LandMarkt: overdekte marktplaats als stedelijke ontmoetingsplek

Research output: Other contributionPamphlet

Abstract

Er is een groeiende vraag bij de stedelijke consument naar authentiek, vers, lekker en duurzaam geproduceerd voedsel. Producenten zijn graag bereid dit te produceren, maar het traditionele afzetkanaal creëert een grote afstand tussen producent en consument, waardoor er van het authentieke karakter weinig overblijft. Bovendien wordt het inkoopbeleid van deze kanalen vooral door de prijs bepaald. De extra’s (zoals het authentieke karakter, versheid, smaak en productiewijze) zijn voor producenten via het traditionele afzetkanaal moeilijk tot waarde te brengen. LandMarkt helpt producenten en consumenten deze bezwaren te omzeilen en brengt aanbod en vraag naar hogere kwaliteit van de producten dichter bij elkaar.
Original languageDutch
PublisherTransForum
Publication statusPublished - 2010

Keywords

  • rural urban relations
  • fresh products
  • entrepreneurship
  • farmers' markets
  • cooperation
  • direct marketing
  • consumer attitudes
  • consumer preferences
  • sustainable agriculture
  • regional food chains

Cite this

@misc{ebadb422cb634e4fb2721e3970861972,
title = "LandMarkt: overdekte marktplaats als stedelijke ontmoetingsplek",
abstract = "Er is een groeiende vraag bij de stedelijke consument naar authentiek, vers, lekker en duurzaam geproduceerd voedsel. Producenten zijn graag bereid dit te produceren, maar het traditionele afzetkanaal cre{\"e}ert een grote afstand tussen producent en consument, waardoor er van het authentieke karakter weinig overblijft. Bovendien wordt het inkoopbeleid van deze kanalen vooral door de prijs bepaald. De extra’s (zoals het authentieke karakter, versheid, smaak en productiewijze) zijn voor producenten via het traditionele afzetkanaal moeilijk tot waarde te brengen. LandMarkt helpt producenten en consumenten deze bezwaren te omzeilen en brengt aanbod en vraag naar hogere kwaliteit van de producten dichter bij elkaar.",
keywords = "relaties tussen stad en platteland, verse producten, ondernemerschap, boerenmarkten, samenwerking, direct marketing, houding van consumenten, consumentenvoorkeuren, duurzame landbouw, regionale voedselketens, rural urban relations, fresh products, entrepreneurship, farmers' markets, cooperation, direct marketing, consumer attitudes, consumer preferences, sustainable agriculture, regional food chains",
author = "{van der Schans}, J.W. and {de Winter}, M.A.",
year = "2010",
language = "Dutch",
publisher = "TransForum",
type = "Other",

}

LandMarkt: overdekte marktplaats als stedelijke ontmoetingsplek. / van der Schans, J.W.; de Winter, M.A.

TransForum. 2010, .

Research output: Other contributionPamphlet

TY - GEN

T1 - LandMarkt: overdekte marktplaats als stedelijke ontmoetingsplek

AU - van der Schans, J.W.

AU - de Winter, M.A.

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Er is een groeiende vraag bij de stedelijke consument naar authentiek, vers, lekker en duurzaam geproduceerd voedsel. Producenten zijn graag bereid dit te produceren, maar het traditionele afzetkanaal creëert een grote afstand tussen producent en consument, waardoor er van het authentieke karakter weinig overblijft. Bovendien wordt het inkoopbeleid van deze kanalen vooral door de prijs bepaald. De extra’s (zoals het authentieke karakter, versheid, smaak en productiewijze) zijn voor producenten via het traditionele afzetkanaal moeilijk tot waarde te brengen. LandMarkt helpt producenten en consumenten deze bezwaren te omzeilen en brengt aanbod en vraag naar hogere kwaliteit van de producten dichter bij elkaar.

AB - Er is een groeiende vraag bij de stedelijke consument naar authentiek, vers, lekker en duurzaam geproduceerd voedsel. Producenten zijn graag bereid dit te produceren, maar het traditionele afzetkanaal creëert een grote afstand tussen producent en consument, waardoor er van het authentieke karakter weinig overblijft. Bovendien wordt het inkoopbeleid van deze kanalen vooral door de prijs bepaald. De extra’s (zoals het authentieke karakter, versheid, smaak en productiewijze) zijn voor producenten via het traditionele afzetkanaal moeilijk tot waarde te brengen. LandMarkt helpt producenten en consumenten deze bezwaren te omzeilen en brengt aanbod en vraag naar hogere kwaliteit van de producten dichter bij elkaar.

KW - relaties tussen stad en platteland

KW - verse producten

KW - ondernemerschap

KW - boerenmarkten

KW - samenwerking

KW - direct marketing

KW - houding van consumenten

KW - consumentenvoorkeuren

KW - duurzame landbouw

KW - regionale voedselketens

KW - rural urban relations

KW - fresh products

KW - entrepreneurship

KW - farmers' markets

KW - cooperation

KW - direct marketing

KW - consumer attitudes

KW - consumer preferences

KW - sustainable agriculture

KW - regional food chains

M3 - Pamphlet

PB - TransForum

ER -