Malvawantsen verspreiden zich succesvol over zuidelijk Nederland

Henry Kuppen, A.J.H. van Vliet

Research output: Non-textual formWeb publication/sitePopular

Abstract

De malvawants is een warmteminnend insect die voor het eerst in 2007 in Nederland is aangetroffen. Recent is gebleken dat de wants zich succesvol in Zuid-Nederland aan het verspreiden is. De malvawants lijkt vooralsnog vooral te leven van de plantensappen van kleinbladige linde. Schadelijke effecten voor bomen worden niet voorzien.
Original languageDutch
PublisherNature Today
Media of outputOnline
Publication statusPublished - 22 Feb 2019

Cite this

@misc{b45bc0e6c12f4706bf31f7ae8d67e8ea,
title = "Malvawantsen verspreiden zich succesvol over zuidelijk Nederland",
abstract = "De malvawants is een warmteminnend insect die voor het eerst in 2007 in Nederland is aangetroffen. Recent is gebleken dat de wants zich succesvol in Zuid-Nederland aan het verspreiden is. De malvawants lijkt vooralsnog vooral te leven van de plantensappen van kleinbladige linde. Schadelijke effecten voor bomen worden niet voorzien.",
author = "Henry Kuppen and {van Vliet}, A.J.H.",
year = "2019",
month = "2",
day = "22",
language = "Dutch",
publisher = "Nature Today",

}

Kuppen, H & van Vliet, AJH, Malvawantsen verspreiden zich succesvol over zuidelijk Nederland, 2019, Web publication/site, Nature Today.
Malvawantsen verspreiden zich succesvol over zuidelijk Nederland. Kuppen, Henry (Author); van Vliet, A.J.H. (Author). 2019. Nature Today.

Research output: Non-textual formWeb publication/sitePopular

TY - ADVS

T1 - Malvawantsen verspreiden zich succesvol over zuidelijk Nederland

AU - Kuppen, Henry

AU - van Vliet, A.J.H.

PY - 2019/2/22

Y1 - 2019/2/22

N2 - De malvawants is een warmteminnend insect die voor het eerst in 2007 in Nederland is aangetroffen. Recent is gebleken dat de wants zich succesvol in Zuid-Nederland aan het verspreiden is. De malvawants lijkt vooralsnog vooral te leven van de plantensappen van kleinbladige linde. Schadelijke effecten voor bomen worden niet voorzien.

AB - De malvawants is een warmteminnend insect die voor het eerst in 2007 in Nederland is aangetroffen. Recent is gebleken dat de wants zich succesvol in Zuid-Nederland aan het verspreiden is. De malvawants lijkt vooralsnog vooral te leven van de plantensappen van kleinbladige linde. Schadelijke effecten voor bomen worden niet voorzien.

M3 - Web publication/site

PB - Nature Today

ER -