Meerjarige vergelijkingsproef met compost van Attero in de akkerbouw

K.H. Wijnholds

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

In opdracht van Attero (voorheen Conviro) is op PPO locatie 't kompas te Valthermond een meerjarige proef aangelegd met de toepassing van Laco-compost klasse 1 in een veenkoloniale rotatie met aardappelen, gerst en suikerbieten. Op basis van de jaarlijkse opbrengsten, de toegerekende kosten en de kosten van compost welke afhankelijk zijn van de transportafstand en de verspreidingskosten kon een positief rendement worden berekend van gemiddeld €24,- tot € 75,- per hectare per jaar. Het onderzoek heeft plaatsgevonden van 2006 tot en met 2009.
Original languageDutch
Place of PublicationLelystad
PublisherPPO AGV
Number of pages57
Publication statusPublished - 2010

Keywords

  • arable farming
  • composts
  • crop yield
  • profitability
  • drenthe
  • rotations

Cite this

Wijnholds, K.H. / Meerjarige vergelijkingsproef met compost van Attero in de akkerbouw. Lelystad : PPO AGV, 2010. 57 p.
@book{98a470834e5a43368c08dae62ac70a45,
title = "Meerjarige vergelijkingsproef met compost van Attero in de akkerbouw",
abstract = "In opdracht van Attero (voorheen Conviro) is op PPO locatie 't kompas te Valthermond een meerjarige proef aangelegd met de toepassing van Laco-compost klasse 1 in een veenkoloniale rotatie met aardappelen, gerst en suikerbieten. Op basis van de jaarlijkse opbrengsten, de toegerekende kosten en de kosten van compost welke afhankelijk zijn van de transportafstand en de verspreidingskosten kon een positief rendement worden berekend van gemiddeld €24,- tot € 75,- per hectare per jaar. Het onderzoek heeft plaatsgevonden van 2006 tot en met 2009.",
keywords = "akkerbouw, compost, gewasopbrengst, rentabiliteit, drenthe, rotaties, arable farming, composts, crop yield, profitability, drenthe, rotations",
author = "K.H. Wijnholds",
year = "2010",
language = "Dutch",
publisher = "PPO AGV",

}

Meerjarige vergelijkingsproef met compost van Attero in de akkerbouw. / Wijnholds, K.H.

Lelystad : PPO AGV, 2010. 57 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Meerjarige vergelijkingsproef met compost van Attero in de akkerbouw

AU - Wijnholds, K.H.

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - In opdracht van Attero (voorheen Conviro) is op PPO locatie 't kompas te Valthermond een meerjarige proef aangelegd met de toepassing van Laco-compost klasse 1 in een veenkoloniale rotatie met aardappelen, gerst en suikerbieten. Op basis van de jaarlijkse opbrengsten, de toegerekende kosten en de kosten van compost welke afhankelijk zijn van de transportafstand en de verspreidingskosten kon een positief rendement worden berekend van gemiddeld €24,- tot € 75,- per hectare per jaar. Het onderzoek heeft plaatsgevonden van 2006 tot en met 2009.

AB - In opdracht van Attero (voorheen Conviro) is op PPO locatie 't kompas te Valthermond een meerjarige proef aangelegd met de toepassing van Laco-compost klasse 1 in een veenkoloniale rotatie met aardappelen, gerst en suikerbieten. Op basis van de jaarlijkse opbrengsten, de toegerekende kosten en de kosten van compost welke afhankelijk zijn van de transportafstand en de verspreidingskosten kon een positief rendement worden berekend van gemiddeld €24,- tot € 75,- per hectare per jaar. Het onderzoek heeft plaatsgevonden van 2006 tot en met 2009.

KW - akkerbouw

KW - compost

KW - gewasopbrengst

KW - rentabiliteit

KW - drenthe

KW - rotaties

KW - arable farming

KW - composts

KW - crop yield

KW - profitability

KW - drenthe

KW - rotations

M3 - Report

BT - Meerjarige vergelijkingsproef met compost van Attero in de akkerbouw

PB - PPO AGV

CY - Lelystad

ER -

Wijnholds KH. Meerjarige vergelijkingsproef met compost van Attero in de akkerbouw. Lelystad: PPO AGV, 2010. 57 p.