Kostenefficiëntie vergroten door verschuiving van zorg? Laatste nieuws in Nieuwsbrief Alliantie Voeding Gelderse Vallei

K. Spanjers, A. Janse, L.I. Bouwman

Research output: Non-textual formWeb publication/siteProfessional

Abstract

Nederland kampt met stijgende kosten in de gezondheidszorg. Om de zorg meer kosteneffectief te maken, stimuleert de overheid transities van interventieprogramma’s van de tweede- en derdelijnszorg naar eerstelijnszorg. Wageningen Universiteit onderzocht recent de voor- en nadelen van de verplaatsing van het behandelprogramma AanTafel! Aan Tafel! AanTafel! is een succesvol behandelprogramma voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar met overgewicht. AanTafel! Is ontwikkeld door Ziekenhuis Gelderse Vallei in samenwerking met Wageningen Universiteit. Eind 2013 is het programma ingezet in de eerstelijnszorg in een aantal wijken in Veenendaal. Over het verloop van dergelijke transities is nog weinig bekend.
Original languageDutch
Place of PublicationEde
PublisherAlliantie Voeding Gelderse Vallei
Media of outputOnline
Publication statusPublished - 2014

Cite this

@misc{70dd622b408d4ecc98fef8d5d7310d35,
title = "Kosteneffici{\"e}ntie vergroten door verschuiving van zorg? Laatste nieuws in Nieuwsbrief Alliantie Voeding Gelderse Vallei",
abstract = "Nederland kampt met stijgende kosten in de gezondheidszorg. Om de zorg meer kosteneffectief te maken, stimuleert de overheid transities van interventieprogramma’s van de tweede- en derdelijnszorg naar eerstelijnszorg. Wageningen Universiteit onderzocht recent de voor- en nadelen van de verplaatsing van het behandelprogramma AanTafel! Aan Tafel! AanTafel! is een succesvol behandelprogramma voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar met overgewicht. AanTafel! Is ontwikkeld door Ziekenhuis Gelderse Vallei in samenwerking met Wageningen Universiteit. Eind 2013 is het programma ingezet in de eerstelijnszorg in een aantal wijken in Veenendaal. Over het verloop van dergelijke transities is nog weinig bekend.",
author = "K. Spanjers and A. Janse and L.I. Bouwman",
note = "Nieuwbrief - Laatste nieuws",
year = "2014",
language = "Dutch",
publisher = "Alliantie Voeding Gelderse Vallei",

}

Spanjers, K, Janse, A & Bouwman, LI, Kostenefficiëntie vergroten door verschuiving van zorg? Laatste nieuws in Nieuwsbrief Alliantie Voeding Gelderse Vallei, 2014, Web publication/site, Alliantie Voeding Gelderse Vallei, Ede.
Kostenefficiëntie vergroten door verschuiving van zorg? Laatste nieuws in Nieuwsbrief Alliantie Voeding Gelderse Vallei. Spanjers, K. (Author); Janse, A. (Author); Bouwman, L.I. (Author). 2014. Ede : Alliantie Voeding Gelderse Vallei.

Research output: Non-textual formWeb publication/siteProfessional

TY - ADVS

T1 - Kostenefficiëntie vergroten door verschuiving van zorg? Laatste nieuws in Nieuwsbrief Alliantie Voeding Gelderse Vallei

AU - Spanjers, K.

AU - Janse, A.

AU - Bouwman, L.I.

N1 - Nieuwbrief - Laatste nieuws

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Nederland kampt met stijgende kosten in de gezondheidszorg. Om de zorg meer kosteneffectief te maken, stimuleert de overheid transities van interventieprogramma’s van de tweede- en derdelijnszorg naar eerstelijnszorg. Wageningen Universiteit onderzocht recent de voor- en nadelen van de verplaatsing van het behandelprogramma AanTafel! Aan Tafel! AanTafel! is een succesvol behandelprogramma voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar met overgewicht. AanTafel! Is ontwikkeld door Ziekenhuis Gelderse Vallei in samenwerking met Wageningen Universiteit. Eind 2013 is het programma ingezet in de eerstelijnszorg in een aantal wijken in Veenendaal. Over het verloop van dergelijke transities is nog weinig bekend.

AB - Nederland kampt met stijgende kosten in de gezondheidszorg. Om de zorg meer kosteneffectief te maken, stimuleert de overheid transities van interventieprogramma’s van de tweede- en derdelijnszorg naar eerstelijnszorg. Wageningen Universiteit onderzocht recent de voor- en nadelen van de verplaatsing van het behandelprogramma AanTafel! Aan Tafel! AanTafel! is een succesvol behandelprogramma voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar met overgewicht. AanTafel! Is ontwikkeld door Ziekenhuis Gelderse Vallei in samenwerking met Wageningen Universiteit. Eind 2013 is het programma ingezet in de eerstelijnszorg in een aantal wijken in Veenendaal. Over het verloop van dergelijke transities is nog weinig bekend.

M3 - Web publication/site

PB - Alliantie Voeding Gelderse Vallei

CY - Ede

ER -