Klimaatverandering en ruimtelijke adaptatie natuur: wat we (niet ) weten

Research output: Book/ReportReportAcademic

Abstract

Ten behoeve van het nationaal programma Adaptatie Ruimte en Klimaat (ARK) is als onderdeel van Routeplanner 3 voor het thema natuur een overzicht gemaakt van de huidige kennisleemtes. Op basis van de belangrijkste effecten die klimaatverandering mogelijk kan hebben op soorten en ecosystemen zijn knelpunten gesignaleerd, waarbij de doelstellingen van het Nederlandse natuurbeleidskader als referentie zijn gehanteerd. Deze knelpunten zijn vertaald in een achttal ruimtelijke vraagstukken.
LanguageDutch
Place of PublicationDen Haag
PublisherBrinkman Climate Change
ISBN (Print)9789051920376
Publication statusPublished - 2007

Keywords

  • climatic change
  • ecosystems
  • land use planning
  • nature conservation policy

Cite this

@book{01860f4db41e4918b7b4c08b0e438a7e,
title = "Klimaatverandering en ruimtelijke adaptatie natuur: wat we (niet ) weten",
abstract = "Ten behoeve van het nationaal programma Adaptatie Ruimte en Klimaat (ARK) is als onderdeel van Routeplanner 3 voor het thema natuur een overzicht gemaakt van de huidige kennisleemtes. Op basis van de belangrijkste effecten die klimaatverandering mogelijk kan hebben op soorten en ecosystemen zijn knelpunten gesignaleerd, waarbij de doelstellingen van het Nederlandse natuurbeleidskader als referentie zijn gehanteerd. Deze knelpunten zijn vertaald in een achttal ruimtelijke vraagstukken.",
keywords = "klimaatverandering, ecosystemen, landgebruiksplanning, natuurbeleid, climatic change, ecosystems, land use planning, nature conservation policy",
author = "C.C. Vos and P.F.M. Opdam and G.J.M.M. Nabuurs and R.J.F. Bugter and M.J. Epe",
note = "uitgever en plaats van uitgifte onbekend",
year = "2007",
language = "Dutch",
isbn = "9789051920376",
publisher = "Brinkman Climate Change",

}

Klimaatverandering en ruimtelijke adaptatie natuur: wat we (niet ) weten. / Vos, C.C.; Opdam, P.F.M.; Nabuurs, G.J.M.M.; Bugter, R.J.F.; Epe, M.J.

Den Haag : Brinkman Climate Change, 2007.

Research output: Book/ReportReportAcademic

TY - BOOK

T1 - Klimaatverandering en ruimtelijke adaptatie natuur: wat we (niet ) weten

AU - Vos, C.C.

AU - Opdam, P.F.M.

AU - Nabuurs, G.J.M.M.

AU - Bugter, R.J.F.

AU - Epe, M.J.

N1 - uitgever en plaats van uitgifte onbekend

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - Ten behoeve van het nationaal programma Adaptatie Ruimte en Klimaat (ARK) is als onderdeel van Routeplanner 3 voor het thema natuur een overzicht gemaakt van de huidige kennisleemtes. Op basis van de belangrijkste effecten die klimaatverandering mogelijk kan hebben op soorten en ecosystemen zijn knelpunten gesignaleerd, waarbij de doelstellingen van het Nederlandse natuurbeleidskader als referentie zijn gehanteerd. Deze knelpunten zijn vertaald in een achttal ruimtelijke vraagstukken.

AB - Ten behoeve van het nationaal programma Adaptatie Ruimte en Klimaat (ARK) is als onderdeel van Routeplanner 3 voor het thema natuur een overzicht gemaakt van de huidige kennisleemtes. Op basis van de belangrijkste effecten die klimaatverandering mogelijk kan hebben op soorten en ecosystemen zijn knelpunten gesignaleerd, waarbij de doelstellingen van het Nederlandse natuurbeleidskader als referentie zijn gehanteerd. Deze knelpunten zijn vertaald in een achttal ruimtelijke vraagstukken.

KW - klimaatverandering

KW - ecosystemen

KW - landgebruiksplanning

KW - natuurbeleid

KW - climatic change

KW - ecosystems

KW - land use planning

KW - nature conservation policy

M3 - Report

SN - 9789051920376

BT - Klimaatverandering en ruimtelijke adaptatie natuur: wat we (niet ) weten

PB - Brinkman Climate Change

CY - Den Haag

ER -