Maatregelen voor geluidhinder op recreatieterreinen; een literatuuronderzoek

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  Het compensatiebeginsel voor grootschalige recreatiegebieden is nader uitgewerkt. Via literatuuronderzoek zijn de effecten van geluidhinder op recreanten in kaart gebracht. Op basis hiervan zijn per recreatieactiviteit geluidsniveaurichtlijnen onderscheiden. De meest effectieve geluidsreducerende maatregelen zijn lokale maatregelen aan de bron en in de overdrachtssfeer. Als het geluidsniveau van de uitgangssituatie hiermee niet wordt bereikt, moetenb fysieke maatregelen getroffen worden, waarbij geennettoverlies in areaal en kwaliteit mag optreden. De onderscheiden richtlijnen vormen de leidraad bij het bepalen van het kwaliteitsniveau. Als fysieke compensatie niet mogelijk is, moet de initiatiefnemer van de ingreep financieel compenseren.
  Original languageDutch
  Place of PublicationWageningen
  PublisherDLO-Staring Centrum
  Number of pages90
  Publication statusPublished - 1997

  Publication series

  Name
  No.540

  Keywords

  • noise
  • traffic
  • outdoor recreation
  • netherlands
  • literature reviews

  Cite this

  @book{9260990abdc0422280ae8e2312608269,
  title = "Maatregelen voor geluidhinder op recreatieterreinen; een literatuuronderzoek",
  abstract = "Het compensatiebeginsel voor grootschalige recreatiegebieden is nader uitgewerkt. Via literatuuronderzoek zijn de effecten van geluidhinder op recreanten in kaart gebracht. Op basis hiervan zijn per recreatieactiviteit geluidsniveaurichtlijnen onderscheiden. De meest effectieve geluidsreducerende maatregelen zijn lokale maatregelen aan de bron en in de overdrachtssfeer. Als het geluidsniveau van de uitgangssituatie hiermee niet wordt bereikt, moetenb fysieke maatregelen getroffen worden, waarbij geennettoverlies in areaal en kwaliteit mag optreden. De onderscheiden richtlijnen vormen de leidraad bij het bepalen van het kwaliteitsniveau. Als fysieke compensatie niet mogelijk is, moet de initiatiefnemer van de ingreep financieel compenseren.",
  keywords = "geluid, verkeer, openluchtrecreatie, nederland, literatuuroverzichten, noise, traffic, outdoor recreation, netherlands, literature reviews",
  author = "C.M. Goossen and F. Langers",
  year = "1997",
  language = "Dutch",
  publisher = "DLO-Staring Centrum",
  number = "540",

  }

  Maatregelen voor geluidhinder op recreatieterreinen; een literatuuronderzoek. / Goossen, C.M.; Langers, F.

  Wageningen : DLO-Staring Centrum, 1997. 90 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Maatregelen voor geluidhinder op recreatieterreinen; een literatuuronderzoek

  AU - Goossen, C.M.

  AU - Langers, F.

  PY - 1997

  Y1 - 1997

  N2 - Het compensatiebeginsel voor grootschalige recreatiegebieden is nader uitgewerkt. Via literatuuronderzoek zijn de effecten van geluidhinder op recreanten in kaart gebracht. Op basis hiervan zijn per recreatieactiviteit geluidsniveaurichtlijnen onderscheiden. De meest effectieve geluidsreducerende maatregelen zijn lokale maatregelen aan de bron en in de overdrachtssfeer. Als het geluidsniveau van de uitgangssituatie hiermee niet wordt bereikt, moetenb fysieke maatregelen getroffen worden, waarbij geennettoverlies in areaal en kwaliteit mag optreden. De onderscheiden richtlijnen vormen de leidraad bij het bepalen van het kwaliteitsniveau. Als fysieke compensatie niet mogelijk is, moet de initiatiefnemer van de ingreep financieel compenseren.

  AB - Het compensatiebeginsel voor grootschalige recreatiegebieden is nader uitgewerkt. Via literatuuronderzoek zijn de effecten van geluidhinder op recreanten in kaart gebracht. Op basis hiervan zijn per recreatieactiviteit geluidsniveaurichtlijnen onderscheiden. De meest effectieve geluidsreducerende maatregelen zijn lokale maatregelen aan de bron en in de overdrachtssfeer. Als het geluidsniveau van de uitgangssituatie hiermee niet wordt bereikt, moetenb fysieke maatregelen getroffen worden, waarbij geennettoverlies in areaal en kwaliteit mag optreden. De onderscheiden richtlijnen vormen de leidraad bij het bepalen van het kwaliteitsniveau. Als fysieke compensatie niet mogelijk is, moet de initiatiefnemer van de ingreep financieel compenseren.

  KW - geluid

  KW - verkeer

  KW - openluchtrecreatie

  KW - nederland

  KW - literatuuroverzichten

  KW - noise

  KW - traffic

  KW - outdoor recreation

  KW - netherlands

  KW - literature reviews

  M3 - Report

  BT - Maatregelen voor geluidhinder op recreatieterreinen; een literatuuronderzoek

  PB - DLO-Staring Centrum

  CY - Wageningen

  ER -