Leren uit de ondergrond om rivieren weer te laten slingeren

Research output: Non-textual formWeb publication/siteProfessional

Abstract

Steeds meer rivieren en beken in Nederland worden weer slingerend gemaakt. Het vereist meer kennis over hoe riviersystemen functioneren als ze weer de vrije loop krijgen. Hoe en waar ontstaan bijvoorbeeld rivierbochten als je de oeverbescherming verwijdert? De ondergrond is als een geschiedenisboek. Ze kan inzicht geven in hoe rivieren vroeger functioneerden en hoe ze dat mogelijk weer gaan doen.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherNature Today
Media of outputOnline
Publication statusPublished - 31 Aug 2018

Cite this

@misc{3e955a8937f04ef6894366d86854a7a6,
title = "Leren uit de ondergrond om rivieren weer te laten slingeren",
abstract = "Steeds meer rivieren en beken in Nederland worden weer slingerend gemaakt. Het vereist meer kennis over hoe riviersystemen functioneren als ze weer de vrije loop krijgen. Hoe en waar ontstaan bijvoorbeeld rivierbochten als je de oeverbescherming verwijdert? De ondergrond is als een geschiedenisboek. Ze kan inzicht geven in hoe rivieren vroeger functioneerden en hoe ze dat mogelijk weer gaan doen.",
author = "J.H.J. Candel and C. Quik",
year = "2018",
month = "8",
day = "31",
language = "Dutch",
publisher = "Nature Today",

}

Candel, JHJ & Quik, C, Leren uit de ondergrond om rivieren weer te laten slingeren, 2018, Web publication/site, Nature Today, Wageningen.
Leren uit de ondergrond om rivieren weer te laten slingeren. Candel, J.H.J. (Author); Quik, C. (Author). 2018. Wageningen : Nature Today.

Research output: Non-textual formWeb publication/siteProfessional

TY - ADVS

T1 - Leren uit de ondergrond om rivieren weer te laten slingeren

AU - Candel, J.H.J.

AU - Quik, C.

PY - 2018/8/31

Y1 - 2018/8/31

N2 - Steeds meer rivieren en beken in Nederland worden weer slingerend gemaakt. Het vereist meer kennis over hoe riviersystemen functioneren als ze weer de vrije loop krijgen. Hoe en waar ontstaan bijvoorbeeld rivierbochten als je de oeverbescherming verwijdert? De ondergrond is als een geschiedenisboek. Ze kan inzicht geven in hoe rivieren vroeger functioneerden en hoe ze dat mogelijk weer gaan doen.

AB - Steeds meer rivieren en beken in Nederland worden weer slingerend gemaakt. Het vereist meer kennis over hoe riviersystemen functioneren als ze weer de vrije loop krijgen. Hoe en waar ontstaan bijvoorbeeld rivierbochten als je de oeverbescherming verwijdert? De ondergrond is als een geschiedenisboek. Ze kan inzicht geven in hoe rivieren vroeger functioneerden en hoe ze dat mogelijk weer gaan doen.

M3 - Web publication/site

PB - Nature Today

CY - Wageningen

ER -