Made by Fairtrade : de Fairtrade Gemeente Campagne als impuls voor de Fairtrade markt

K. Voermans, A. Hendriksen, P.J.M. Oosterveer, G. Rossing

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Dit rapport probeert allereerst een overzicht te geven van Fairtrade strategieën door enerzijds het beschrijven van de ontwikkelingsfasen binnen de Fairtrade beweging en anderzijds het belichten van bedrijfsstrategieën op lokaal niveau. Hiermee wordt een kader geschapen voor de aanzet tot dit onderzoeksproject van de Wetenschapswinkel van Wageningen UR: de vraag van de werkgroep Fairtrade Gemeente Renkum om ondersteuning bij het behalen van de titel Fairtrade Gemeente Renkum. Besloten is om de gemeente Renkum als voorbeeldcasus te gebruiken om hiermee andere gemeenten die de titel Fairtrade Gemeente willen halen te inspireren. Om de gemeente Renkum te ondersteunen in haar streven erkend te worden als Fairtrade Gemeente zijn scenario’s ontwikkeld met als doel verschillende keuzemogelijkheden te laten zien die kunnen leiden tot de status van Fairtrade Gemeente Renkum. Op basis van het gekozen scenario is een monitoring- & evaluatiestrategie ontwikkeld en is een lange termijn communicatieplan geschreven.
LanguageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherWageningen UR, Wetenschapswinkel
Number of pages33
ISBN (Print)9789085857389
Publication statusPublished - 2012

Publication series

NameRapport / Wageningen UR, Wetenschapswinkel
PublisherWageningen UR, Wetenschapswinkel
No.282

Keywords

  • municipalities
  • fair trade
  • gelderland
  • conscientization
  • communication
  • corporate social responsibility
  • cooperation
  • multi-stakeholder processes

Cite this

Voermans, K., Hendriksen, A., Oosterveer, P. J. M., & Rossing, G. (2012). Made by Fairtrade : de Fairtrade Gemeente Campagne als impuls voor de Fairtrade markt. (Rapport / Wageningen UR, Wetenschapswinkel; No. 282). Wageningen: Wageningen UR, Wetenschapswinkel.
Voermans, K. ; Hendriksen, A. ; Oosterveer, P.J.M. ; Rossing, G. / Made by Fairtrade : de Fairtrade Gemeente Campagne als impuls voor de Fairtrade markt. Wageningen : Wageningen UR, Wetenschapswinkel, 2012. 33 p. (Rapport / Wageningen UR, Wetenschapswinkel; 282).
@book{3effd23da04b40f6911c50dd2f040a6b,
title = "Made by Fairtrade : de Fairtrade Gemeente Campagne als impuls voor de Fairtrade markt",
abstract = "Dit rapport probeert allereerst een overzicht te geven van Fairtrade strategie{\"e}n door enerzijds het beschrijven van de ontwikkelingsfasen binnen de Fairtrade beweging en anderzijds het belichten van bedrijfsstrategie{\"e}n op lokaal niveau. Hiermee wordt een kader geschapen voor de aanzet tot dit onderzoeksproject van de Wetenschapswinkel van Wageningen UR: de vraag van de werkgroep Fairtrade Gemeente Renkum om ondersteuning bij het behalen van de titel Fairtrade Gemeente Renkum. Besloten is om de gemeente Renkum als voorbeeldcasus te gebruiken om hiermee andere gemeenten die de titel Fairtrade Gemeente willen halen te inspireren. Om de gemeente Renkum te ondersteunen in haar streven erkend te worden als Fairtrade Gemeente zijn scenario’s ontwikkeld met als doel verschillende keuzemogelijkheden te laten zien die kunnen leiden tot de status van Fairtrade Gemeente Renkum. Op basis van het gekozen scenario is een monitoring- & evaluatiestrategie ontwikkeld en is een lange termijn communicatieplan geschreven.",
keywords = "gemeenten, fair trade, gelderland, bewustwording, communicatie, maatschappelijk verantwoord ondernemen, samenwerking, multi-stakeholder processen, municipalities, fair trade, gelderland, conscientization, communication, corporate social responsibility, cooperation, multi-stakeholder processes",
author = "K. Voermans and A. Hendriksen and P.J.M. Oosterveer and G. Rossing",
year = "2012",
language = "Dutch",
isbn = "9789085857389",
series = "Rapport / Wageningen UR, Wetenschapswinkel",
publisher = "Wageningen UR, Wetenschapswinkel",
number = "282",

}

Voermans, K, Hendriksen, A, Oosterveer, PJM & Rossing, G 2012, Made by Fairtrade : de Fairtrade Gemeente Campagne als impuls voor de Fairtrade markt. Rapport / Wageningen UR, Wetenschapswinkel, no. 282, Wageningen UR, Wetenschapswinkel, Wageningen.

