Klimaatverandering in de Grote Polder en Polder Groenendijk

Workshopverslag

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Het klimaat verandert en dat merken we langzaam maar zeker. Maar wat zijn hiervan de gevolgen op lokaal niveau? Om hier een beeld van te vormen is informatie over klimaatverandering en (land)gebruik samengebracht voor de Grote Polder en Polder Groenendijk. Kunnen we een eerste beeld vormen van wat klimaatverandering betekent voor het bedrijfsleven op het bedrijvenpark, voor de Heineken-brouwerij, voor de gemeente Zoeterwoude, voor het Hoogheemraadschap van Rijnland, voor de boeren, voor de natuur, en voor de mensen die er wonen en recreëren? Tijdens een bijeenkomst op 28 september 2017, georganiseerd door het Hoogheemraadschap van Rijnland in het kader van de Groene Thema Cirkel Water, is met diverse partijen uit het gebied het beeld besproken en zijn een aantal verhaallijnen afgeleid. Deze verhaallijnen worden verder verwerkt in de ‘story maps’ van de klimaateffectatlas Zuid Holland.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherWageningen Environmental Research
Number of pages18
Publication statusPublished - Jan 2017

Publication series

NameWageningen Environmental Research rapport
ISSN (Print)1566-7197
NameGroene Cirkels rapport
No.6

Cite this

Goosen, H., de Rooij, L. L., Steingröver, E. G., Opdam, P. F. M., de Haan, E., & Dekkers, F. (2017). Klimaatverandering in de Grote Polder en Polder Groenendijk: Workshopverslag. (Wageningen Environmental Research rapport), (Groene Cirkels rapport; No. 6). Wageningen: Wageningen Environmental Research.
Goosen, H. ; de Rooij, L.L. ; Steingröver, E.G. ; Opdam, P.F.M. ; de Haan, E. ; Dekkers, F. / Klimaatverandering in de Grote Polder en Polder Groenendijk : Workshopverslag. Wageningen : Wageningen Environmental Research, 2017. 18 p. (Wageningen Environmental Research rapport). (Groene Cirkels rapport; 6).
@book{c612786b8d3e4838a990140e5d4b2c8f,
title = "Klimaatverandering in de Grote Polder en Polder Groenendijk: Workshopverslag",
abstract = "Het klimaat verandert en dat merken we langzaam maar zeker. Maar wat zijn hiervan de gevolgen op lokaal niveau? Om hier een beeld van te vormen is informatie over klimaatverandering en (land)gebruik samengebracht voor de Grote Polder en Polder Groenendijk. Kunnen we een eerste beeld vormen van wat klimaatverandering betekent voor het bedrijfsleven op het bedrijvenpark, voor de Heineken-brouwerij, voor de gemeente Zoeterwoude, voor het Hoogheemraadschap van Rijnland, voor de boeren, voor de natuur, en voor de mensen die er wonen en recre{\"e}ren? Tijdens een bijeenkomst op 28 september 2017, georganiseerd door het Hoogheemraadschap van Rijnland in het kader van de Groene Thema Cirkel Water, is met diverse partijen uit het gebied het beeld besproken en zijn een aantal verhaallijnen afgeleid. Deze verhaallijnen worden verder verwerkt in de ‘story maps’ van de klimaateffectatlas Zuid Holland.",
author = "H. Goosen and {de Rooij}, L.L. and E.G. Steingr{\"o}ver and P.F.M. Opdam and {de Haan}, E. and F. Dekkers",
year = "2017",
month = "1",
language = "Dutch",
series = "Wageningen Environmental Research rapport",
publisher = "Wageningen Environmental Research",

}

Goosen, H, de Rooij, LL, Steingröver, EG, Opdam, PFM, de Haan, E & Dekkers, F 2017, Klimaatverandering in de Grote Polder en Polder Groenendijk: Workshopverslag. Wageningen Environmental Research rapport, Groene Cirkels rapport, no. 6, Wageningen Environmental Research, Wageningen.

Klimaatverandering in de Grote Polder en Polder Groenendijk : Workshopverslag. / Goosen, H.; de Rooij, L.L.; Steingröver, E.G.; Opdam, P.F.M.; de Haan, E.; Dekkers, F.

Wageningen : Wageningen Environmental Research, 2017. 18 p. (Wageningen Environmental Research rapport), (Groene Cirkels rapport; No. 6).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Klimaatverandering in de Grote Polder en Polder Groenendijk

T2 - Workshopverslag

AU - Goosen, H.

AU - de Rooij, L.L.

AU - Steingröver, E.G.

AU - Opdam, P.F.M.

AU - de Haan, E.

AU - Dekkers, F.

PY - 2017/1

Y1 - 2017/1

N2 - Het klimaat verandert en dat merken we langzaam maar zeker. Maar wat zijn hiervan de gevolgen op lokaal niveau? Om hier een beeld van te vormen is informatie over klimaatverandering en (land)gebruik samengebracht voor de Grote Polder en Polder Groenendijk. Kunnen we een eerste beeld vormen van wat klimaatverandering betekent voor het bedrijfsleven op het bedrijvenpark, voor de Heineken-brouwerij, voor de gemeente Zoeterwoude, voor het Hoogheemraadschap van Rijnland, voor de boeren, voor de natuur, en voor de mensen die er wonen en recreëren? Tijdens een bijeenkomst op 28 september 2017, georganiseerd door het Hoogheemraadschap van Rijnland in het kader van de Groene Thema Cirkel Water, is met diverse partijen uit het gebied het beeld besproken en zijn een aantal verhaallijnen afgeleid. Deze verhaallijnen worden verder verwerkt in de ‘story maps’ van de klimaateffectatlas Zuid Holland.

AB - Het klimaat verandert en dat merken we langzaam maar zeker. Maar wat zijn hiervan de gevolgen op lokaal niveau? Om hier een beeld van te vormen is informatie over klimaatverandering en (land)gebruik samengebracht voor de Grote Polder en Polder Groenendijk. Kunnen we een eerste beeld vormen van wat klimaatverandering betekent voor het bedrijfsleven op het bedrijvenpark, voor de Heineken-brouwerij, voor de gemeente Zoeterwoude, voor het Hoogheemraadschap van Rijnland, voor de boeren, voor de natuur, en voor de mensen die er wonen en recreëren? Tijdens een bijeenkomst op 28 september 2017, georganiseerd door het Hoogheemraadschap van Rijnland in het kader van de Groene Thema Cirkel Water, is met diverse partijen uit het gebied het beeld besproken en zijn een aantal verhaallijnen afgeleid. Deze verhaallijnen worden verder verwerkt in de ‘story maps’ van de klimaateffectatlas Zuid Holland.

M3 - Report

T3 - Wageningen Environmental Research rapport

BT - Klimaatverandering in de Grote Polder en Polder Groenendijk

PB - Wageningen Environmental Research

CY - Wageningen

ER -

Goosen H, de Rooij LL, Steingröver EG, Opdam PFM, de Haan E, Dekkers F. Klimaatverandering in de Grote Polder en Polder Groenendijk: Workshopverslag. Wageningen: Wageningen Environmental Research, 2017. 18 p. (Wageningen Environmental Research rapport). (Groene Cirkels rapport; 6).