Kwart graspercelen loopt risico op dalend organischestofgehalte

M.C. Hanegraaf, M. de Haas, J.G. Bokhorst, H.C. de Boer

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Bij veehouders bestaat de vrees dat organischestofgehalten in zandgronden zullen dalen als gevolg van het mineralenbeleid en de nieuwe gebruiksnormen. In het landelijke project 'Zorg voor Zand' is voor de provincies Drenthe, Overijssel, Gelderland en Noord-Brabant nagegaan of deze vrees terecht is. Tevens is gekeken naar de kwaliteit van de organischestof in zandgrond van De Marke, Bakel en Melle (België)
Original languageDutch
Pages (from-to)24-26
JournalV-focus
Volume2006
Issue numberaug.
Publication statusPublished - 2006

Keywords

  • sandy soils
  • organic matter
  • quality
  • grasslands
  • soil chemistry
  • soil quality
  • fertilizer application

Cite this

Hanegraaf, M.C. ; de Haas, M. ; Bokhorst, J.G. ; de Boer, H.C. / Kwart graspercelen loopt risico op dalend organischestofgehalte. In: V-focus. 2006 ; Vol. 2006, No. aug. pp. 24-26.
@article{a39179f07aa54ff7a66c5b9eb0df7fff,
title = "Kwart graspercelen loopt risico op dalend organischestofgehalte",
abstract = "Bij veehouders bestaat de vrees dat organischestofgehalten in zandgronden zullen dalen als gevolg van het mineralenbeleid en de nieuwe gebruiksnormen. In het landelijke project 'Zorg voor Zand' is voor de provincies Drenthe, Overijssel, Gelderland en Noord-Brabant nagegaan of deze vrees terecht is. Tevens is gekeken naar de kwaliteit van de organischestof in zandgrond van De Marke, Bakel en Melle (Belgi{\"e})",
keywords = "zandgronden, organische stof, kwaliteit, graslanden, bodemchemie, bodemkwaliteit, bemesting, sandy soils, organic matter, quality, grasslands, soil chemistry, soil quality, fertilizer application",
author = "M.C. Hanegraaf and {de Haas}, M. and J.G. Bokhorst and {de Boer}, H.C.",
note = "OND1306172",
year = "2006",
language = "Dutch",
volume = "2006",
pages = "24--26",
journal = "V-focus",
issn = "1574-1575",
number = "aug.",

}

Hanegraaf, MC, de Haas, M, Bokhorst, JG & de Boer, HC 2006, 'Kwart graspercelen loopt risico op dalend organischestofgehalte' V-focus, vol. 2006, no. aug., pp. 24-26.

Kwart graspercelen loopt risico op dalend organischestofgehalte. / Hanegraaf, M.C.; de Haas, M.; Bokhorst, J.G.; de Boer, H.C.

In: V-focus, Vol. 2006, No. aug., 2006, p. 24-26.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Kwart graspercelen loopt risico op dalend organischestofgehalte

AU - Hanegraaf, M.C.

AU - de Haas, M.

AU - Bokhorst, J.G.

AU - de Boer, H.C.

N1 - OND1306172

PY - 2006

Y1 - 2006

N2 - Bij veehouders bestaat de vrees dat organischestofgehalten in zandgronden zullen dalen als gevolg van het mineralenbeleid en de nieuwe gebruiksnormen. In het landelijke project 'Zorg voor Zand' is voor de provincies Drenthe, Overijssel, Gelderland en Noord-Brabant nagegaan of deze vrees terecht is. Tevens is gekeken naar de kwaliteit van de organischestof in zandgrond van De Marke, Bakel en Melle (België)

AB - Bij veehouders bestaat de vrees dat organischestofgehalten in zandgronden zullen dalen als gevolg van het mineralenbeleid en de nieuwe gebruiksnormen. In het landelijke project 'Zorg voor Zand' is voor de provincies Drenthe, Overijssel, Gelderland en Noord-Brabant nagegaan of deze vrees terecht is. Tevens is gekeken naar de kwaliteit van de organischestof in zandgrond van De Marke, Bakel en Melle (België)

KW - zandgronden

KW - organische stof

KW - kwaliteit

KW - graslanden

KW - bodemchemie

KW - bodemkwaliteit

KW - bemesting

KW - sandy soils

KW - organic matter

KW - quality

KW - grasslands

KW - soil chemistry

KW - soil quality

KW - fertilizer application

M3 - Article

VL - 2006

SP - 24

EP - 26

JO - V-focus

JF - V-focus

SN - 1574-1575

IS - aug.

ER -