Melkveehouderij en mestplaatsingsruimte in Groningen, Friesland en Drenthe

J.J. Schroder

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

De wereldmarkt voor melkproducten groeit. Weer, bodem, infrastructuur en kennis maken het in principe mogelijk dat Nederland hier een aandeel in neemt. Toch is het voor ondernemers en beleidsmakers niet vanzelfsprekend om zich hier zonder vooronderzoek in te storten. De Colleges van Gedeputeerde Staten van Friesland, Groningen en Drenthe hebben Wageningen UR daarom gevraagd om te verkennen in hoeverre een uitbreiding van de melkproductie in Noord-Nederland zich verdraagt met de mogelijkheid om de bijbehorende mest milieukundig verantwoord te kunnen blijven gebruiken.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherPlant Research International, Business Unit Agrosysteemkunde
Number of pages22
Publication statusPublished - 2014

Publication series

NameRapport / Plant Research International
PublisherPlant Research International, Business Unit Agrosysteemkunde
No.590

Keywords

  • dairy farming
  • cattle farming
  • groningen
  • friesland
  • drenthe
  • milk production
  • manures
  • sustainable animal husbandry
  • growth analysis
  • production growth

Cite this

Schroder, J. J. (2014). Melkveehouderij en mestplaatsingsruimte in Groningen, Friesland en Drenthe. (Rapport / Plant Research International; No. 590). Wageningen: Plant Research International, Business Unit Agrosysteemkunde.
Schroder, J.J. / Melkveehouderij en mestplaatsingsruimte in Groningen, Friesland en Drenthe. Wageningen : Plant Research International, Business Unit Agrosysteemkunde, 2014. 22 p. (Rapport / Plant Research International; 590).
@book{eeee4c39aff84af8b0b43c19ca62b7fa,
title = "Melkveehouderij en mestplaatsingsruimte in Groningen, Friesland en Drenthe",
abstract = "De wereldmarkt voor melkproducten groeit. Weer, bodem, infrastructuur en kennis maken het in principe mogelijk dat Nederland hier een aandeel in neemt. Toch is het voor ondernemers en beleidsmakers niet vanzelfsprekend om zich hier zonder vooronderzoek in te storten. De Colleges van Gedeputeerde Staten van Friesland, Groningen en Drenthe hebben Wageningen UR daarom gevraagd om te verkennen in hoeverre een uitbreiding van de melkproductie in Noord-Nederland zich verdraagt met de mogelijkheid om de bijbehorende mest milieukundig verantwoord te kunnen blijven gebruiken.",
keywords = "melkveehouderij, rundveeteelt, groningen, friesland, drenthe, melkproductie, mest, duurzame veehouderij, groeianalyse, productiegroei, dairy farming, cattle farming, groningen, friesland, drenthe, milk production, manures, sustainable animal husbandry, growth analysis, production growth",
author = "J.J. Schroder",
year = "2014",
language = "Dutch",
series = "Rapport / Plant Research International",
publisher = "Plant Research International, Business Unit Agrosysteemkunde",
number = "590",

}

Schroder, JJ 2014, Melkveehouderij en mestplaatsingsruimte in Groningen, Friesland en Drenthe. Rapport / Plant Research International, no. 590, Plant Research International, Business Unit Agrosysteemkunde, Wageningen.

Melkveehouderij en mestplaatsingsruimte in Groningen, Friesland en Drenthe. / Schroder, J.J.

Wageningen : Plant Research International, Business Unit Agrosysteemkunde, 2014. 22 p. (Rapport / Plant Research International; No. 590).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Melkveehouderij en mestplaatsingsruimte in Groningen, Friesland en Drenthe

AU - Schroder, J.J.

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - De wereldmarkt voor melkproducten groeit. Weer, bodem, infrastructuur en kennis maken het in principe mogelijk dat Nederland hier een aandeel in neemt. Toch is het voor ondernemers en beleidsmakers niet vanzelfsprekend om zich hier zonder vooronderzoek in te storten. De Colleges van Gedeputeerde Staten van Friesland, Groningen en Drenthe hebben Wageningen UR daarom gevraagd om te verkennen in hoeverre een uitbreiding van de melkproductie in Noord-Nederland zich verdraagt met de mogelijkheid om de bijbehorende mest milieukundig verantwoord te kunnen blijven gebruiken.

AB - De wereldmarkt voor melkproducten groeit. Weer, bodem, infrastructuur en kennis maken het in principe mogelijk dat Nederland hier een aandeel in neemt. Toch is het voor ondernemers en beleidsmakers niet vanzelfsprekend om zich hier zonder vooronderzoek in te storten. De Colleges van Gedeputeerde Staten van Friesland, Groningen en Drenthe hebben Wageningen UR daarom gevraagd om te verkennen in hoeverre een uitbreiding van de melkproductie in Noord-Nederland zich verdraagt met de mogelijkheid om de bijbehorende mest milieukundig verantwoord te kunnen blijven gebruiken.

KW - melkveehouderij

KW - rundveeteelt

KW - groningen

KW - friesland

KW - drenthe

KW - melkproductie

KW - mest

KW - duurzame veehouderij

KW - groeianalyse

KW - productiegroei

KW - dairy farming

KW - cattle farming

KW - groningen

KW - friesland

KW - drenthe

KW - milk production

KW - manures

KW - sustainable animal husbandry

KW - growth analysis

KW - production growth

M3 - Report

T3 - Rapport / Plant Research International

BT - Melkveehouderij en mestplaatsingsruimte in Groningen, Friesland en Drenthe

PB - Plant Research International, Business Unit Agrosysteemkunde

CY - Wageningen

ER -

Schroder JJ. Melkveehouderij en mestplaatsingsruimte in Groningen, Friesland en Drenthe. Wageningen: Plant Research International, Business Unit Agrosysteemkunde, 2014. 22 p. (Rapport / Plant Research International; 590).