Maatschappelijke kansen van grondbezit van overheden

Research output: Other contributionPamphlet

Abstract

De aanleiding voor dit onderzoek was de vraag van Provincie Noord-Brabant en Limburg hoe overheidsgronden buiten het Natuurnetwerk te koppelen aan domein overstijgende beleidsdoelen als biodiversiteit, milieu- en waterkwaliteit. Het ministerie van Economisch Zaken, enthousiast over deze vraag, reserveerde een deel van haar onderzoeksmiddelen hiervoor. Daarop zijn we in nauwe afstemming met de provincies Noord-Brabant en Limburg bij Wageningen Environmental Research het onderzoek ‘Maatschappelijk besturen met overheidsgrond’ gestart. Met behulp van literatuurstudie en interviews hebben we informatie verzameld en geanalyseerd over verschillende manieren van maatschappelijk besturen met overheidsgrond. Het resultaat is te lezen in deze brochure, die wil inspireren en activeren om de eigen gronden hiervoor te benutten. Wij danken iedereen die bijgedragen heeft aan de inhoud en nodigen iedereen uit om met ons in gesprek te gaan over maatschappelijke verantwoord besturen met overheidsgrond!
Original languageDutch
PublisherWageningen Environmental Research
Number of pages2
Publication statusPublished - 2017

Cite this

@misc{dcd6b7d85e78499c9facb1000e020bf8,
title = "Maatschappelijke kansen van grondbezit van overheden",
abstract = "De aanleiding voor dit onderzoek was de vraag van Provincie Noord-Brabant en Limburg hoe overheidsgronden buiten het Natuurnetwerk te koppelen aan domein overstijgende beleidsdoelen als biodiversiteit, milieu- en waterkwaliteit. Het ministerie van Economisch Zaken, enthousiast over deze vraag, reserveerde een deel van haar onderzoeksmiddelen hiervoor. Daarop zijn we in nauwe afstemming met de provincies Noord-Brabant en Limburg bij Wageningen Environmental Research het onderzoek ‘Maatschappelijk besturen met overheidsgrond’ gestart. Met behulp van literatuurstudie en interviews hebben we informatie verzameld en geanalyseerd over verschillende manieren van maatschappelijk besturen met overheidsgrond. Het resultaat is te lezen in deze brochure, die wil inspireren en activeren om de eigen gronden hiervoor te benutten. Wij danken iedereen die bijgedragen heeft aan de inhoud en nodigen iedereen uit om met ons in gesprek te gaan over maatschappelijke verantwoord besturen met overheidsgrond!",
author = "W. Nieuwenhuizen and J. Kruit and D.A. Kamphorst",
note = "BO-11-021-002 Maatschappelijk verantwoord besturen",
year = "2017",
language = "Dutch",
publisher = "Wageningen Environmental Research",
type = "Other",

}

Maatschappelijke kansen van grondbezit van overheden. / Nieuwenhuizen, W.; Kruit, J.; Kamphorst, D.A.

2 p. Wageningen Environmental Research. 2017, factsheet.

Research output: Other contributionPamphlet

TY - GEN

T1 - Maatschappelijke kansen van grondbezit van overheden

AU - Nieuwenhuizen, W.

AU - Kruit, J.

AU - Kamphorst, D.A.

N1 - BO-11-021-002 Maatschappelijk verantwoord besturen

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - De aanleiding voor dit onderzoek was de vraag van Provincie Noord-Brabant en Limburg hoe overheidsgronden buiten het Natuurnetwerk te koppelen aan domein overstijgende beleidsdoelen als biodiversiteit, milieu- en waterkwaliteit. Het ministerie van Economisch Zaken, enthousiast over deze vraag, reserveerde een deel van haar onderzoeksmiddelen hiervoor. Daarop zijn we in nauwe afstemming met de provincies Noord-Brabant en Limburg bij Wageningen Environmental Research het onderzoek ‘Maatschappelijk besturen met overheidsgrond’ gestart. Met behulp van literatuurstudie en interviews hebben we informatie verzameld en geanalyseerd over verschillende manieren van maatschappelijk besturen met overheidsgrond. Het resultaat is te lezen in deze brochure, die wil inspireren en activeren om de eigen gronden hiervoor te benutten. Wij danken iedereen die bijgedragen heeft aan de inhoud en nodigen iedereen uit om met ons in gesprek te gaan over maatschappelijke verantwoord besturen met overheidsgrond!

AB - De aanleiding voor dit onderzoek was de vraag van Provincie Noord-Brabant en Limburg hoe overheidsgronden buiten het Natuurnetwerk te koppelen aan domein overstijgende beleidsdoelen als biodiversiteit, milieu- en waterkwaliteit. Het ministerie van Economisch Zaken, enthousiast over deze vraag, reserveerde een deel van haar onderzoeksmiddelen hiervoor. Daarop zijn we in nauwe afstemming met de provincies Noord-Brabant en Limburg bij Wageningen Environmental Research het onderzoek ‘Maatschappelijk besturen met overheidsgrond’ gestart. Met behulp van literatuurstudie en interviews hebben we informatie verzameld en geanalyseerd over verschillende manieren van maatschappelijk besturen met overheidsgrond. Het resultaat is te lezen in deze brochure, die wil inspireren en activeren om de eigen gronden hiervoor te benutten. Wij danken iedereen die bijgedragen heeft aan de inhoud en nodigen iedereen uit om met ons in gesprek te gaan over maatschappelijke verantwoord besturen met overheidsgrond!

M3 - Pamphlet

PB - Wageningen Environmental Research

ER -