Kwel in beeld : Inventarisatie van kwelkwaliteit ten behoeve van natuurgerichte landevaluatiesysteem NATLES

P.C. Jansen

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

De zuurkaart die het model NATLES als één van de basiskaarten voor natuurevaluatie gebruikt wordt samengesteld op basis van onder andere de hardheid van het grondwater. De hardheid is in maximaal 3 klassen onderscheiden: hard, matig hard en zacht grondwater. De volgende stap in de ontwikkeling van NATLES is gericht op een uitbreiding met een extra, matig zacht, watertype. Niet allen het model zelf, maar ook op de verspreidingskaart waarop de watertypen staan aangegeven moet hiervoor worden aangepast. In een proefgebied aan de zuidflank van de Utrechtse Heuvelrug is een methode ontwikkeld om de verspreiding van (kwel)watertypen in kaart te brengen. Met de hieruit afgeleide kweltypenkaart zijn met NATLES voor 2 hydrologische scenario’s de gevolgen voor zuurgraad berekend.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherAlterra
Number of pages56
Publication statusPublished - 2004

Publication series

NameAlterra-rapport
PublisherAlterra
No.904
ISSN (Print)1566-7197

Keywords

  • seepage
  • soil water movement
  • inventories
  • land evaluation
  • mapping
  • nature conservation
  • utrechtse heuvelrug

Cite this

Jansen, P. C. (2004). Kwel in beeld : Inventarisatie van kwelkwaliteit ten behoeve van natuurgerichte landevaluatiesysteem NATLES. (Alterra-rapport; No. 904). Wageningen: Alterra.
Jansen, P.C. / Kwel in beeld : Inventarisatie van kwelkwaliteit ten behoeve van natuurgerichte landevaluatiesysteem NATLES. Wageningen : Alterra, 2004. 56 p. (Alterra-rapport; 904).
@book{f58992f9544a49cabf278b63d7b71595,
title = "Kwel in beeld : Inventarisatie van kwelkwaliteit ten behoeve van natuurgerichte landevaluatiesysteem NATLES",
abstract = "De zuurkaart die het model NATLES als {\'e}{\'e}n van de basiskaarten voor natuurevaluatie gebruikt wordt samengesteld op basis van onder andere de hardheid van het grondwater. De hardheid is in maximaal 3 klassen onderscheiden: hard, matig hard en zacht grondwater. De volgende stap in de ontwikkeling van NATLES is gericht op een uitbreiding met een extra, matig zacht, watertype. Niet allen het model zelf, maar ook op de verspreidingskaart waarop de watertypen staan aangegeven moet hiervoor worden aangepast. In een proefgebied aan de zuidflank van de Utrechtse Heuvelrug is een methode ontwikkeld om de verspreiding van (kwel)watertypen in kaart te brengen. Met de hieruit afgeleide kweltypenkaart zijn met NATLES voor 2 hydrologische scenario’s de gevolgen voor zuurgraad berekend.",
keywords = "kwel, bodemwaterbeweging, inventarisaties, landevaluatie, cartografie, natuurbescherming, utrechtse heuvelrug, seepage, soil water movement, inventories, land evaluation, mapping, nature conservation, utrechtse heuvelrug",
author = "P.C. Jansen",
year = "2004",
language = "Dutch",
series = "Alterra-rapport",
publisher = "Alterra",
number = "904",

}

Kwel in beeld : Inventarisatie van kwelkwaliteit ten behoeve van natuurgerichte landevaluatiesysteem NATLES. / Jansen, P.C.

Wageningen : Alterra, 2004. 56 p. (Alterra-rapport; No. 904).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Kwel in beeld : Inventarisatie van kwelkwaliteit ten behoeve van natuurgerichte landevaluatiesysteem NATLES

AU - Jansen, P.C.

PY - 2004

Y1 - 2004

N2 - De zuurkaart die het model NATLES als één van de basiskaarten voor natuurevaluatie gebruikt wordt samengesteld op basis van onder andere de hardheid van het grondwater. De hardheid is in maximaal 3 klassen onderscheiden: hard, matig hard en zacht grondwater. De volgende stap in de ontwikkeling van NATLES is gericht op een uitbreiding met een extra, matig zacht, watertype. Niet allen het model zelf, maar ook op de verspreidingskaart waarop de watertypen staan aangegeven moet hiervoor worden aangepast. In een proefgebied aan de zuidflank van de Utrechtse Heuvelrug is een methode ontwikkeld om de verspreiding van (kwel)watertypen in kaart te brengen. Met de hieruit afgeleide kweltypenkaart zijn met NATLES voor 2 hydrologische scenario’s de gevolgen voor zuurgraad berekend.

AB - De zuurkaart die het model NATLES als één van de basiskaarten voor natuurevaluatie gebruikt wordt samengesteld op basis van onder andere de hardheid van het grondwater. De hardheid is in maximaal 3 klassen onderscheiden: hard, matig hard en zacht grondwater. De volgende stap in de ontwikkeling van NATLES is gericht op een uitbreiding met een extra, matig zacht, watertype. Niet allen het model zelf, maar ook op de verspreidingskaart waarop de watertypen staan aangegeven moet hiervoor worden aangepast. In een proefgebied aan de zuidflank van de Utrechtse Heuvelrug is een methode ontwikkeld om de verspreiding van (kwel)watertypen in kaart te brengen. Met de hieruit afgeleide kweltypenkaart zijn met NATLES voor 2 hydrologische scenario’s de gevolgen voor zuurgraad berekend.

KW - kwel

KW - bodemwaterbeweging

KW - inventarisaties

KW - landevaluatie

KW - cartografie

KW - natuurbescherming

KW - utrechtse heuvelrug

KW - seepage

KW - soil water movement

KW - inventories

KW - land evaluation

KW - mapping

KW - nature conservation

KW - utrechtse heuvelrug

M3 - Report

T3 - Alterra-rapport

BT - Kwel in beeld : Inventarisatie van kwelkwaliteit ten behoeve van natuurgerichte landevaluatiesysteem NATLES

PB - Alterra

CY - Wageningen

ER -