Kostprijsberekening biologische geitenmelk

W. Govaerts, N.J.M. van Eekeren

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

De kostprijs van biologische geitenmelk in 2004 en 2007werd bepaald. Daarnaast is een simulatie gemaakt van de consequentie voor de kostprijs 2008 wanneer de prijsevolutie van de productie middelen in 2008 worden meegerekend. Ten opzichte van de cijfers van 2004 is de melkproductie per geit toegenomen met 8%. Dit is het resultaat van technische verbetering en een betere gezondheidsstatus van de dieren. Vergeleken met het gemiddelde biologische melkgeitenbedrijf in Nederland zijn de voor deze studie geselecteerde bedrijven groot wat betreft omvang en melkproductie per geit. Conclusie uit het onderzoek: de kostprijs voor biologisch geproduceerde geitenmelk ligt ver boven de melkprijs en het verschil wordt in het recente verleden van melkprijsstijgingen en kostenbeheersing nog maar mondjesmaat verkleind.
Original languageDutch
Place of PublicationDriebergen
PublisherLouis Bolk Instituut
Number of pages21
Publication statusPublished - 2008

Publication series

NameRapport Biogeit
PublisherLouis Bolk Instituut
No.15

Keywords

  • organic farming
  • goat keeping
  • goats
  • goat milk
  • milk prices
  • production costs

Cite this

Govaerts, W., & van Eekeren, N. J. M. (2008). Kostprijsberekening biologische geitenmelk. (Rapport Biogeit; No. 15). Driebergen: Louis Bolk Instituut.
Govaerts, W. ; van Eekeren, N.J.M. / Kostprijsberekening biologische geitenmelk. Driebergen : Louis Bolk Instituut, 2008. 21 p. (Rapport Biogeit; 15).
@book{a7c2faca14e3426ebd4b72d7dcae4159,
title = "Kostprijsberekening biologische geitenmelk",
abstract = "De kostprijs van biologische geitenmelk in 2004 en 2007werd bepaald. Daarnaast is een simulatie gemaakt van de consequentie voor de kostprijs 2008 wanneer de prijsevolutie van de productie middelen in 2008 worden meegerekend. Ten opzichte van de cijfers van 2004 is de melkproductie per geit toegenomen met 8{\%}. Dit is het resultaat van technische verbetering en een betere gezondheidsstatus van de dieren. Vergeleken met het gemiddelde biologische melkgeitenbedrijf in Nederland zijn de voor deze studie geselecteerde bedrijven groot wat betreft omvang en melkproductie per geit. Conclusie uit het onderzoek: de kostprijs voor biologisch geproduceerde geitenmelk ligt ver boven de melkprijs en het verschil wordt in het recente verleden van melkprijsstijgingen en kostenbeheersing nog maar mondjesmaat verkleind.",
keywords = "biologische landbouw, geitenhouderij, geiten, geitenmelk, melkprijzen, productiekosten, organic farming, goat keeping, goats, goat milk, milk prices, production costs",
author = "W. Govaerts and {van Eekeren}, N.J.M.",
year = "2008",
language = "Dutch",
series = "Rapport Biogeit",
publisher = "Louis Bolk Instituut",
number = "15",

}

Govaerts, W & van Eekeren, NJM 2008, Kostprijsberekening biologische geitenmelk. Rapport Biogeit, no. 15, Louis Bolk Instituut, Driebergen.

Kostprijsberekening biologische geitenmelk. / Govaerts, W.; van Eekeren, N.J.M.

Driebergen : Louis Bolk Instituut, 2008. 21 p. (Rapport Biogeit; No. 15).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Kostprijsberekening biologische geitenmelk

AU - Govaerts, W.

AU - van Eekeren, N.J.M.

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - De kostprijs van biologische geitenmelk in 2004 en 2007werd bepaald. Daarnaast is een simulatie gemaakt van de consequentie voor de kostprijs 2008 wanneer de prijsevolutie van de productie middelen in 2008 worden meegerekend. Ten opzichte van de cijfers van 2004 is de melkproductie per geit toegenomen met 8%. Dit is het resultaat van technische verbetering en een betere gezondheidsstatus van de dieren. Vergeleken met het gemiddelde biologische melkgeitenbedrijf in Nederland zijn de voor deze studie geselecteerde bedrijven groot wat betreft omvang en melkproductie per geit. Conclusie uit het onderzoek: de kostprijs voor biologisch geproduceerde geitenmelk ligt ver boven de melkprijs en het verschil wordt in het recente verleden van melkprijsstijgingen en kostenbeheersing nog maar mondjesmaat verkleind.

AB - De kostprijs van biologische geitenmelk in 2004 en 2007werd bepaald. Daarnaast is een simulatie gemaakt van de consequentie voor de kostprijs 2008 wanneer de prijsevolutie van de productie middelen in 2008 worden meegerekend. Ten opzichte van de cijfers van 2004 is de melkproductie per geit toegenomen met 8%. Dit is het resultaat van technische verbetering en een betere gezondheidsstatus van de dieren. Vergeleken met het gemiddelde biologische melkgeitenbedrijf in Nederland zijn de voor deze studie geselecteerde bedrijven groot wat betreft omvang en melkproductie per geit. Conclusie uit het onderzoek: de kostprijs voor biologisch geproduceerde geitenmelk ligt ver boven de melkprijs en het verschil wordt in het recente verleden van melkprijsstijgingen en kostenbeheersing nog maar mondjesmaat verkleind.

KW - biologische landbouw

KW - geitenhouderij

KW - geiten

KW - geitenmelk

KW - melkprijzen

KW - productiekosten

KW - organic farming

KW - goat keeping

KW - goats

KW - goat milk

KW - milk prices

KW - production costs

M3 - Report

T3 - Rapport Biogeit

BT - Kostprijsberekening biologische geitenmelk

PB - Louis Bolk Instituut

CY - Driebergen

ER -

Govaerts W, van Eekeren NJM. Kostprijsberekening biologische geitenmelk. Driebergen: Louis Bolk Instituut, 2008. 21 p. (Rapport Biogeit; 15).