Melkstal of automatisch melksysteem?

A. van der Kamp, B.J.H. Hutschemaekers

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Als de melkstal aangepast moet worden stellen veel veehouders zich de vraag: een nieuwe melkstal of automatisch melken? Of een automatisch melksysteem (AM-systeem) interessant is, hangt af van de bedrijfssituatie, de te verwachten arbeidsbesparing en de verwachting voor de melkproductie per koe. Ook Minas en het stelsel van mestafzetovereenkomsten (MAO) kunnen hierbij een rol spelen, omdat bij een eventuele melkproductiestijging het quotum kan worden volgemolken met minder koeien. We reiken de veehouders die de aanschaf van een AM-systeem overwegen een handvat aan voor hun beslissing.
  Original languageDutch
  Pages (from-to)14-15
  JournalPraktijkkompas. Rundvee
  Volume17
  Issue number4
  Publication statusPublished - 2003

  Keywords

  • machine milking
  • milking machines
  • farm management
  • efficiency
  • capacity
  • labour
  • milk production
  • costs
  • management
  • investment decisions

  Cite this

  van der Kamp, A., & Hutschemaekers, B. J. H. (2003). Melkstal of automatisch melksysteem? Praktijkkompas. Rundvee, 17(4), 14-15.
  van der Kamp, A. ; Hutschemaekers, B.J.H. / Melkstal of automatisch melksysteem?. In: Praktijkkompas. Rundvee. 2003 ; Vol. 17, No. 4. pp. 14-15.
  @article{a0373592fed14821a9635f7240dd18ad,
  title = "Melkstal of automatisch melksysteem?",
  abstract = "Als de melkstal aangepast moet worden stellen veel veehouders zich de vraag: een nieuwe melkstal of automatisch melken? Of een automatisch melksysteem (AM-systeem) interessant is, hangt af van de bedrijfssituatie, de te verwachten arbeidsbesparing en de verwachting voor de melkproductie per koe. Ook Minas en het stelsel van mestafzetovereenkomsten (MAO) kunnen hierbij een rol spelen, omdat bij een eventuele melkproductiestijging het quotum kan worden volgemolken met minder koeien. We reiken de veehouders die de aanschaf van een AM-systeem overwegen een handvat aan voor hun beslissing.",
  keywords = "machinaal melken, melkmachines, agrarische bedrijfsvoering, effici{\"e}ntie, capaciteit, arbeid (werk), melkproductie, kosten, bedrijfsvoering, investeringsbeslissingen, machine milking, milking machines, farm management, efficiency, capacity, labour, milk production, costs, management, investment decisions",
  author = "{van der Kamp}, A. and B.J.H. Hutschemaekers",
  year = "2003",
  language = "Dutch",
  volume = "17",
  pages = "14--15",
  journal = "Praktijkkompas. Rundvee",
  issn = "1570-8586",
  number = "4",

  }

  van der Kamp, A & Hutschemaekers, BJH 2003, 'Melkstal of automatisch melksysteem?', Praktijkkompas. Rundvee, vol. 17, no. 4, pp. 14-15.

  Melkstal of automatisch melksysteem? / van der Kamp, A.; Hutschemaekers, B.J.H.

  In: Praktijkkompas. Rundvee, Vol. 17, No. 4, 2003, p. 14-15.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Melkstal of automatisch melksysteem?

  AU - van der Kamp, A.

  AU - Hutschemaekers, B.J.H.

  PY - 2003

  Y1 - 2003

  N2 - Als de melkstal aangepast moet worden stellen veel veehouders zich de vraag: een nieuwe melkstal of automatisch melken? Of een automatisch melksysteem (AM-systeem) interessant is, hangt af van de bedrijfssituatie, de te verwachten arbeidsbesparing en de verwachting voor de melkproductie per koe. Ook Minas en het stelsel van mestafzetovereenkomsten (MAO) kunnen hierbij een rol spelen, omdat bij een eventuele melkproductiestijging het quotum kan worden volgemolken met minder koeien. We reiken de veehouders die de aanschaf van een AM-systeem overwegen een handvat aan voor hun beslissing.

  AB - Als de melkstal aangepast moet worden stellen veel veehouders zich de vraag: een nieuwe melkstal of automatisch melken? Of een automatisch melksysteem (AM-systeem) interessant is, hangt af van de bedrijfssituatie, de te verwachten arbeidsbesparing en de verwachting voor de melkproductie per koe. Ook Minas en het stelsel van mestafzetovereenkomsten (MAO) kunnen hierbij een rol spelen, omdat bij een eventuele melkproductiestijging het quotum kan worden volgemolken met minder koeien. We reiken de veehouders die de aanschaf van een AM-systeem overwegen een handvat aan voor hun beslissing.

  KW - machinaal melken

  KW - melkmachines

  KW - agrarische bedrijfsvoering

  KW - efficiëntie

  KW - capaciteit

  KW - arbeid (werk)

  KW - melkproductie

  KW - kosten

  KW - bedrijfsvoering

  KW - investeringsbeslissingen

  KW - machine milking

  KW - milking machines

  KW - farm management

  KW - efficiency

  KW - capacity

  KW - labour

  KW - milk production

  KW - costs

  KW - management

  KW - investment decisions

  M3 - Article

  VL - 17

  SP - 14

  EP - 15

  JO - Praktijkkompas. Rundvee

  JF - Praktijkkompas. Rundvee

  SN - 1570-8586

  IS - 4

  ER -

  van der Kamp A, Hutschemaekers BJH. Melkstal of automatisch melksysteem? Praktijkkompas. Rundvee. 2003;17(4):14-15.