Klimaatverandering trapt af

Research output: Contribution to journalArticlePopular

Abstract

Klimaatverandering zet exotische planten aan tot het uitbereiden van hun leefgebied en verhoogt zo de kans op 'woekersoorten'. Of deze planten van een ander continent of gewoon van hetzelfde afkomstig zijn, maakt niet uit. Zulke soorten delen drie eigenschappen die hen onoverwinnelijk kunnen maken in een nieuw gebied: in vergelijking met hun inheemse verwanten hebben ze minder ondergrondse vijanden en meer hulp tegen de plantenetende insecten. Tim Engelkes van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) promoveert woensdag 16 juni 2010 in Wageningen op dit onderzoek.
Original languageDutch
JournalNature Today
Volume2010
Issue number16-06
Publication statusPublished - 2010

Keywords

  • invasions
  • introduced species
  • plants
  • climatic change
  • insect plant relations

Cite this

Bron, W.A. / Klimaatverandering trapt af. In: Nature Today. 2010 ; Vol. 2010, No. 16-06.
@article{949b83f60020482a8237b150ceba4e9d,
title = "Klimaatverandering trapt af",
abstract = "Klimaatverandering zet exotische planten aan tot het uitbereiden van hun leefgebied en verhoogt zo de kans op 'woekersoorten'. Of deze planten van een ander continent of gewoon van hetzelfde afkomstig zijn, maakt niet uit. Zulke soorten delen drie eigenschappen die hen onoverwinnelijk kunnen maken in een nieuw gebied: in vergelijking met hun inheemse verwanten hebben ze minder ondergrondse vijanden en meer hulp tegen de plantenetende insecten. Tim Engelkes van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) promoveert woensdag 16 juni 2010 in Wageningen op dit onderzoek.",
keywords = "invasies, ge{\"i}ntroduceerde soorten, planten, klimaatverandering, insect-plant relaties, invasions, introduced species, plants, climatic change, insect plant relations",
author = "W.A. Bron",
year = "2010",
language = "Dutch",
volume = "2010",
journal = "Nature Today",
publisher = "Wageningen UR",
number = "16-06",

}

Bron, WA 2010, 'Klimaatverandering trapt af' Nature Today, vol. 2010, no. 16-06.

Klimaatverandering trapt af. / Bron, W.A.

In: Nature Today, Vol. 2010, No. 16-06, 2010.

Research output: Contribution to journalArticlePopular

TY - JOUR

T1 - Klimaatverandering trapt af

AU - Bron, W.A.

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Klimaatverandering zet exotische planten aan tot het uitbereiden van hun leefgebied en verhoogt zo de kans op 'woekersoorten'. Of deze planten van een ander continent of gewoon van hetzelfde afkomstig zijn, maakt niet uit. Zulke soorten delen drie eigenschappen die hen onoverwinnelijk kunnen maken in een nieuw gebied: in vergelijking met hun inheemse verwanten hebben ze minder ondergrondse vijanden en meer hulp tegen de plantenetende insecten. Tim Engelkes van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) promoveert woensdag 16 juni 2010 in Wageningen op dit onderzoek.

AB - Klimaatverandering zet exotische planten aan tot het uitbereiden van hun leefgebied en verhoogt zo de kans op 'woekersoorten'. Of deze planten van een ander continent of gewoon van hetzelfde afkomstig zijn, maakt niet uit. Zulke soorten delen drie eigenschappen die hen onoverwinnelijk kunnen maken in een nieuw gebied: in vergelijking met hun inheemse verwanten hebben ze minder ondergrondse vijanden en meer hulp tegen de plantenetende insecten. Tim Engelkes van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) promoveert woensdag 16 juni 2010 in Wageningen op dit onderzoek.

KW - invasies

KW - geïntroduceerde soorten

KW - planten

KW - klimaatverandering

KW - insect-plant relaties

KW - invasions

KW - introduced species

KW - plants

KW - climatic change

KW - insect plant relations

M3 - Article

VL - 2010

JO - Nature Today

JF - Nature Today

IS - 16-06

ER -