Merkervrije lelies met luisresistentie : Deel 2 : Eindrapport

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Genetisch gemodificeerde lelielijnen, die in een eerder project geproduceerd waren (PT project 12966), zijn in dit vervolgproject verder gekarakteriseerd. Het doel van project PT12966 en dit project was om GM lelies te maken die een tweetal nieuwe genen hebben ontvangen die ze resistent tegen of in ieder geval minder gevoelig zouden maken voor aantasting door bladluizen. Met als doel de introductie van resistentie tegen luizen is natuurlijk de ultieme test een resistentietoets, waarin planten blootgesteld worden aan doelinsecten, in dit geval de katoenluis, Aphis gossypii, als belager van lelies. Twee type toetsen zijn uitgevoerd aan 62 GM lelielijnen.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherPlant Research International, Wageningen UR Plant Breeding
Number of pages19
Publication statusPublished - 2014

Keywords

  • lilium
  • plant breeding
  • breeding methods
  • genetic engineering
  • cultivars
  • varietal resistance
  • insect pests
  • aphis gossypii

Cite this

Krens, F. A. (2014). Merkervrije lelies met luisresistentie : Deel 2 : Eindrapport. Wageningen: Plant Research International, Wageningen UR Plant Breeding.
Krens, F.A. / Merkervrije lelies met luisresistentie : Deel 2 : Eindrapport. Wageningen : Plant Research International, Wageningen UR Plant Breeding, 2014. 19 p.
@book{92c554b3dd644a56ab52b4742d20ab9f,
title = "Merkervrije lelies met luisresistentie : Deel 2 : Eindrapport",
abstract = "Genetisch gemodificeerde lelielijnen, die in een eerder project geproduceerd waren (PT project 12966), zijn in dit vervolgproject verder gekarakteriseerd. Het doel van project PT12966 en dit project was om GM lelies te maken die een tweetal nieuwe genen hebben ontvangen die ze resistent tegen of in ieder geval minder gevoelig zouden maken voor aantasting door bladluizen. Met als doel de introductie van resistentie tegen luizen is natuurlijk de ultieme test een resistentietoets, waarin planten blootgesteld worden aan doelinsecten, in dit geval de katoenluis, Aphis gossypii, als belager van lelies. Twee type toetsen zijn uitgevoerd aan 62 GM lelielijnen.",
keywords = "lilium, plantenveredeling, veredelingsmethoden, genetische modificatie, cultivars, resistentie van vari{\"e}teiten, insectenplagen, aphis gossypii, lilium, plant breeding, breeding methods, genetic engineering, cultivars, varietal resistance, insect pests, aphis gossypii",
author = "F.A. Krens",
note = "PT –Projectnummer 12966",
year = "2014",
language = "Dutch",
publisher = "Plant Research International, Wageningen UR Plant Breeding",

}

Krens, FA 2014, Merkervrije lelies met luisresistentie : Deel 2 : Eindrapport. Plant Research International, Wageningen UR Plant Breeding, Wageningen.

Merkervrije lelies met luisresistentie : Deel 2 : Eindrapport. / Krens, F.A.

Wageningen : Plant Research International, Wageningen UR Plant Breeding, 2014. 19 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Merkervrije lelies met luisresistentie : Deel 2 : Eindrapport

AU - Krens, F.A.

N1 - PT –Projectnummer 12966

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Genetisch gemodificeerde lelielijnen, die in een eerder project geproduceerd waren (PT project 12966), zijn in dit vervolgproject verder gekarakteriseerd. Het doel van project PT12966 en dit project was om GM lelies te maken die een tweetal nieuwe genen hebben ontvangen die ze resistent tegen of in ieder geval minder gevoelig zouden maken voor aantasting door bladluizen. Met als doel de introductie van resistentie tegen luizen is natuurlijk de ultieme test een resistentietoets, waarin planten blootgesteld worden aan doelinsecten, in dit geval de katoenluis, Aphis gossypii, als belager van lelies. Twee type toetsen zijn uitgevoerd aan 62 GM lelielijnen.

AB - Genetisch gemodificeerde lelielijnen, die in een eerder project geproduceerd waren (PT project 12966), zijn in dit vervolgproject verder gekarakteriseerd. Het doel van project PT12966 en dit project was om GM lelies te maken die een tweetal nieuwe genen hebben ontvangen die ze resistent tegen of in ieder geval minder gevoelig zouden maken voor aantasting door bladluizen. Met als doel de introductie van resistentie tegen luizen is natuurlijk de ultieme test een resistentietoets, waarin planten blootgesteld worden aan doelinsecten, in dit geval de katoenluis, Aphis gossypii, als belager van lelies. Twee type toetsen zijn uitgevoerd aan 62 GM lelielijnen.

KW - lilium

KW - plantenveredeling

KW - veredelingsmethoden

KW - genetische modificatie

KW - cultivars

KW - resistentie van variëteiten

KW - insectenplagen

KW - aphis gossypii

KW - lilium

KW - plant breeding

KW - breeding methods

KW - genetic engineering

KW - cultivars

KW - varietal resistance

KW - insect pests

KW - aphis gossypii

M3 - Report

BT - Merkervrije lelies met luisresistentie : Deel 2 : Eindrapport

PB - Plant Research International, Wageningen UR Plant Breeding

CY - Wageningen

ER -

Krens FA. Merkervrije lelies met luisresistentie : Deel 2 : Eindrapport. Wageningen: Plant Research International, Wageningen UR Plant Breeding, 2014. 19 p.