. H., Verstappen-Boerekamp, J. A. M., & Wemmenhove, H. (2010). Mestraffinage - Voorkoeling - Warmteterugwinning - Verlichting. Wageningen UR Livestock Research.
Ellen, H.H. ; Verstappen-Boerekamp, J.A.M. ; Wemmenhove, H. / Mestraffinage - Voorkoeling - Warmteterugwinning - Verlichting. 2010. Wageningen UR Livestock Research.
@misc{a2fe13133c264156a2f7594c6585b41a,
title = "Mestraffinage - Voorkoeling - Warmteterugwinning - Verlichting",
abstract = "Het bedrijf van familie Hilhorst is sinds 1987 gevestigd in Noord-Sleen (Drenthe). In 2009 is een nieuwe ligboxenstal gebouwd, waarin plaats is voor de 170 aanwezige melkkoeien. Daarnaast houdt men 120 stuks jongvee. Hilhorst vindt het belangrijk dat de veehouderij duurzamer wordt. De afzet van mest is daarin een belangrijk issue. Hij wil de benutting van mineralen beter, waardoor minder vervuiling van het grondwater optreedt. Hij richt zich op het bewust omgaan met energie en ziet mogelijkheden om in de toekomst energie te produceren. Dit betekent extra inkomsten voor het bedrijf.",
keywords = "rundveehouderij, duurzame veehouderij, mestverwerking, mest, raffineren, koeling, warmteterugwinning, verlichting, melkkoeien, melken, melkmachines, cattle husbandry, sustainable animal husbandry, manure treatment, manures, refining, chilling, heat recovery, lighting, dairy cows, milking, milking machines",
author = "H.H. Ellen and J.A.M. Verstappen-Boerekamp and H. Wemmenhove",
year = "2010",
language = "Dutch",
publisher = "Wageningen UR Livestock Research",
type = "Other",

}

Ellen, HH, Verstappen-Boerekamp, JAM & Wemmenhove, H 2010, Mestraffinage - Voorkoeling - Warmteterugwinning - Verlichting. Wageningen UR Livestock Research.

Mestraffinage - Voorkoeling - Warmteterugwinning - Verlichting. / Ellen, H.H.; Verstappen-Boerekamp, J.A.M.; Wemmenhove, H.

Wageningen UR Livestock Research. 2010, .

Research output: Other contributionPamphlet

TY - GEN

T1 - Mestraffinage - Voorkoeling - Warmteterugwinning - Verlichting

AU - Ellen, H.H.

AU - Verstappen-Boerekamp, J.A.M.

AU - Wemmenhove, H.

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Het bedrijf van familie Hilhorst is sinds 1987 gevestigd in Noord-Sleen (Drenthe). In 2009 is een nieuwe ligboxenstal gebouwd, waarin plaats is voor de 170 aanwezige melkkoeien. Daarnaast houdt men 120 stuks jongvee. Hilhorst vindt het belangrijk dat de veehouderij duurzamer wordt. De afzet van mest is daarin een belangrijk issue. Hij wil de benutting van mineralen beter, waardoor minder vervuiling van het grondwater optreedt. Hij richt zich op het bewust omgaan met energie en ziet mogelijkheden om in de toekomst energie te produceren. Dit betekent extra inkomsten voor het bedrijf.

AB - Het bedrijf van familie Hilhorst is sinds 1987 gevestigd in Noord-Sleen (Drenthe). In 2009 is een nieuwe ligboxenstal gebouwd, waarin plaats is voor de 170 aanwezige melkkoeien. Daarnaast houdt men 120 stuks jongvee. Hilhorst vindt het belangrijk dat de veehouderij duurzamer wordt. De afzet van mest is daarin een belangrijk issue. Hij wil de benutting van mineralen beter, waardoor minder vervuiling van het grondwater optreedt. Hij richt zich op het bewust omgaan met energie en ziet mogelijkheden om in de toekomst energie te produceren. Dit betekent extra inkomsten voor het bedrijf.

KW - rundveehouderij

KW - duurzame veehouderij

KW - mestverwerking

KW - mest

KW - raffineren

KW - koeling

KW - warmteterugwinning

KW - verlichting

KW - melkkoeien

KW - melken

KW - melkmachines

KW - cattle husbandry

KW - sustainable animal husbandry

KW - manure treatment

KW - manures

KW - refining

KW - chilling

KW - heat recovery

KW - lighting

KW - dairy cows

KW - milking

KW - milking machines

M3 - Pamphlet

PB - Wageningen UR Livestock Research

ER -