Klimaatverandering: kansen voor de landbouw

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

In dit essay aandacht voor klimaatverandering als verschijnsel, de mogelijke gevolgen voor de landbouw, en mogelijkheden voor aanpassingen om ons te wapenen tegen watertekorten, verzilting, extreme buien, wiind, toename van ziekten en plagen en verschuiving van het groeiseizoen. Zoektocht door literatuur en internet levert innovaties op voor: veredeling, techniekontwikkeling, verbreding in de landbouw, regionale ontwikkeling.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherPlant Research International
Number of pages40
Publication statusPublished - 2010

Publication series

NameRapport / Plant Research International
PublisherPlant Research International
No.345
ISSN (Print)1566-7790

Keywords

  • agriculture
  • adaptation
  • climatic change
  • multifunctional agriculture

Cite this

Blom, M., & Goosen, H. (2010). Klimaatverandering: kansen voor de landbouw. (Rapport / Plant Research International; No. 345). Wageningen: Plant Research International.
Blom, M. ; Goosen, H. / Klimaatverandering: kansen voor de landbouw. Wageningen : Plant Research International, 2010. 40 p. (Rapport / Plant Research International; 345).
@book{5f036f94ab9340a3859609e04e8f8abb,
title = "Klimaatverandering: kansen voor de landbouw",
abstract = "In dit essay aandacht voor klimaatverandering als verschijnsel, de mogelijke gevolgen voor de landbouw, en mogelijkheden voor aanpassingen om ons te wapenen tegen watertekorten, verzilting, extreme buien, wiind, toename van ziekten en plagen en verschuiving van het groeiseizoen. Zoektocht door literatuur en internet levert innovaties op voor: veredeling, techniekontwikkeling, verbreding in de landbouw, regionale ontwikkeling.",
keywords = "landbouw, adaptatie, klimaatverandering, multifunctionele landbouw, agriculture, adaptation, climatic change, multifunctional agriculture",
author = "M. Blom and H. Goosen",
year = "2010",
language = "Dutch",
series = "Rapport / Plant Research International",
publisher = "Plant Research International",
number = "345",

}

Blom, M & Goosen, H 2010, Klimaatverandering: kansen voor de landbouw. Rapport / Plant Research International, no. 345, Plant Research International, Wageningen.

Klimaatverandering: kansen voor de landbouw. / Blom, M.; Goosen, H.

Wageningen : Plant Research International, 2010. 40 p. (Rapport / Plant Research International; No. 345).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Klimaatverandering: kansen voor de landbouw

AU - Blom, M.

AU - Goosen, H.

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - In dit essay aandacht voor klimaatverandering als verschijnsel, de mogelijke gevolgen voor de landbouw, en mogelijkheden voor aanpassingen om ons te wapenen tegen watertekorten, verzilting, extreme buien, wiind, toename van ziekten en plagen en verschuiving van het groeiseizoen. Zoektocht door literatuur en internet levert innovaties op voor: veredeling, techniekontwikkeling, verbreding in de landbouw, regionale ontwikkeling.

AB - In dit essay aandacht voor klimaatverandering als verschijnsel, de mogelijke gevolgen voor de landbouw, en mogelijkheden voor aanpassingen om ons te wapenen tegen watertekorten, verzilting, extreme buien, wiind, toename van ziekten en plagen en verschuiving van het groeiseizoen. Zoektocht door literatuur en internet levert innovaties op voor: veredeling, techniekontwikkeling, verbreding in de landbouw, regionale ontwikkeling.

KW - landbouw

KW - adaptatie

KW - klimaatverandering

KW - multifunctionele landbouw

KW - agriculture

KW - adaptation

KW - climatic change

KW - multifunctional agriculture

M3 - Report

T3 - Rapport / Plant Research International

BT - Klimaatverandering: kansen voor de landbouw

PB - Plant Research International

CY - Wageningen

ER -

Blom M, Goosen H. Klimaatverandering: kansen voor de landbouw. Wageningen: Plant Research International, 2010. 40 p. (Rapport / Plant Research International; 345).