Made by Fairtrade : de Fairtrade Gemeente Campagne als impuls voor de Fairtrade markt. / Voermans, K.; Hendriksen, A.; Oosterveer, P.J.M.; Rossing, G.

Wageningen : Wageningen UR, Wetenschapswinkel, 2012. 33 p. (Rapport / Wageningen UR, Wetenschapswinkel; No. 282).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Made by Fairtrade : de Fairtrade Gemeente Campagne als impuls voor de Fairtrade markt

AU - Voermans, K.

AU - Hendriksen, A.

AU - Oosterveer, P.J.M.

AU - Rossing, G.

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Dit rapport probeert allereerst een overzicht te geven van Fairtrade strategieën door enerzijds het beschrijven van de ontwikkelingsfasen binnen de Fairtrade beweging en anderzijds het belichten van bedrijfsstrategieën op lokaal niveau. Hiermee wordt een kader geschapen voor de aanzet tot dit onderzoeksproject van de Wetenschapswinkel van Wageningen UR: de vraag van de werkgroep Fairtrade Gemeente Renkum om ondersteuning bij het behalen van de titel Fairtrade Gemeente Renkum. Besloten is om de gemeente Renkum als voorbeeldcasus te gebruiken om hiermee andere gemeenten die de titel Fairtrade Gemeente willen halen te inspireren. Om de gemeente Renkum te ondersteunen in haar streven erkend te worden als Fairtrade Gemeente zijn scenario’s ontwikkeld met als doel verschillende keuzemogelijkheden te laten zien die kunnen leiden tot de status van Fairtrade Gemeente Renkum. Op basis van het gekozen scenario is een monitoring- & evaluatiestrategie ontwikkeld en is een lange termijn communicatieplan geschreven.

AB - Dit rapport probeert allereerst een overzicht te geven van Fairtrade strategieën door enerzijds het beschrijven van de ontwikkelingsfasen binnen de Fairtrade beweging en anderzijds het belichten van bedrijfsstrategieën op lokaal niveau. Hiermee wordt een kader geschapen voor de aanzet tot dit onderzoeksproject van de Wetenschapswinkel van Wageningen UR: de vraag van de werkgroep Fairtrade Gemeente Renkum om ondersteuning bij het behalen van de titel Fairtrade Gemeente Renkum. Besloten is om de gemeente Renkum als voorbeeldcasus te gebruiken om hiermee andere gemeenten die de titel Fairtrade Gemeente willen halen te inspireren. Om de gemeente Renkum te ondersteunen in haar streven erkend te worden als Fairtrade Gemeente zijn scenario’s ontwikkeld met als doel verschillende keuzemogelijkheden te laten zien die kunnen leiden tot de status van Fairtrade Gemeente Renkum. Op basis van het gekozen scenario is een monitoring- & evaluatiestrategie ontwikkeld en is een lange termijn communicatieplan geschreven.

KW - gemeenten

KW - fair trade

KW - gelderland

KW - bewustwording

KW - communicatie

KW - maatschappelijk verantwoord ondernemen

KW - samenwerking

KW - multi-stakeholder processen

KW - municipalities

KW - fair trade

KW - gelderland

KW - conscientization

KW - communication

KW - corporate social responsibility

KW - cooperation

KW - multi-stakeholder processes

M3 - Report

SN - 9789085857389

T3 - Rapport / Wageningen UR, Wetenschapswinkel

BT - Made by Fairtrade : de Fairtrade Gemeente Campagne als impuls voor de Fairtrade markt

PB - Wageningen UR, Wetenschapswinkel

CY - Wageningen

ER -

Voermans K, Hendriksen A, Oosterveer PJM, Rossing G. Made by Fairtrade : de Fairtrade Gemeente Campagne als impuls voor de Fairtrade markt. Wageningen: Wageningen UR, Wetenschapswinkel, 2012. 33 p. (Rapport / Wageningen UR, Wetenschapswinkel; 282).