Krassen op het landschap : over de beleving van storende elementen

N.Y. van der Wulp, F.R. Veeneklaas, J.M.J. Farjon

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Het onderzoek naar verrommeling is tot nu toe vooral gebaseerd op oordelen van deskundigen. Maar vinden gewone burgers ook dat Nederland een steeds rommeliger landschap krijgt? WOt-paper 1 doet verslag van een onderzoek waarin door middel van foto’s en interviews aan burgers is gevraagd of ook zij vinden dat het landschap verrommelt, en zo ja welke elementen zij dan als meest storend ervaren. Het blijkt onder andere dat mensen zich vooral ergeren aan de verstoring naarmate het landschap er om heen nog gaaf is. En ook: hoe verder weg de verstoring is, hoe minder storend deze is.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherWettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu
Number of pages8
Publication statusPublished - 2009

Publication series

NameWOt-paper
PublisherWettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu
No.1
ISSN (Print)1879-4688

Keywords

  • landscape
  • quality
  • regional planning
  • degradation
  • perception
  • netherlands
  • cultural landscape
  • landscape analysis
  • landscape elements
  • landscape management

Cite this

van der Wulp, N. Y., Veeneklaas, F. R., & Farjon, J. M. J. (2009). Krassen op het landschap : over de beleving van storende elementen. (WOt-paper; No. 1). Wageningen: Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu.
van der Wulp, N.Y. ; Veeneklaas, F.R. ; Farjon, J.M.J. / Krassen op het landschap : over de beleving van storende elementen. Wageningen : Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, 2009. 8 p. (WOt-paper; 1).
@book{4e11129b1c2848729f605fc3824be40d,
title = "Krassen op het landschap : over de beleving van storende elementen",
abstract = "Het onderzoek naar verrommeling is tot nu toe vooral gebaseerd op oordelen van deskundigen. Maar vinden gewone burgers ook dat Nederland een steeds rommeliger landschap krijgt? WOt-paper 1 doet verslag van een onderzoek waarin door middel van foto’s en interviews aan burgers is gevraagd of ook zij vinden dat het landschap verrommelt, en zo ja welke elementen zij dan als meest storend ervaren. Het blijkt onder andere dat mensen zich vooral ergeren aan de verstoring naarmate het landschap er om heen nog gaaf is. En ook: hoe verder weg de verstoring is, hoe minder storend deze is.",
keywords = "landschap, kwaliteit, regionale planning, degradatie, perceptie, nederland, cultuurlandschap, landschapsanalyse, landschapselementen, landschapsbeheer, landscape, quality, regional planning, degradation, perception, netherlands, cultural landscape, landscape analysis, landscape elements, landscape management",
author = "{van der Wulp}, N.Y. and F.R. Veeneklaas and J.M.J. Farjon",
year = "2009",
language = "Dutch",
series = "WOt-paper",
publisher = "Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu",
number = "1",

}

van der Wulp, NY, Veeneklaas, FR & Farjon, JMJ 2009, Krassen op het landschap : over de beleving van storende elementen. WOt-paper, no. 1, Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, Wageningen.

Krassen op het landschap : over de beleving van storende elementen. / van der Wulp, N.Y.; Veeneklaas, F.R.; Farjon, J.M.J.

Wageningen : Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, 2009. 8 p. (WOt-paper; No. 1).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Krassen op het landschap : over de beleving van storende elementen

AU - van der Wulp, N.Y.

AU - Veeneklaas, F.R.

AU - Farjon, J.M.J.

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Het onderzoek naar verrommeling is tot nu toe vooral gebaseerd op oordelen van deskundigen. Maar vinden gewone burgers ook dat Nederland een steeds rommeliger landschap krijgt? WOt-paper 1 doet verslag van een onderzoek waarin door middel van foto’s en interviews aan burgers is gevraagd of ook zij vinden dat het landschap verrommelt, en zo ja welke elementen zij dan als meest storend ervaren. Het blijkt onder andere dat mensen zich vooral ergeren aan de verstoring naarmate het landschap er om heen nog gaaf is. En ook: hoe verder weg de verstoring is, hoe minder storend deze is.

AB - Het onderzoek naar verrommeling is tot nu toe vooral gebaseerd op oordelen van deskundigen. Maar vinden gewone burgers ook dat Nederland een steeds rommeliger landschap krijgt? WOt-paper 1 doet verslag van een onderzoek waarin door middel van foto’s en interviews aan burgers is gevraagd of ook zij vinden dat het landschap verrommelt, en zo ja welke elementen zij dan als meest storend ervaren. Het blijkt onder andere dat mensen zich vooral ergeren aan de verstoring naarmate het landschap er om heen nog gaaf is. En ook: hoe verder weg de verstoring is, hoe minder storend deze is.

KW - landschap

KW - kwaliteit

KW - regionale planning

KW - degradatie

KW - perceptie

KW - nederland

KW - cultuurlandschap

KW - landschapsanalyse

KW - landschapselementen

KW - landschapsbeheer

KW - landscape

KW - quality

KW - regional planning

KW - degradation

KW - perception

KW - netherlands

KW - cultural landscape

KW - landscape analysis

KW - landscape elements

KW - landscape management

M3 - Report

T3 - WOt-paper

BT - Krassen op het landschap : over de beleving van storende elementen

PB - Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu

CY - Wageningen

ER -

van der Wulp NY, Veeneklaas FR, Farjon JMJ. Krassen op het landschap : over de beleving van storende elementen. Wageningen: Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, 2009. 8 p. (WOt-paper; 1).