Maatregel op de Kaart: Kansrijke landbouwmaatregelen per perceel voor schoner grond- en oppervlaktewater

L.P.A. van Gerven, Stefan Jansen, Arnaut van Loon, S. Lukács, Frank Verhoeven, Debby van Rotterdam, P. Groenendijk

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

De kwaliteit van het grond-en oppervlaktewater in Nederland is de afgelopen decennia weliswaar verbeterd, maar is op veel plekken nog niet op orde.De landbouwsector lanceerde daaromin 2017 een lijst met vrijwillige maatregelenom uitspoeling van meststoffen tegen te gaan. Om het nemen van maatregelen makkelijkerte maken is een kaart ontwikkeld die voor elk landbouwperceel in Nederland aangeeft welke vrijwillige maatregelen kansrijk zijn.Deze maatregelenkaart is voor iedereen beschikbaar en wordt in 2020 verder doorontwikkeld. De kaart biedt een basis om met verschillende partijen te werken aan een betere waterkwaliteit.
Original languageDutch
Number of pages6
JournalH2O online
Publication statusPublished - 8 Jan 2020

Cite this

van Gerven, L. P. A., Jansen, S., van Loon, A., Lukács, S., Verhoeven, F., van Rotterdam, D., & Groenendijk, P. (2020). Maatregel op de Kaart: Kansrijke landbouwmaatregelen per perceel voor schoner grond- en oppervlaktewater. H2O online.
van Gerven, L.P.A. ; Jansen, Stefan ; van Loon, Arnaut ; Lukács, S. ; Verhoeven, Frank ; van Rotterdam, Debby ; Groenendijk, P. / Maatregel op de Kaart: Kansrijke landbouwmaatregelen per perceel voor schoner grond- en oppervlaktewater. In: H2O online. 2020.
@article{1f30cc44622e49498912fe7916483a7c,
title = "Maatregel op de Kaart: Kansrijke landbouwmaatregelen per perceel voor schoner grond- en oppervlaktewater",
abstract = "De kwaliteit van het grond-en oppervlaktewater in Nederland is de afgelopen decennia weliswaar verbeterd, maar is op veel plekken nog niet op orde.De landbouwsector lanceerde daaromin 2017 een lijst met vrijwillige maatregelenom uitspoeling van meststoffen tegen te gaan. Om het nemen van maatregelen makkelijkerte maken is een kaart ontwikkeld die voor elk landbouwperceel in Nederland aangeeft welke vrijwillige maatregelen kansrijk zijn.Deze maatregelenkaart is voor iedereen beschikbaar en wordt in 2020 verder doorontwikkeld. De kaart biedt een basis om met verschillende partijen te werken aan een betere waterkwaliteit.",
author = "{van Gerven}, L.P.A. and Stefan Jansen and {van Loon}, Arnaut and S. Lukács and Frank Verhoeven and {van Rotterdam}, Debby and P. Groenendijk",
year = "2020",
month = "1",
day = "8",
language = "Dutch",
journal = "H2O online",

}

van Gerven, LPA, Jansen, S, van Loon, A, Lukács, S, Verhoeven, F, van Rotterdam, D & Groenendijk, P 2020, 'Maatregel op de Kaart: Kansrijke landbouwmaatregelen per perceel voor schoner grond- en oppervlaktewater', H2O online.

Maatregel op de Kaart: Kansrijke landbouwmaatregelen per perceel voor schoner grond- en oppervlaktewater. / van Gerven, L.P.A.; Jansen, Stefan; van Loon, Arnaut; Lukács, S.; Verhoeven, Frank; van Rotterdam, Debby; Groenendijk, P.

In: H2O online, 08.01.2020.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Maatregel op de Kaart: Kansrijke landbouwmaatregelen per perceel voor schoner grond- en oppervlaktewater

AU - van Gerven, L.P.A.

AU - Jansen, Stefan

AU - van Loon, Arnaut

AU - Lukács, S.

AU - Verhoeven, Frank

AU - van Rotterdam, Debby

AU - Groenendijk, P.

PY - 2020/1/8

Y1 - 2020/1/8

N2 - De kwaliteit van het grond-en oppervlaktewater in Nederland is de afgelopen decennia weliswaar verbeterd, maar is op veel plekken nog niet op orde.De landbouwsector lanceerde daaromin 2017 een lijst met vrijwillige maatregelenom uitspoeling van meststoffen tegen te gaan. Om het nemen van maatregelen makkelijkerte maken is een kaart ontwikkeld die voor elk landbouwperceel in Nederland aangeeft welke vrijwillige maatregelen kansrijk zijn.Deze maatregelenkaart is voor iedereen beschikbaar en wordt in 2020 verder doorontwikkeld. De kaart biedt een basis om met verschillende partijen te werken aan een betere waterkwaliteit.

AB - De kwaliteit van het grond-en oppervlaktewater in Nederland is de afgelopen decennia weliswaar verbeterd, maar is op veel plekken nog niet op orde.De landbouwsector lanceerde daaromin 2017 een lijst met vrijwillige maatregelenom uitspoeling van meststoffen tegen te gaan. Om het nemen van maatregelen makkelijkerte maken is een kaart ontwikkeld die voor elk landbouwperceel in Nederland aangeeft welke vrijwillige maatregelen kansrijk zijn.Deze maatregelenkaart is voor iedereen beschikbaar en wordt in 2020 verder doorontwikkeld. De kaart biedt een basis om met verschillende partijen te werken aan een betere waterkwaliteit.

M3 - Article

JO - H2O online

JF - H2O online

ER -

van Gerven LPA, Jansen S, van Loon A, Lukács S, Verhoeven F, van Rotterdam D et al. Maatregel op de Kaart: Kansrijke landbouwmaatregelen per perceel voor schoner grond- en oppervlaktewater. H2O online. 2020 Jan 8.