Leren van 15 jaar beekherstel in de Achterhoek : technische rapportage

R.G.M. Kwak, A.H.F. Stortelder

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

In de Achterhoek werden in 2006 een 16tal herstelde beeklopen en aangelegde waterretentie¬bekkens beoordeeld op hun ecologische kwaliteit. De relatie met aspecten van planning (bv. de aansluitng op bestaande natuur/genenbronnen), vormgeving en praktische uitvoering wordt besproken. Aandacht wordt gevraagd voor successen, missers en niet gepakte kansen. Om de aanpak van beekherstel ook in de organisatie te verbeteren is gesproken met medewerkers van het Waterschap Rijn en IJssel over hun ervaringen met dit soort projecten. Een samenvatting van dit rapport is uitgegeven als brochure (Alterra). Daarnaast is een korte film gemaakt over beekherstelprojecten (Visser & Verwey, Warnsveld).
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherAlterra
Number of pages119
Publication statusPublished - 2007

Publication series

NameAlterra-rapport
PublisherAlterra
No.1596
ISSN (Print)1566-7197

Keywords

  • streams
  • nature conservation
  • rehabilitation
  • netherlands
  • water systems
  • ecology
  • achterhoek
  • gelderland

Cite this

Kwak, R. G. M., & Stortelder, A. H. F. (2007). Leren van 15 jaar beekherstel in de Achterhoek : technische rapportage. (Alterra-rapport; No. 1596). Wageningen: Alterra.
Kwak, R.G.M. ; Stortelder, A.H.F. / Leren van 15 jaar beekherstel in de Achterhoek : technische rapportage. Wageningen : Alterra, 2007. 119 p. (Alterra-rapport; 1596).
@book{dcff248fc66240c988b45777c4136084,
title = "Leren van 15 jaar beekherstel in de Achterhoek : technische rapportage",
abstract = "In de Achterhoek werden in 2006 een 16tal herstelde beeklopen en aangelegde waterretentie¬bekkens beoordeeld op hun ecologische kwaliteit. De relatie met aspecten van planning (bv. de aansluitng op bestaande natuur/genenbronnen), vormgeving en praktische uitvoering wordt besproken. Aandacht wordt gevraagd voor successen, missers en niet gepakte kansen. Om de aanpak van beekherstel ook in de organisatie te verbeteren is gesproken met medewerkers van het Waterschap Rijn en IJssel over hun ervaringen met dit soort projecten. Een samenvatting van dit rapport is uitgegeven als brochure (Alterra). Daarnaast is een korte film gemaakt over beekherstelprojecten (Visser & Verwey, Warnsveld).",
keywords = "waterlopen, natuurbescherming, herstel, nederland, watersystemen, ecologie, achterhoek, gelderland, streams, nature conservation, rehabilitation, netherlands, water systems, ecology, achterhoek, gelderland",
author = "R.G.M. Kwak and A.H.F. Stortelder",
year = "2007",
language = "Dutch",
series = "Alterra-rapport",
publisher = "Alterra",
number = "1596",

}

Kwak, RGM & Stortelder, AHF 2007, Leren van 15 jaar beekherstel in de Achterhoek : technische rapportage. Alterra-rapport, no. 1596, Alterra, Wageningen.

Leren van 15 jaar beekherstel in de Achterhoek : technische rapportage. / Kwak, R.G.M.; Stortelder, A.H.F.

Wageningen : Alterra, 2007. 119 p. (Alterra-rapport; No. 1596).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Leren van 15 jaar beekherstel in de Achterhoek : technische rapportage

AU - Kwak, R.G.M.

AU - Stortelder, A.H.F.

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - In de Achterhoek werden in 2006 een 16tal herstelde beeklopen en aangelegde waterretentie¬bekkens beoordeeld op hun ecologische kwaliteit. De relatie met aspecten van planning (bv. de aansluitng op bestaande natuur/genenbronnen), vormgeving en praktische uitvoering wordt besproken. Aandacht wordt gevraagd voor successen, missers en niet gepakte kansen. Om de aanpak van beekherstel ook in de organisatie te verbeteren is gesproken met medewerkers van het Waterschap Rijn en IJssel over hun ervaringen met dit soort projecten. Een samenvatting van dit rapport is uitgegeven als brochure (Alterra). Daarnaast is een korte film gemaakt over beekherstelprojecten (Visser & Verwey, Warnsveld).

AB - In de Achterhoek werden in 2006 een 16tal herstelde beeklopen en aangelegde waterretentie¬bekkens beoordeeld op hun ecologische kwaliteit. De relatie met aspecten van planning (bv. de aansluitng op bestaande natuur/genenbronnen), vormgeving en praktische uitvoering wordt besproken. Aandacht wordt gevraagd voor successen, missers en niet gepakte kansen. Om de aanpak van beekherstel ook in de organisatie te verbeteren is gesproken met medewerkers van het Waterschap Rijn en IJssel over hun ervaringen met dit soort projecten. Een samenvatting van dit rapport is uitgegeven als brochure (Alterra). Daarnaast is een korte film gemaakt over beekherstelprojecten (Visser & Verwey, Warnsveld).

KW - waterlopen

KW - natuurbescherming

KW - herstel

KW - nederland

KW - watersystemen

KW - ecologie

KW - achterhoek

KW - gelderland

KW - streams

KW - nature conservation

KW - rehabilitation

KW - netherlands

KW - water systems

KW - ecology

KW - achterhoek

KW - gelderland

M3 - Report

T3 - Alterra-rapport

BT - Leren van 15 jaar beekherstel in de Achterhoek : technische rapportage

PB - Alterra

CY - Wageningen

ER -

Kwak RGM, Stortelder AHF. Leren van 15 jaar beekherstel in de Achterhoek : technische rapportage. Wageningen: Alterra, 2007. 119 p. (Alterra-rapport; 1596).