Kuilen op de Westerschelde: Data rapport 2014

P.C. Goudswaard, M. van Asch

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

In 2014 is de zevende voor- en najaar bemonstering op de Westerschelde uitgevoerd in het kader van de monitoring voor de Kader Richtlijn Water in combinatie met een identieke bemonstering op de Zeeschelde in België. De monitoring van vooral het pelagische visbestand is van belang in het kader van het herstel en de instandhoudingsdoelen van Natura2000 en de monitoring van de effecten van verdieping van de vaargeul in de Schelde. De toegepaste methode van bemonstering met de traditionele ankerkuil is een passieve vistechniek die gericht is op pelagische soorten zonder enige vorm van verdere verstoring van bodem of iets dergelijks. Dit rapport presenteert de gegevens van 2014 zoals die zijn waargenomen.
Original languageDutch
Place of PublicationYerseke
PublisherIMARES
Number of pages18
Publication statusPublished - 2014

Publication series

NameRapport / IMARES Wageningen UR
PublisherIMARES
No.C129/14

Keywords

  • fishery resources
  • natura 2000
  • monitoring
  • sampling
  • pelagic fishery
  • water framework directive
  • waterways
  • western scheldt
  • river scheldt
  • flanders

Cite this

Goudswaard, P. C., & van Asch, M. (2014). Kuilen op de Westerschelde: Data rapport 2014. (Rapport / IMARES Wageningen UR; No. C129/14). Yerseke: IMARES.
Goudswaard, P.C. ; van Asch, M. / Kuilen op de Westerschelde: Data rapport 2014. Yerseke : IMARES, 2014. 18 p. (Rapport / IMARES Wageningen UR; C129/14).
@book{19f4120ca9824292bd522fd27b174537,
title = "Kuilen op de Westerschelde: Data rapport 2014",
abstract = "In 2014 is de zevende voor- en najaar bemonstering op de Westerschelde uitgevoerd in het kader van de monitoring voor de Kader Richtlijn Water in combinatie met een identieke bemonstering op de Zeeschelde in Belgi{\"e}. De monitoring van vooral het pelagische visbestand is van belang in het kader van het herstel en de instandhoudingsdoelen van Natura2000 en de monitoring van de effecten van verdieping van de vaargeul in de Schelde. De toegepaste methode van bemonstering met de traditionele ankerkuil is een passieve vistechniek die gericht is op pelagische soorten zonder enige vorm van verdere verstoring van bodem of iets dergelijks. Dit rapport presenteert de gegevens van 2014 zoals die zijn waargenomen.",
keywords = "visbestand, natura 2000, monitoring, bemonsteren, pelagische visserij, kaderrichtlijn water, waterwegen, westerschelde, schelde, vlaanderen, fishery resources, natura 2000, monitoring, sampling, pelagic fishery, water framework directive, waterways, western scheldt, river scheldt, flanders",
author = "P.C. Goudswaard and {van Asch}, M.",
year = "2014",
language = "Dutch",
series = "Rapport / IMARES Wageningen UR",
publisher = "IMARES",
number = "C129/14",

}

Goudswaard, PC & van Asch, M 2014, Kuilen op de Westerschelde: Data rapport 2014. Rapport / IMARES Wageningen UR, no. C129/14, IMARES, Yerseke.

Kuilen op de Westerschelde: Data rapport 2014. / Goudswaard, P.C.; van Asch, M.

Yerseke : IMARES, 2014. 18 p. (Rapport / IMARES Wageningen UR; No. C129/14).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Kuilen op de Westerschelde: Data rapport 2014

AU - Goudswaard, P.C.

AU - van Asch, M.

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - In 2014 is de zevende voor- en najaar bemonstering op de Westerschelde uitgevoerd in het kader van de monitoring voor de Kader Richtlijn Water in combinatie met een identieke bemonstering op de Zeeschelde in België. De monitoring van vooral het pelagische visbestand is van belang in het kader van het herstel en de instandhoudingsdoelen van Natura2000 en de monitoring van de effecten van verdieping van de vaargeul in de Schelde. De toegepaste methode van bemonstering met de traditionele ankerkuil is een passieve vistechniek die gericht is op pelagische soorten zonder enige vorm van verdere verstoring van bodem of iets dergelijks. Dit rapport presenteert de gegevens van 2014 zoals die zijn waargenomen.

AB - In 2014 is de zevende voor- en najaar bemonstering op de Westerschelde uitgevoerd in het kader van de monitoring voor de Kader Richtlijn Water in combinatie met een identieke bemonstering op de Zeeschelde in België. De monitoring van vooral het pelagische visbestand is van belang in het kader van het herstel en de instandhoudingsdoelen van Natura2000 en de monitoring van de effecten van verdieping van de vaargeul in de Schelde. De toegepaste methode van bemonstering met de traditionele ankerkuil is een passieve vistechniek die gericht is op pelagische soorten zonder enige vorm van verdere verstoring van bodem of iets dergelijks. Dit rapport presenteert de gegevens van 2014 zoals die zijn waargenomen.

KW - visbestand

KW - natura 2000

KW - monitoring

KW - bemonsteren

KW - pelagische visserij

KW - kaderrichtlijn water

KW - waterwegen

KW - westerschelde

KW - schelde

KW - vlaanderen

KW - fishery resources

KW - natura 2000

KW - monitoring

KW - sampling

KW - pelagic fishery

KW - water framework directive

KW - waterways

KW - western scheldt

KW - river scheldt

KW - flanders

M3 - Report

T3 - Rapport / IMARES Wageningen UR

BT - Kuilen op de Westerschelde: Data rapport 2014

PB - IMARES

CY - Yerseke

ER -

Goudswaard PC, van Asch M. Kuilen op de Westerschelde: Data rapport 2014. Yerseke: IMARES, 2014. 18 p. (Rapport / IMARES Wageningen UR; C129/14).