Kostprijsberekening biologische geitenmelk

W. Govaerts, N.J.M. van Eekeren

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Voor het bepalen van de kostprijs over de jaren 2007-2009 zijn jaarlijks van acht biologische geitenbedrijven de boekhoudcijfers verzameld. Daarnaast werd er jaarlijks een simulatie gemaakt van de consequentie voor de kostprijs voor het volgende jaar wanneer de verwachte prijsevolutie van de productiemiddelen worden meegerekend. Geconcludeerd wordt dat de er zowel aan de kant van de marktprijs als aan de kant van de kostprijs voor biologisch geproduceerde geitenmelk inspanningen nodig blijven met het oog op een kostendekkende bedrijfsvoering.
Original languageDutch
Place of PublicationDriebergen
PublisherLouis Bolk Instituut
Number of pages21
Publication statusPublished - 2010

Publication series

NameRapport biogeit / Louis Bolk Instituut
PublisherLouis Bolk Instituut
No.nr. 22

Keywords

  • goat keeping
  • organic farming
  • production costs
  • goat milk
  • agricultural prices

Cite this

Govaerts, W., & van Eekeren, N. J. M. (2010). Kostprijsberekening biologische geitenmelk. (Rapport biogeit / Louis Bolk Instituut; No. nr. 22). Driebergen: Louis Bolk Instituut.
Govaerts, W. ; van Eekeren, N.J.M. / Kostprijsberekening biologische geitenmelk. Driebergen : Louis Bolk Instituut, 2010. 21 p. (Rapport biogeit / Louis Bolk Instituut; nr. 22).
@book{60b56830c5094158ba4d10852a793bf6,
title = "Kostprijsberekening biologische geitenmelk",
abstract = "Voor het bepalen van de kostprijs over de jaren 2007-2009 zijn jaarlijks van acht biologische geitenbedrijven de boekhoudcijfers verzameld. Daarnaast werd er jaarlijks een simulatie gemaakt van de consequentie voor de kostprijs voor het volgende jaar wanneer de verwachte prijsevolutie van de productiemiddelen worden meegerekend. Geconcludeerd wordt dat de er zowel aan de kant van de marktprijs als aan de kant van de kostprijs voor biologisch geproduceerde geitenmelk inspanningen nodig blijven met het oog op een kostendekkende bedrijfsvoering.",
keywords = "geitenhouderij, biologische landbouw, productiekosten, geitenmelk, landbouwprijzen, goat keeping, organic farming, production costs, goat milk, agricultural prices",
author = "W. Govaerts and {van Eekeren}, N.J.M.",
year = "2010",
language = "Dutch",
series = "Rapport biogeit / Louis Bolk Instituut",
publisher = "Louis Bolk Instituut",
number = "nr. 22",

}

Govaerts, W & van Eekeren, NJM 2010, Kostprijsberekening biologische geitenmelk. Rapport biogeit / Louis Bolk Instituut, no. nr. 22, Louis Bolk Instituut, Driebergen.

Kostprijsberekening biologische geitenmelk. / Govaerts, W.; van Eekeren, N.J.M.

Driebergen : Louis Bolk Instituut, 2010. 21 p. (Rapport biogeit / Louis Bolk Instituut; No. nr. 22).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Kostprijsberekening biologische geitenmelk

AU - Govaerts, W.

AU - van Eekeren, N.J.M.

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Voor het bepalen van de kostprijs over de jaren 2007-2009 zijn jaarlijks van acht biologische geitenbedrijven de boekhoudcijfers verzameld. Daarnaast werd er jaarlijks een simulatie gemaakt van de consequentie voor de kostprijs voor het volgende jaar wanneer de verwachte prijsevolutie van de productiemiddelen worden meegerekend. Geconcludeerd wordt dat de er zowel aan de kant van de marktprijs als aan de kant van de kostprijs voor biologisch geproduceerde geitenmelk inspanningen nodig blijven met het oog op een kostendekkende bedrijfsvoering.

AB - Voor het bepalen van de kostprijs over de jaren 2007-2009 zijn jaarlijks van acht biologische geitenbedrijven de boekhoudcijfers verzameld. Daarnaast werd er jaarlijks een simulatie gemaakt van de consequentie voor de kostprijs voor het volgende jaar wanneer de verwachte prijsevolutie van de productiemiddelen worden meegerekend. Geconcludeerd wordt dat de er zowel aan de kant van de marktprijs als aan de kant van de kostprijs voor biologisch geproduceerde geitenmelk inspanningen nodig blijven met het oog op een kostendekkende bedrijfsvoering.

KW - geitenhouderij

KW - biologische landbouw

KW - productiekosten

KW - geitenmelk

KW - landbouwprijzen

KW - goat keeping

KW - organic farming

KW - production costs

KW - goat milk

KW - agricultural prices

M3 - Report

T3 - Rapport biogeit / Louis Bolk Instituut

BT - Kostprijsberekening biologische geitenmelk

PB - Louis Bolk Instituut

CY - Driebergen

ER -

Govaerts W, van Eekeren NJM. Kostprijsberekening biologische geitenmelk. Driebergen: Louis Bolk Instituut, 2010. 21 p. (Rapport biogeit / Louis Bolk Instituut; nr. 22).