Kurzrasen versus stripgrazen

Beweiding in het Veenweidegebied

N. Hoekstra, N. van Eekeren, K. van Houwelingen, F. Lenssinck, H. Rijneveld, G. Holshof

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

In het westelijk Veenweidegebied worden nog veel koeien (90 procent) geweid, maar ook hier staat weidegang onder druk: Er is een toename van het aantal bedrijven dat overschakelt naar een melkrobot (AMS). Bovendien neemt door bedrijfsuitbreiding het aantal koeien per hectare huiskavel toe. Daarnaast heeft het gebied een aantal ‘natuurlijke handicaps’ die van invloed zijn op beweiding, zoals de typische verkaveling (langgerekte, serieel gepositioneerde percelen, lange kavelpaden en vele slootjes) en de bodem met zijn lage draagkracht.
Original languageDutch
Pages (from-to)30-32
JournalV-focus
Volume14
Issue number2
Publication statusPublished - Apr 2017

Cite this

Hoekstra, N. ; van Eekeren, N. ; van Houwelingen, K. ; Lenssinck, F. ; Rijneveld, H. ; Holshof, G. / Kurzrasen versus stripgrazen : Beweiding in het Veenweidegebied. In: V-focus. 2017 ; Vol. 14, No. 2. pp. 30-32.
@article{2ae1ce123adc47179bf60f0df46db55a,
title = "Kurzrasen versus stripgrazen: Beweiding in het Veenweidegebied",
abstract = "In het westelijk Veenweidegebied worden nog veel koeien (90 procent) geweid, maar ook hier staat weidegang onder druk: Er is een toename van het aantal bedrijven dat overschakelt naar een melkrobot (AMS). Bovendien neemt door bedrijfsuitbreiding het aantal koeien per hectare huiskavel toe. Daarnaast heeft het gebied een aantal ‘natuurlijke handicaps’ die van invloed zijn op beweiding, zoals de typische verkaveling (langgerekte, serieel gepositioneerde percelen, lange kavelpaden en vele slootjes) en de bodem met zijn lage draagkracht.",
author = "N. Hoekstra and {van Eekeren}, N. and {van Houwelingen}, K. and F. Lenssinck and H. Rijneveld and G. Holshof",
year = "2017",
month = "4",
language = "Dutch",
volume = "14",
pages = "30--32",
journal = "V-focus",
issn = "1574-1575",
number = "2",

}

Hoekstra, N, van Eekeren, N, van Houwelingen, K, Lenssinck, F, Rijneveld, H & Holshof, G 2017, 'Kurzrasen versus stripgrazen: Beweiding in het Veenweidegebied', V-focus, vol. 14, no. 2, pp. 30-32.

Kurzrasen versus stripgrazen : Beweiding in het Veenweidegebied. / Hoekstra, N.; van Eekeren, N.; van Houwelingen, K.; Lenssinck, F.; Rijneveld, H.; Holshof, G.

In: V-focus, Vol. 14, No. 2, 04.2017, p. 30-32.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Kurzrasen versus stripgrazen

T2 - Beweiding in het Veenweidegebied

AU - Hoekstra, N.

AU - van Eekeren, N.

AU - van Houwelingen, K.

AU - Lenssinck, F.

AU - Rijneveld, H.

AU - Holshof, G.

PY - 2017/4

Y1 - 2017/4

N2 - In het westelijk Veenweidegebied worden nog veel koeien (90 procent) geweid, maar ook hier staat weidegang onder druk: Er is een toename van het aantal bedrijven dat overschakelt naar een melkrobot (AMS). Bovendien neemt door bedrijfsuitbreiding het aantal koeien per hectare huiskavel toe. Daarnaast heeft het gebied een aantal ‘natuurlijke handicaps’ die van invloed zijn op beweiding, zoals de typische verkaveling (langgerekte, serieel gepositioneerde percelen, lange kavelpaden en vele slootjes) en de bodem met zijn lage draagkracht.

AB - In het westelijk Veenweidegebied worden nog veel koeien (90 procent) geweid, maar ook hier staat weidegang onder druk: Er is een toename van het aantal bedrijven dat overschakelt naar een melkrobot (AMS). Bovendien neemt door bedrijfsuitbreiding het aantal koeien per hectare huiskavel toe. Daarnaast heeft het gebied een aantal ‘natuurlijke handicaps’ die van invloed zijn op beweiding, zoals de typische verkaveling (langgerekte, serieel gepositioneerde percelen, lange kavelpaden en vele slootjes) en de bodem met zijn lage draagkracht.

M3 - Article

VL - 14

SP - 30

EP - 32

JO - V-focus

JF - V-focus

SN - 1574-1575

IS - 2

ER -