Maaiveldafvoer: verkennend onderzoek naar een onderbelicht hydrologisch verschijnsel

B. Worm, Perry de Louw, Jan van Bakel, H.T.L. Massop

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Maaiveldafvoer is in Nederland slecht bekend. Om meer grip op dit verschijnsel te krijgen is in 2014 en 2015 op een aantal percelen nabij Ootmarsum een eerste meetonderzoek uitgevoerd. De uitkomsten zijn meegenomen in een theoretische vervolgstudie omtrent maatgevende afvoeren in het werkgebied van Waterschap Vechtstromen. Dat heeft geresulteerd in een set kaarten die de (theoretische) maaiveldafvoer gebiedsdekkend duiden. Het is de bedoeling om de waarde van deze kaarten (en de gehanteerde methode) te toetsen met aanvullende veldproeven.
Original languageEnglish
Pages (from-to)32-35
JournalWater Matters : Kenniskatern voor Waterprofessionals - Dutch edition
Issue numberapril
Publication statusPublished - Apr 2019

Cite this

@article{509096d65a7943a1aa0742a5cea4dc9d,
title = "Maaiveldafvoer: verkennend onderzoek naar een onderbelicht hydrologisch verschijnsel",
abstract = "Maaiveldafvoer is in Nederland slecht bekend. Om meer grip op dit verschijnsel te krijgen is in 2014 en 2015 op een aantal percelen nabij Ootmarsum een eerste meetonderzoek uitgevoerd. De uitkomsten zijn meegenomen in een theoretische vervolgstudie omtrent maatgevende afvoeren in het werkgebied van Waterschap Vechtstromen. Dat heeft geresulteerd in een set kaarten die de (theoretische) maaiveldafvoer gebiedsdekkend duiden. Het is de bedoeling om de waarde van deze kaarten (en de gehanteerde methode) te toetsen met aanvullende veldproeven.",
author = "B. Worm and {de Louw}, Perry and {van Bakel}, Jan and H.T.L. Massop",
year = "2019",
month = "4",
language = "English",
pages = "32--35",
journal = "Water Matters : Kenniskatern voor Waterprofessionals - Dutch edition",
number = "april",

}

Maaiveldafvoer: verkennend onderzoek naar een onderbelicht hydrologisch verschijnsel. / Worm, B.; de Louw, Perry; van Bakel, Jan; Massop, H.T.L.

In: Water Matters : Kenniskatern voor Waterprofessionals - Dutch edition, No. april, 04.2019, p. 32-35.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Maaiveldafvoer: verkennend onderzoek naar een onderbelicht hydrologisch verschijnsel

AU - Worm, B.

AU - de Louw, Perry

AU - van Bakel, Jan

AU - Massop, H.T.L.

PY - 2019/4

Y1 - 2019/4

N2 - Maaiveldafvoer is in Nederland slecht bekend. Om meer grip op dit verschijnsel te krijgen is in 2014 en 2015 op een aantal percelen nabij Ootmarsum een eerste meetonderzoek uitgevoerd. De uitkomsten zijn meegenomen in een theoretische vervolgstudie omtrent maatgevende afvoeren in het werkgebied van Waterschap Vechtstromen. Dat heeft geresulteerd in een set kaarten die de (theoretische) maaiveldafvoer gebiedsdekkend duiden. Het is de bedoeling om de waarde van deze kaarten (en de gehanteerde methode) te toetsen met aanvullende veldproeven.

AB - Maaiveldafvoer is in Nederland slecht bekend. Om meer grip op dit verschijnsel te krijgen is in 2014 en 2015 op een aantal percelen nabij Ootmarsum een eerste meetonderzoek uitgevoerd. De uitkomsten zijn meegenomen in een theoretische vervolgstudie omtrent maatgevende afvoeren in het werkgebied van Waterschap Vechtstromen. Dat heeft geresulteerd in een set kaarten die de (theoretische) maaiveldafvoer gebiedsdekkend duiden. Het is de bedoeling om de waarde van deze kaarten (en de gehanteerde methode) te toetsen met aanvullende veldproeven.

M3 - Article

SP - 32

EP - 35

JO - Water Matters : Kenniskatern voor Waterprofessionals - Dutch edition

JF - Water Matters : Kenniskatern voor Waterprofessionals - Dutch edition

IS - april

ER -